Για τη Μαριάνα Καβρουλάκη, το φαγητό είναι εγγενώς πολιτικό
Μια απολαυστική συζήτηση με μία σπουδαία επιστήμονα που ρίχνει εδώ και χρόνια φως στην ιστορία της ελληνικής διατροφής.
- 28 ΑΠΡ 2025
Μια απολαυστική συζήτηση με μία σπουδαία επιστήμονα που ρίχνει εδώ και χρόνια φως στην ιστορία της ελληνικής διατροφής.
9 εγγυημένες διευθύνσεις όταν ψάχνεις καλό σουβλάκι από την Καλλιθέα μέχρι τη Δραπετσώνα κι από το Ελληνικό ως τη Νέα Ερυθραία.
Είναι οι μέρες που επιστρέφουμε στα στέκια που αγαπάμε λίγο παραπάνω, αφήνοντας τα βήματά μας να μας οδηγήσουν σε μεγάλες, ανοιξιάτικες βόλτες μέσα στην πόλη.
Ένα ωραίο μείγμα ανθρώπων συναντιέται στα τραπέζια του εστιατορίου: Αιγυπτιώτες που γνωρίζουν τα πιάτα από πρώτο χέρι και νέοι που τα δοκιμάζουν για πρώτη φορά και ενθουσιάζονται.
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη λανσάρει το Van Dough, ένα παγωτό βανίλια διακοσμημένο με μικρά τραγανά κομματάκια σοκολάτας.
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
Παραδοσιακή ή και vegan για να την πάρεις πακέτο.
Βρήκαμε την τέλεια συνταγή στο βιβλίο My Greek Vegan Food.
Είχε τη φήμη ότι είναι ταυτόχρονα δηλητηριώδης και πηγή πειρασμού.
Το ψάρι μπιάνκο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές της Κέρκυρας, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της θάλασσας με την απλότητα της ελληνικής κουζίνας.
Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο ανήκει στη χώρα μας και όχι, δεν είναι αυτή που νομίζεις.
Παλιά και νέα μαγαζιά συνθέτουν έναν γαστρονομικό πεζόδρομο, όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη κουζίνα, στον νέο αγαπημένο προορισμό για φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα, κάθε στιγμή της ημέρας.
Μαγαζιά διασκορπισμένα από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, ό,τι πιο κοντινό στη σκέψη μας για καλοκαιρινές διακοπές.
Αρνί και κατσίκι για το παραδοσιακό σούβλισμα ή τον φούρνο, εδέσματα όπως κοκορέτσι, και τα απαραίτητα προϊόντα για τα συνοδευτικά, από τα λαχανικά της μαγειρίτσας μέχρι το κρασί που θα συνοδεύει το φαγητό, μπαίνουν στη λίστα με τα ψώνια.
Κάθε φορά που μια γεύση μάς συγκινεί ή μας κάνει να χαμογελάσουμε, ίσως δεν είναι μόνο το φαγητό που μας αρέσει, αλλά κι αυτό που θυμόμαστε.