ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Broapp θέλει να σώσει τη σχέση σου. Εσύ;

Με κάποια πράγμα στην τεχνολογία είμαστε σκεπτικοί και άλλα τα αγκαλιάζουμε αμέσως. Όπως τον αδερφό μας.

Σοβαρά τώρα, μετά τα bromance που αγαπήσαμε, το broscience που έχουμε συζητήσει τόσο πολύ στη στήλη του fitness ήταν καιρός για να δούμε κάτι σχετικό στη στήλη της τεχνολογίας.

Το Broapp είναι για όταν πρέπει να κρατήσεις τη σχέση σου ζεστή και δεν μπορείς. Όταν έχεις βγει για μπύρες, όταν έχει Champions League, όταν δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ, όταν τελευταία δουλεύεις πολύ από το πρωί ως το βράδυ. Γιατί καταλαβαίνουν νομίζεις τις θυσίες που κάνουμε; Ότι εσύ δουλεύεις και για τους δύο. Για να φέρεις ζεστό ψωμάκι στο σπίτι. Για τις πάνες του μωρού. Δεν το καταλαβαίνουν. Εσύ πρέπει να ζεσταίνεις τη σχέση ακόμα κι από απόσταση. Οπότε το Broapp κάνει τη βρώμικη δουλειά για ‘σένα.

 

Το ζητούμενο είναι να αποφύγεις τη γκρίνια. Γιατί μέρος της σχέση σου είναι να απαντάς μηνύματα. Να στέλνεις μηνύματα. Να δείχνεις ότι την σκέφτεσαι. Κι ας μην καταλαβαίνει ότι σείονται οι τοίχοι όταν μπαίνει γκολ, εσύ πρέπει να φαίνεσαι ότι τη σκέφτεσαι.  Και αυτό είναι το καλό με το Broapp. Θα μπορούσες να δώσεις σε κάποιον άλλο να το κρατάει και αυτό θα την κάνει τη δουλειά του.

Φυσικά υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά και δεκάδες που θα διορθωθούν στο επόμενο διάστημα. Απλά σκέψου να είστε και οι δύο στο γραφείο σου  αργά το απόγευμα και να κάνετε σεξ την ώρα που το Broapp στέλνει ένα “σε σκέφτομαι”. ‘Αβολο!

Ή να έχεις ξεχάσει χάσει το τηλέφωνο σου στο αυτοκίνητο της και αυτό να στέλνει. Πολύ άβολο.

Ή να στέλνει πιο συχνά από όσο την έχεις συνηθίσει. Μεταξύ μας τώρα, άντρες είμαστε και ξεχνάμε. Αν αυτό στέλνει πρωί βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι τότε θα εγείρει υποψίες και οι υποψίες στο μυαλό της γυναίκας είναι χειρότερο πράγμα από το να μη στέλνουμε καθόλου μηνύματα. Μετά σκέψου να της έχεις πει κανένα “δε θα έχω σήμα εκεί που θα βρίσκομαι”, τελικά να έχει λίγο σήμα και αυτό να στέλνει κανονικά.

Τι ακριβώς κάνει; Έχει ένα σετ προκαθορισμένων μηνυμάτων και τα στέλνει σε προκαθορισμένους χρόνους. Μπορείς να τροποποιήσεις τα μηνύματα για να μοιάζουν σαν να τα έχεις γράψει εσύ και να ρυθμίσεις τους χρόνους αποστολής. Μετά βλέπει σε ποιο Wi-Fi είσαι συνδεδεμένος και όταν συνδέεσαι στο Wi-Fi της καλής σου σταματάει τις αποστολές γιατί προφανώς είστε μαζί. Επίσης καταλαβαίνει αν έχετε επικοινωνήσει μέσα στην τελευταία ώρα και σταματάει τις αποστολές.

Σε μια τέτοια περίπτωση και μόνο (#nai_kala) θα το βάζαμε στην πρώτη οθόνη του smartphone μας, Εκεί μαζί με τις συντομεύσεις για τα κανονικά μηνύματα, τις επαφές και τον τηλεφωνικό κατάλογο. Λίγο πιο κάτω από τα Google maps. Tα Google Maps είναι πιο σημαντικά γιατί πρέπει πρώτα να βρεις τη διεύθυνση της μπυραρίας και αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό τι νόημα έχει να έχεις Broapp;

Και φυσικά υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλαμε να κάνει. Να γράφει σε ελληνικά ή σε greeklish με το αντίστοιχο ύφος. “Na edw re mwraki, me to giwrgo, den einai kala, kai ta leme”. “Σ’ αγαπώ”. Να στέλνει απαντήσεις στο δικό της “Σ’αγαπώ”. Να ψάχνει τα μηνύματα μας, να κάνει copy paste κάποια παλιότερα και να τα στέλνει σαν καινούρια. Ότι θα κάναμε εμείς δηλαδή αν χτυπάνε δέκα τηλέφωνα στη δουλειά και έχουμε τρία deadline. Nα καταλαβαίνει τι θέλουμε τέλος πάντων και να το κάνει χωρίς να μας κουράζει.

Να είναι ο Bro μας.