EUROKINISSI
RULES

Οι 33 κανόνες του μελομακάρονου

Ήρθε η ώρα το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων να λάβει την αναγνώριση που του αξίζει.

Χριστούγεννα, δώρα, διακοπές, εκδρομές, στολίδια, ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ. Έλα, μεταξύ μας, υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που χαίρεται με τον ερχομό της εορταστικής περιόδου, μόνο και μόνο επειδή επιτέλους, τα αγαπημένα μας γλυκά επέστρεψαν στα ζαχαροπλαστεία και στα στομάχια μας.

Με μελωμένα δάχτυλα και ατέλειωτη όρεξη, οι δημοσιογράφοι του Oneman καταγράφουν τους δικούς τους κανόνες για τα μελομακάρονα. Ιδανικά, διαβάζονται όσο τρως μερικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

Η εποχή του μελομακάρονου ξεκινάει από αρχές Νοέμβρη και τελειώνει μέσα Φλεβάρη.

Κανένας κουραμπιές. Το απόλυτο γλυκό των γιορτών είναι τα μελομακάρονα.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε μπορείς να φας μόνο ένα

Η μεγαλύτερη απάτη είναι τα μελομακάρονα – μπουκιές. Εκεί είναι που δεν μπορείς να σταματήσεις με τίποτα.

Μην ξανακούσω για μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας, πραγματικά.

Εκείνα με την γάλακτος, όμως, δεν τα λες και άσχημα.

Μελομακάρονα με στέβια; Συγγνώμη αλλά με ανώμαλους δεν μιλάω.

Υπάρχει ένα μέρος που καταλήγει όλη η άχνη ζάχαρη των κουραμπιέδων. Τα γυρίσματα του CSI ίσως;

EUROKINISSI

Μελομακάρονα μόνο σκληρά και τραγανά, με το μέλι στον “πυρήνα τους”.

Σε μια μικρή κόλαση στριμώχνονται όσοι δίνουν στα παιδιά των καλάντων κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Μην γίνεις ο κύριος καβούρης των Χριστουγέννων.

Σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, με θείες/θείους που μαγειρεύουν απαίσια, φροντίζεις να κάθεσαι σε – ΠΟΛΥ κοντινή απόσταση από τα μελομακάρονα.

Έχει φωνάξει ποτέ κάποιος που θέλει να προσβάλλει έναν άλλον, ‘μελομακάρονο’; Ποτέ.

Είναι δύσκολο να πεις ψέματα ότι σου αρέσει ένα μελομακάρονο που ΔΕΝ σου αρέσει. Σε έχει ήδη προδώσει η φάτσα σου.

Πάντα τελειώνουν πριν τους κουραμπιέδες

Στα δύσκολα βράδια που θες απεγνωσμένα γλυκό, το μελομακάρονο τρώγεται μια κι έξω.

Γιατί να μην τα τρώμε όλα αυτά και εκτός από γιορτές;

Καμία απορία γιατί δεν τρώμε μελομακάρονα όλο το χρόνο. Για τη μαγειρίτσα είναι το σωστό ερώτημα.

Γιατί τα λένε μελομακάρονα; Ποτέ, κανείς.

Στο σωστό μελομακάρονο πρέπει να κολλάνε τα δάχτυλά σου από το σιρόπι.

Οι κουραμπιέδες πού εξυπηρετούν;

Τα μελομακάρονα δεν είναι για να στολίζεις το σπίτι.

Τα μελομακάρονα τα κρύβεις πιο εύκολα στις τσέπες, όταν σε πιάσει η γυναίκα σου στα πράσα.

Ακόμη και σκληρά, εκεί γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, μια χαρά τρώγονται. Στη χειρότερη τα κάνεις βούτα σε ένα ποτήρι γάλα.

EUROKINISSI

Στο μέλι είναι όλη η ουσία. Όσο πιο αγνό παρθένο, τόσο καλύτερα.

Το να ‘υποκύψεις’ στο μελομακάρονο (τώρα που τα δίνουν και κεράσματα στο φούρνο) είναι τόσο αναπόφευκτο όσο και ο θάνατος.

Όσο πιο μελωμένα, τόσο το καλύτερο. Το λέει και η λέξη.

Πρέπει να νιώθεις άρωμα πορτοκαλιού

Αυτά που είναι πιο κάτω στη στοίβα είναι και τα καλύτερα (γιατί είναι τα πιο μελωμένα).

Λερώνουν λιγότερο και από τους κουραμπιέδες και από τις δίπλες και από τη βασιλόπιτα.

Τα έχετε φάει ποτέ χωρίς μέλι; Σαν μπισκότα;

Όταν σκεφτόμαστε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές, σκεφτόμαστε τα μελομακάρονα και όχι τα 4 πιάτα γέμιση και τα 8 ποτά της Παραμονής. Αδικία.

Σε ένα πιάτο με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, οι κουραμπιέδες είναι σαν την ντομάτα που σερβίρεται δίπλα στη μερίδα γύρο.

Να και κάτι που μπορεί να είναι καλύτερο από ζαχαροπλαστείο.