ORIGINALS

Όλα τα μικρά πράγματα που μπορούν να σε χαλάσουν στις διακοπές

Όσο περισσότερο καίγεσαι να πας διακοπές, τόσο πιο πιθανό είναι να πεις εκφράσεις με τις λέξεις "νόμος" και "Μέρφι" μέσα τους.

Ας εξηγηθούμε. Είμαι ένας από αυτούς τους μίζερους που δεν τρελαίνονται για τη θάλασσα και το καλοκαίρι γενικότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει (και ελάχιστες) φορές που σκοτώνω άνθρωπο για 5 μέρες μακριά από την Αθήνα.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ΔΕΝ έχει πει το εύθυμο αγόρι, ο Πάολο Κοέλο, είναι πως όταν αδημονείς για κάτι, πάντα (ΠΑΝΤΑ) συμβαίνουν μικροπράγματα που μπορεί να σου καταστρέψουν την όρεξη, τη μέρα, τη ζωή.

Έτσι συμβαίνει και με τις καλοκαιρινές διακοπές. Εκεί που φεύγεις με την ανυπομονησία 11,5 μηνών για τις διακοπές σου, ενθουσιασμένος για το 5ήμερο στη Μήλο με το κορίτσι ή στην Πάρο με τους κολλητούς σου, οι υπόγειοι άξονες που ορίζουν τα γενόμενα στην επιφάνεια της Γης κάνουν τη δουλειά τους. Με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Τρόπους, για την ακρίβεια. Αυτούς:

– Το μυστήριο του 4ψήφιου pin της πιστωτικής σου κάρτας. Σε περίπτωση που το ξεχάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου -άρα μακριά από το σπίτι σου- ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μπορεί να σε βοηθήσει.

– Όλα τα σενάρια που σε θέλουν να πασαλείβεσαι με γιαούρτια επειδή αποκοιμήθηκες στην παραλία και ξαφνικά πήρες το χρώμα του αστακού. Και πόνο κάθε φορά που κάποιος σου αγγίζει στοργικά την πλάτη.

Να αρπάξεις (έστω) ένα ελαφρύ κρύωμα. Στο γράφει ένας άνθρωπος που αρρωσταίνει τις 8 στις 10 φορές που πηγαίνει διακοπές. No fun.

Ένα απαγορευτικό απόπλου. Ειδικά αν αυτό σου συμβεί σε ερημικά νησιά όπως η Γαύδος, ενώ έχεις ήδη κατέβει στο λιμάνι. Θρίλερ, αποκλεισμός, βιασμός της ψυχής και των διακοπών σου. Μου έχει συμβεί κι αυτό.

 

Μια επιδρομή εντόμων στη σκηνή σου. Έτσι επειδή ξέχασες να κλείσεις τη σήτα και η φύση είπε να σε τιμωρήσει με μια ακρίδα που θα τρόμαζε κι η ίδια αν έβλεπε τον εαυτό της στον καθρέφτη. 

– Όχι ότι είναι αμελητέα ποσότητα οι κατσαρίδες που θα συναντήσεις ξαφνικά στο μπάνιο ξενοδοχείου που θεωρεί μπελαλίδικη υπόθεση την απολύμανση.

– Μιας κι αναφέραμε τη λέξη-κλειδί “ξενοδοχείο”, είναι συχνές οι φορές που πρέπει να καταπιείς τον εγωισμό σου, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο δωμάτιο που είχες κλείσει online και βλέποντας ότι βασικά δεν είναι το δωμάτιο που είχες κλείσει online.

Αυτές οι μέρες του μήνα. Όπως θα γνωρίζεις από τις συναναστροφές σου με κορίτσια, ο κύκλος της περιόδου δεν είναι κάτι που κλειδώνει με συμβόλαιο, συνεπώς μπορεί να σας (την) βρει εκεί που δεν το περιμένετε. Και να σας σβήσει έναν από τους βασικότερους λόγους που διαλέξατε να πάτε μαζί διακοπές.

Ένα random νεράκι, από αυτά που σε όλη την επικράτεια κοστίζουν 50 cents, αλλά θα κληθείς να πληρώσεις λίγο (κάνα ευρώ) παραπάνω.

Η φουρτούνα aka θάλασσα. Κατά το “μας έπιασε η θάλασσα” και έβγαλα το ταξίδι πάνω από τη λεκάνη στις τουαλέτες. Όχι πάνω στην, αλλά πάνω από τη λεκάνη.

Ο αέρας. Στο κάμπινγκ. Όταν κοιμάσαι και σε ξυπνάει. Κι έχεις κοιμηθεί μόνο 2,5 ώρες. Με το ρολόι.

– Οι βρώμκες τουαλέτες. Στο κάμπινγκ. Λίγο πριν πας να κοιμηθείς (ελπίζοντας ότι ο αέρας δεν θα σε ξυπνήσει στις 2,5 ώρες ύπνου).

Μια απλή, καθημερινή τροφική δηλητηρίαση. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Το έπαθε κι ο George. Θες το καλύτερο ψάρι; Μην πας στα τυφλά κι εσύ. Ρώτα κάνα παππού στο καφενείο της (όποιας) γειτονιάς (βρίσκεσαι).

 

Το αέναο τσεκάρισμα των mail σου. Εκεί που το “ας μπω να δω μήπως έχει γίνει κάτι συγκλονιστικό στη δουλειά” μετατρέπεται σε “ωχ, όντως συνέβη κάτι συγκλονιστικό στη δουλειά”. Δεν θα καταφέρεις να αποβάλλεις αυτήν τη σκέψη μέχρι να γυρίσεις.

Ένας αχινός στο διάβα σου. Στην κυριολεξία μικρό πράγμα που μπορεί να σε βγάλει εκτός προγράμματος.

Ένα φλερτ με λάθος άτομο. Όπου “λάθος”, βάλε μια γυναίκα που προτιμάει να μην σε μπλέξει με τις διακοπές της. Που δεν σε γουστάρει ρε αδερφέ. Μην βάζεις την εύθραυστη ψυχολογία σου στο παιχνίδι. Μπορεί να γυρίσεις νωρίτερα στην Αθήνα.

Ο κολλητός του κολλητού σου. Οι διακοπές με έξτρα συμμετοχές έχουν πάντα αυτόν τον κίνδυνο. Ο κολλητός του κολλητού σου λέγεται έτσι, ακριβώς γιατί δεν είναι και δικός σου. Αυτό σημαίνει ότι στην κάθε στραβή, ακόμη κι αν δεν φταίει αυτός πραγματικά, το σύστημά σου θα του καταγράψει μια “ποινή”.

Φιλική συμβουλή: Αυτός που πρέπει πάντα να κυνηγάς μετά από τέτοιες ατυχείς συναντήσεις είναι ο δικός σου κολλητός.

– Να σου γίνει το μοιραίο spoiler για την 5η σεζόν του Breaking Bad και ξαφνικά να χάσεις κάθε ενδιαφέρον να γυρίσεις πίσω. Άτιμη εξέλιξη.