PUBLI

Ταξίδι Γευσιγνωσίας

Την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 20:00 ο Πύργος Πετρεζά διοργανώνει ένα ταξίδι και που η γαστρονομία συναντά την οινογευσία.

Ταξίδι Γευσιγνωσίας

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 20:00

 

ΜΕΝΟΥ

Καλωσόρισμα

Σούπα τραχανά με κρουτόν φέτας

Α’ πιάτο

Σαν Μιχάλη Σύρου σαγανάκι με κρέμα λεμονιού & αποξηραμένο σύκο

Kρασί

Sauvignon Blanc 2013 magnum

Sauvignon Blanc 100% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου

Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

92 βαθμοί – Wine & Spirits Magazine

17 βαθμοί – Jancis Robinson

91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate

 

Β’ πιάτο

Καραβίδες με τριλογία ρεβιθιού προέλευσης Δομοκού

Kρασί

Ροζέ 2013 magnum

Ξινόμαυρο 50%, Syrah 50% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου

Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα και κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

16,5 βαθμοί – Jancis Robinson

 

Γ’ πιάτο

Κριθαράκι με ορτύκια Φάρμας Μπράλου

Kρασί

Ερυθρό 2004 magnum

Syrah 60%, Merlot 20%, Ξινόμαυρο 20% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.

Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για μεγάλο χρονικό διάστημα στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Τουλάχιστον 13 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη πριν την εμπορική του κυκλοφορία. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

96 Βαθμοί – James Halliday – The Australian

92 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate

17.5 Βαθμοί – Jancis Robinson

Regional Trophy – Decanter World Wine Awards

 

Δ’ πιάτο

Μάγουλα Φάρμας Μπράλου στιφάδο με μελιτζάνα & πατάτες

Kρασί

Αlpha One 2008

Η επιλογή του οινοποιού.

Τα κορυφαία 17 βαρέλια κάθε σοδειάς στα οποία ο οινοποιός επιλέγει να παρουσιάσει την απόλυτη έκφραση και δυναμική της Αμπελουργικής ζώνης Αμυνταίου.

Αποβοστρύχωση, προ ζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες. 36 μήνες σε ειδικά επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια. 200% νέο βαρέλι (18 μήνες + 18 μήνες). Χωρίς κατεργασία και φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση και επιπλέον παλαίωση 18 μήνες στην φιάλη.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate

18 Βαθμοί – Jancis Robinson

 

Γλυκό

Μήλο φιρίκι Πηλίου, κυδώνι, κρέμα κανέλας & sorbet μανταρίνι

Kρασί

Ωμέγα 2009

Gewürztraminer 85%, Μαλαγουζιά 15% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου

Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε αδρανές περιβάλλον. Παραμονή του κρασιού για 9 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.

15 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια Bertrange και κατ’ ελάχιστο 12 μήνες στην φιάλη

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

Τιμή

70 ευρώ κατ’ άτομο

Διαθέσιμες 50 θέσεις

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ

Gazis:Users:macuser:Desktop:New LOGO ALPHA.jpg

Κρατήσεις:

Ακριβή Μπέλμπα, τ. 6932288624, e. [email protected]