Pizzaburger by Freddos
Ανατρέξαμε στα αρχεία και βρήκαμε τη διαδικασία παραγωγής του θρυλικού διπλού tower burger που δημιουργήθηκε στο παιχνίδι Άρσεναλ – Ολυμπιακός τον περασμένο Σεπτέμβρη.
- 27 ΜΑΡ 2012
Η αρχή είχε γίνει στις 28 Μαϊου του 2009 και τον τότε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Freddos είχε δημιουργήσει τότε το μεγαλύτερο μπέργκερ στην Ελλάδα. Μέγαλύτερο μέχρι το επόμενο φυσικά. Ένα ρεκόρ που έσπασε και πάλι ο ίδιος με την βοήθεια και μαγειρική μαεστρία του @th4lis. Στο παιχνίδι Άρσεναλ Ολυμπιακός στις 28 Σεπτεμβρίου του 2011, με το επικό double tower pizzoburger.
Το ONEMAN πήρε τα αρχεία του making of και σε αυτή τη βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ σού παρουσιάζει την μέθοδο παρασκευής με τις οδηγίες του thalis. Μπορείς να δοκιμάσεις να αντιγράψεις τη διαδικασία. Τέτοιο διπλό pizzoburger όμως, με χειροποίητο ψωμί και δύο μπιφτέκια, δύσκολα θα φτιάξεις.
Τον λόγο παίρνει ο δημιουργός του επικού pizzaburger και το οπτικοακουστικό υλικό:
“Το μπιφτέκι για το burger είναι το πιο σημαντικό. 100% καλός μοσχαρίσιος φρεσκοκομμένος κιμάς, τόσο καλός που δεν φοβάσαι να τον δοκιμάσει ωμό. Επίσης ΔΕΝ φτιάχνουμε μίγμα για κεφτεδάκια να βάλουμε μέσα τις παναγιάς τα μάτια, λίγο αλατοπίπερο είναι αρκετό.
Ανοίγουμε το κάθε μπιφτέκι με τα χέρια πάνω σε λαδόκολλα σε μέγεθος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το ψωμί γιατί στο ψήσιμο θα μικρύνει (όπως βλέπετε και στη φωτό οτι έγινε).
Ψήνουμε τα δύο μπιφτέκια στο γκριλ του φούρνου όσο πιο κοντά , δυνατά και γρήγορα γίνεται. Αν το αφήσεις να παραψηθεί τότε κακώς πλήρωσες για καλό κιμά που τρώγεται κι ωμός, θα μπορούσες να αγόραζες φθηνότερο.
Το ψωμί είναι χειροποίητο. Το φτιάχνω με την κλασσική συνταγή του ψωμιού για 1.3Kg αλεύρι. Το απλώνω στο ταψί, σωτάρω σε δυνατή φωτιά μανιτάρια με κρεμμύδια χοντροκομμένα και σβήνω με λίγο βαλσαμικό ξύδι.
Έχουμε έτοιμα τα υλικά για το στήσιμο: λεπτές φέτες ντομάτας, μαρούλι, σοταρισμένο μπέικον και μίγμα από καραμελωμένα μανιτάρια και κρεμμύδια.
Κόβουμε το ψωμί σε τρεις φέτες με λεπτότερο το πάνω μέρος και χοντρύτερο το κάτω μέρος που θα έχει βαρύτερο φορτίο να σηκώσει.
killer feature αγγουρομαγιονέζα. 4 μέρη μαγιονέζα+1 μέρος μουστάρδα + αγγουράκι τουρσί περασμένο από χοντρό τρίφτη
σωταρισμένο μπέικον κομμένο σε κομμάτια για να κόβεται/τρώγεται πιο εύκολα το burger
φέτες cheddar, Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εκείνες τις φέτες για τόστ με “λιγότερα λιπαρά αλλά όλη τη γεύση” αλλά να ξέρεις ότι δεν έχουν γεύση
στον πρώτο όροφο μπιφτέκι αγγουρομαγιονέζα μανιτάρια κρεμμύδι
στον δεύτερο μπιφτέκι μπέικον τυρί και 2 λεπτά στο γκρίλ να λιώσει το τυρί
απλώνω τις ντομάτες σε σχήμα 🙂 για φωτογράφηση και στη συνέχεια καλύπτω ολόκληρη την επιφάνεια
μαρούλι παντού
χτίζω το burger
κόβω με το μαχαίρι του ψωμιού, αφού πρώτα το χαράξω με την ευχή να μην φάει μουφογκόλ ο Κοστάντζο
(Σημ. έφαγε)
Σερβίρω με πατάτες wedges και λίγο σαλάτα για τη δίαιτα”
Αυτά από τον δημιουργό του επικού pizzaburger που υλοποίησε το όραμα του Φρέντου. Να σημειωθεί ότι τα γατάκια του Burger King στην Κίνα προφανώς και προσπάθησαν να τον αντιγράψουν λίγες ημέρες αργότερα.