ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε κάνει πρωταθλητή στα social media

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης σε μαθαίνει να παίζεις Facebook, Instagram και Twitter στα δάχτυλα.

Ποιος είπε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι χρυσός Ολυμπιονίκης μόνο στους κρίκους; Με μια πρόχειρη ματιά στα social media του, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι έχει πάρει χρυσό μετάλλιο στη χρήση τόσο του Facebook, όσο του Twitter και του Instagram.

Το να προσπαθήσει να μας κάνει όλους πρωταθλητές στους κρίκους είναι επικίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα, αλλά και για τη ψυχική του υγεία. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και με τα social media. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έχει τη γνώση και την εμπειρία στη χρήση των social media και είναι πρόθυμος να την μοιραστεί μαζί μας.

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές της ενότητας ‘Realizing the Power of Social Media Networks’ στο Game Changer in Digital Marketing, το κορυφαίο συνέδριο για το χώρο του Digital Marketing, το οποίο ξεκινά την Τετάρτη 5/10/2016, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ως γνωστοί ανυπόμονοι, μιλήσαμε ήδη μαζί του και του ζητήσαμε να μας δώσει μια σειρά από συμβουλές στο πώς να γίνουμε κι εμείς πρωταθλητές στα social media.

Ποιο είναι το πρώτο social media που ανοίγεις μόλις ξυπνήσεις;

”Το Ιnstagram. Είναι το μέσο που κυριαρχεί πλέον ακόμη περισσότερο και από το Facebook. Η κίνηση του σκρολαρίσματος λειτουργεί πολλές φορές ως ένα είδος προετοιμασίας για την ημέρα που έρχεται και αποφόρτισης μετά από μια προπόνηση ή πριν κοιμηθώ”.

Ποια είναι τα ‘συστατικά’ του ιδανικού ποσταρίσματος;

”Η αυθεντικότητα. Ο κόσμος σε παρακολουθεί και σε ακολουθεί για να δει ποιος πραγματικά είσαι, ποια είναι η καθημερινότητα σου, όσο βεβαία αυτό είναι εφικτό στα social media. Από εκεί και πέρα στα πιο πρακτικά, χρειάζεται ένα μικρό στακάτο κείμενο και συνέπεια στο ύφος των φωτογραφιών σου”.

Τι δεν πρέπει να μοιραζόμαστε ποτέ στα social media;

”Κακίες. Παιδιά δεν έχω ακόμη για να μπω στο γνωστό δίλημμα, οπότε θα πω ότι σχόλια που στόχο έχουν να βλάψουν ή να πληγώσουν δεν έχουν λόγο ύπαρξης”.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για ένα ποστάρισμα;

”Συνήθως το απόγευμα, όταν η μέρα σιγά σιγά ολοκληρώνεται”.

Πόσο συχνά αλλάζουμε φωτογραφία προφίλ;

”Όχι πολύ συχνά. Η φωτογραφία προφίλ μας καλό είναι να μένει σταθερή και να αλλάζει μόνο σε εμβληματικά γεγονότα ή όταν παύει πλέον να μας αρέσει”.

Πότε θεωρείς ένα ποστάρισμα επιτυχημένο;

”Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν είμαι κυνηγός likes, οπότε δεν θα έλεγα μόνο όταν υπερβαίνει κάποιο αριθμό. Περισσότερο από τον χρόνο και ρυθμό αντίδρασης καταλαβαίνω την επιδραστικότητά του”.

 

Πώς αντιμετωπίζουμε εκείνους που κάνουν κακεντρεχή σχόλια κάτω από ένα post;

”Η αλήθεια είναι ότι μου συμβαίνει πολύ σπάνια και συνήθως με καλύπτουν οι followers μου με τις απαντήσεις τους. Δεν με ενοχλεί η κριτική ούτε το χιούμορ, αν όμως κάποιος το κάνει εσκεμμένα για να κανιβαλίσει την σελίδα μου ή να την χρησιμοποιήσει ως όχημα διάδοσης δικών του απόψεων, δεν θα διστάσω να τον κάνω block”.

Tους άγνωστους που μας στέλνουν pm;

”Ανάλογα το περιεχόμενο, θα τους ευχαριστήσω ή θα τους αγνοήσω”.

Ατάκα, video, φωτογραφία. Ποιο πρέπει να χρησιμοποιούμε περισσότερο και ποια είναι η ιδανική μεταξύ τους αναλογία;

”Εγώ χρησιμοποιώ περισσότερο τη φωτογραφία. Θα ήθελα να αυξήσω το video μελλοντικά, αλλά μου αρέσει η στιγμή που αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία. Την θεωρώ πιο δυνατή”.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που σου έχει συμβεί εξαιτίας των social media;

”Η αδιαμεσολάβητη και άμεση είσπραξη, σε πραγματικό χρόνο, της αγάπης του κόσμου”.

 

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σου έχει συμβεί εξαιτίας των social media;

”Ίσως κάποια πολύ πιεστικά pm”.

Πόσο αυξήθηκαν οι followers σου μετά το χρυσό στο Ρίο;

”Αρκετά, αν και το μεγάλο μπαμ έγινε μετά το Παγκόσμιο”.

Αν έπρεπε να εξαφανιστούν τα social media εκτός από ένα, ποιο θα ήθελες να συνεχίσει να υπάρχει;

”Το instagram. Θεωρώ πως η δυναμική και η ‘καλλιτεχνικότητά’ του, μου ταιριάζουν περισσότερο”.

Πώς μπορούμε να γίνουμε και εμείς πρωταθλητές στα social media;

”Be authentic and tell your story”.