PUBLI

Τίποτα δεν μπαίνει ανάμεσα στον άντρα και την τηλεόρασή του

Δεν ήταν συμμαθήτρια. Δεν ήταν δασκάλα. Ο πρώτος έρωτας της ζωής μας ήταν η τηλεόραση. Και κρατάει ακόμα.

Γράφαμε τις προάλλες για το πρώτο ξύλο που (δεν) παίξαμε στη ζωή μας. Πριν αποφασίσω ότι θα γράψω για τη γροθιά στο στομάχι του φίλου και αδερφού μου Μιχάλη, το μεγάλο φαβορί στο μυαλό μου ήταν το ξύλο που έπαιζα κάθε απόγευμα με τον αδερφό μου στο σαλόνι. Ο χαμένος θα έβλεπε στην τηλεόραση αυτό που ήθελε ο νικητής. Αλλιώς, ας έβρισκε να κάνει κάτι άλλο. Η τηλεόραση ήταν το τρόπαιο.

Σφήνα για τίμιο διαγωνισμό:

Παρακολούθησε το Ελλάδα–Κολομβία (14/6, 19.00) στο πιο exclusive event, στο κατάστημα @Kotsovolos στο The Mall Athens! Γίνε ένας από τους 20 τυχερούς που θα ζήσουν την εμπειρία του Mundial σε οθόνες που ΔΕΝ θα το πιστεύεις! Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 12/6 και οι 20 τυχεροί θα ενημερωθούν την Παρασκευή 13/6.

Επίσης, ένας από τους 20 τυχερούς που θα παρευρεθούν στο event θα κερδίσει μετά από κλήρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 16/6 το τάμπλετ LG G Pad V500 White.

 

Η γενιά των 30 και λίγο μεγάλωσε μαζί με την τηλεόραση ως μέσο και αντικείμενο. Στα 11 δηλαδή που εγώ είχα ψύχωση με την εθνική του Μάκη Δενδρινού και το Μουντομπάσκετ του Τορόντο, το καλύτερο που είχε βρει την τηλεόραση τόσα χρόνια ήταν το ότι από ασπρόμαυρη έγινε έγχρωμη.

Αυτό σημαίνει ότι ένα σωρό ασυναγώνιστα έπη όπως οι Απαράδεκτοι, οι Αυθαίρετοι, το Ρετιρέ, οι Μεν και οι Δεν, της Ελλάδος τα Παιδιά, το Ευρωμπάσκετ του ’95 και το Μουντομπάσκετ του ’98 στην Αθήνα, καταναλώθηκαν από το κοινό με τα πιο απλά μέσα.

 

Γενικά, ποτέ δεν ήμασταν στα καλά μας με την τηλεόραση. Απλά ο τυφλός έρωτας ήρθε σε δύο δόσεις. Στην αρχή τρελαθήκαμε με τα απλά και απέριττα (φαντάσου να βλέπαμε το ‘Μπράβο Ρούλα’ σε full HD) και στη συνέχεια είχαμε την ευτυχία να μάθουμε λίγο σινεμά και πολλές σειρές παραπάνω και να τις συνδυάσουμε με τον καλύτερο δυνατό ήχο ή την καλύτερη δυνατή εικόνα ή και τα δύο.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε όλοι συνδρομητική και ότι οι λάτρεις της ελεύθερης τηλεόρασης δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την απόλυτη καθίζηση αυτού που λέμε ελληνική τηλεόραση. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν την βλέπεις. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αξιοποιήσεις μια καλή τηλεόραση.

Μπορεί να κάνει για λίγες μέρες το διακοσμητικό, αλλά κάπου εκεί στο πλάι ή από πίσω, υπάρχει αυτή η μαγική υποδοχή για το usb και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Στην οθόνη σου. Επίσης, υπάρχει και η gaming ανάγκη για μια καλή τηλεόραση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να γράψω χίλιες πεντακόσιες λέξεις μόνο γι’ αυτό. Αν και θα ‘πρεπε.

Αφού θίξαμε τα καλά και τα κακά περιεχόμενα και αφού ξαναπούμε ότι στην πορεία μας στη ζωή υπήρξαν 2.500 λόγοι για να ανοίξουμε την τηλεόραση και να κουρνιάσουμε στον καναπέ απέναντι (προφανώς και τα σπίτια μας έχουν στηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΑ γύρω από την τηλεόραση/τις τηλεοράσεις, τι εννοείς;), ας δούμε από λίγο πιο κοντά την εικόνα του άντρα που πηγαίνει να αγοράσει τηλεόραση.

 

“Και υποστηρίζει Smart TV;”. “Και 3D; Θα μοιάζει το Avatar με αυτό που είδαμε στο σινεμά;”. “Και ανάλυση; Full HD ή χάνουμε το χρόνο μας;”. “Χμμ, αφήστε με να το σκεφτώ λιγάκι, είμαι σε δίλημμα”. Όλες αυτές οι ατάκες σε συνεχόμενο rotation, ενώ παράλληλα ξύνουμε μούσι ή μουστάκι ή το κεφάλι μας αν δεν παίζουν τα δύο πρώτα.

Το θέμα δεν είναι ότι κάνουμε λες και η ευημερία στο υπόλοιπο της ζωής μας ξεκινάει απ’ τις ίντσες της νέας μας τηλεόρασης. Το θέμα είναι ότι για πολλούς άντρες ξεκινάει όντως από εκεί.

Άφησα την πιο απλή ερώτηση του κόσμου για το τέλος. Για μένα, παρότι δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει το χαρακτηριστικό ‘Ρυθμός Ανανέωσης’, είναι η πιο σοβαρή ένδειξη για τον τυφλό έρωτα που είπαμε και παραπάνω.

Είναι ή δεν είναι μέσα στα 3 πρώτα πράγματα που αγοράζεις με το που μπαίνεις στο καινούργιο σου σπίτι; Τηλεόραση-καναπές-φούρνος. Τα άλλα τα βρίσκουμε.