10 πράγματα που δεν ξέρουν όλοι για το κοκορέτσι
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
- 19 ΑΠΡ 2025
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
Βρήκαμε την τέλεια συνταγή στο βιβλίο My Greek Vegan Food.
Είχε τη φήμη ότι είναι ταυτόχρονα δηλητηριώδης και πηγή πειρασμού.
Μόλις 5 ημέρες κραιπάλης οδηγούν σε παρατεταμένες αλλαγές στη δραστηριότητα του εγκεφάλου -ακόμη και αν δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.
Το ψάρι μπιάνκο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές της Κέρκυρας, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της θάλασσας με την απλότητα της ελληνικής κουζίνας.
Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο ανήκει στη χώρα μας και όχι, δεν είναι αυτή που νομίζεις.
Η ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι συνοδεύει την κυκλαδίτικη φουρτάλια ή φρουτάλια, ένα αγαπημένο πιάτο που έχει συνδεθεί με την Άνδρο.
Κάθε φορά που μια γεύση μάς συγκινεί ή μας κάνει να χαμογελάσουμε, ίσως δεν είναι μόνο το φαγητό που μας αρέσει, αλλά κι αυτό που θυμόμαστε.
Με 100 διαφορετικές κουζίνες και περισσότερα από 3.500 εστιατόρια, η Μελβούρνη παίρνει τον τίτλο δικαιωματικά.
Η φιλοσοφία του βιγκανισμού είναι εναντίον της εκμετάλλευσης και της περιβαλλοντικής βλάβης. Όταν παραγγέλνεις vegan φαγητό, παραμένει vegan κατά την παραλαβεί από τον ντελιβερά;
Ανακαλύπτοντας την πολυπλοκότητα πίσω από τα φαινομενικά απλά cocktails με τρία συστατικά και τα αθηναϊκά μπαρ που τα σερβίρουν με μαεστρία.
Μια χορτόπιτα αρκεί για να γυρίσει κανείς πίσω – στη γιαγιά, στο χωριό, στο πατρικό σπίτι της μνήμης, της θαλπωρής, της απλότητας, της αρχής.
Φρουτάλια από τις Κυκλάδες, μπιάνκο από την Κέρκυρα, κεφτέδες γεμάτοι καλοκαίρι και κοντοσούβλι όπως στο Μέτσοβο. Πιάτα απλά, γεμάτα μνήμες και γεύσεις ελληνικής φύσης – εκεί που συναντιούνται η νοστιμιά και η παρέα.
Λίγα λόγια για εκείνες τις φορές που αναζητούμε κάτι γλυκό και είναι έτοιμο μέχρι να πεις 1·2·Bake!
Ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο του bartending και της φιλοξενίας.