Οι 10 χειρότερες ελληνικές εκπομπές της δεκαετίας που φεύγει
Από το 'Game of Love' και τα 'Αποκαλυπτικά' μέχρι το 'Ραντεβού' του Μάρκου Σεφερλή.
- 4 ΔΕΚ 2019
Μαζέψαμε τις 10 χειρότερες εκπομπές που φεύγουν μαζί με τα ’10s, χωρίς να έχουμε ιδέα ακόμα τι θα μας φέρουν τα ’20s, αν και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα αναπολούμε τη σήψη της παλιάς.
Προς το παρόν ας δούμε σε τι ύψη την έφτασε η τηλεόραση της δεκαετίας που φεύγει σε λιγότερο από έναν μήνα.
Σε περιμένουν 10 από τις χειρότερες εκπομπές που πολλοί από μας είχαμε την τύχη να τις δούμε μόνο σε αποσπάσματα στο YouTube. Για τους υπόλοιπους, λυπόμαστε.
1. Power of Love
Η επιτομή της σαπίλας. Εκεί που έλεγες ότι δεν μπορεί, υπάρχει ακόμη περιθώριο για πιο κάτω, τι στο διάλο, για ελληνική τηλεόραση μιλάμε, ήρθαν οι κλαρινογαμπροί και οι κλαρινονύφες να σου πουν “άσε, το ‘χουμε”. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να εξηγήσουμε το στόρι, τι γινόταν και τι δεν γινόταν μέσα στο σπίτι που τους είχαν κλείσει στην Τουρκία, πάνω κάτω μάλλον τα ξέρεις (και να ντρέπεσαι γι’ αυτό όσο κι εγώ).
Η εκπομπή ξεχώρισε κυρίως για τους διαλόγους και τις αντιπαραθέσεις της, γιατί σε έκαναν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Μπορεί για λίγο να μούδιαζαν το IQ σου, αλλά μόλις αυτό επανακτούσε τις αισθήσεις του, έλεγες “μια χαρά είμαι, θα μπορούσα να ‘μαι κι έτσι”.
Το σόου σε ανέβαζε κάπως στα μάτια σου.
2. The Game of Love
Κι άλλο πιο κάτω. Σήψη και σαπρότητα. Εδώ ξεφύγαμε από το στημένο νυφοπάζαρο και περάσαμε στην ερωτική εμποροπανήγυρη. Άλλη μία εκπομπή που σκύλευσε πάνω στο πτώμα της λέξης ‘Love’ με τηλεοπτικό καγκουροφλέρτ, φασώματα και στριγκάκια έξω λοιπόν και άλλα τόσα, που αν θες να τα θυμηθείς τσέκαρε απλά τις photos που είχαμε μαζέψει σ’ αυτό το θέμα.
Αλλά γιατί να θέλεις να τα θυμηθείς;
3. Survivor
Το ‘χαμε ξαναδεί, και ήταν πάλι το ίδιο κουτσομπολίστικο κατινίστικο θέαμα.
Αυτή τη φορά όμως το κακό που έκανε, δεν τελείωσε με τον τελικό. Μας άφησε παρακαταθήκη μερικούς τριτοτέταρτους πανελίστες, καμιά δεκαριά δουλευταράδες ινφλουένσερς και έναν ηθοποιό, που λέει, δεν λέει σωστά πέντε λέξεις στη σειρά.
Κι έναν παρουσιαστή που αναγκαστικά τώρα κάθε χρόνο πρέπει να του βρίσκουν κάτι να παρουσιάζει. Αυτό κι αν είναι άγχος.
4. ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Οι νεότεροι μπορεί να μην το θυμάστε, αλλά τα παλιά γραφικά χρόνια, υπήρχαν ακόμη σταθμοί που άντεχαν να φιλοξενήσουν εκπομπή του Χίου (Kontra). Ήταν στο μεταίχμιο ακόμα, τότε που βρισκόταν ένα βήμα πριν βουτήξει μέχρι το κεφάλι μέσα στην ακροδεξιά. Και μόλις την έκανε και βούτηξε με το αρχαιοελληνικό του μαγιό, γεια σου, τράβα στο YouTube τώρα, θα σε φωνάξουμε όταν έχουμε τρύγο να πατήσεις κανά σταφύλι.
5. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
Το καλύτερο new entry της δεκαετίας, η άνοδος και η πτώση του αυτοκράτορα του κολλαγόνου, η εκπομπή που τα σαββατοκύριακα έχτιζε πάνω στα θεμέλια που είχαν στήσει Στεφανίδου και Λαμπίρη στα 00s. Ιστορικά τα screenshots του που κλαίει, το ίδιο μυθικοί οι αυθόρμητοι χοροί των υπόλοιπων πανελιστών όταν ξεκινούσε η εκπομπή και έπρεπε να τον υποδεχτούν με τη μεγαλοπρέπεια που του άξιζε.
Μακάρι ξανά εκπομπή για όλη τη νέα δεκαετία, το 2030 να μας βρει μαζί του.
6. ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κανονικά, δεν θα έμπαινε καθόλου Σεφερλής στη λίστα, είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις μέσα σε όλα αυτά που έχει κάνει ποιο είναι το χειρότερο (το καλύτερο πάντως είναι το Taxi, να τα λέμε όλα). Αυτή η εκπομπή όμως μας σύστησε τον παραλίγο φρουρό του νόμου και της τάξης, Ποτσέπη, και από μόνο του αυτό αρκεί για να μπει στο πάνθεον.
Να πούμε επίσης ότι ο Ποτσέπης γεννήθηκε σε λάθος εποχή, καθώς στα 00s σίγουρα θα ήταν πρωτοκλασάτος αστέρας σε δελτία ειδήσεων και μεσημεριανά. Τώρα λιώνει όλη μέρα στο ίνστα.
Δεν υπάρχουν ευκαιρίες πια.
7. ΕΥΘΕΩΣ
Από τη συνέντευξη με τον Μιχαλολιάκο, όπου εκνευριζόσουν με το πόσο εύκολα τον στρίμωξε (ο Μιχαλολιάκος), μέχρι τον αστικό μύθο που θέλει τον Κοντοπίδη να έκανε την ανάγκη του στην εκπομπή, αυτό το side project του μεγαλύτερου project που λέγεται ‘Μπογδάνος’ έγραψε ιστορία. Κι ας μην το βλέπαμε.
Καλύτερη στιγμή του ίσως η συζήτηση με Βύρωνα Πολύδωρα, που εξελίχθηκε σε ένα λεκτικό μπρα ντε φερ με νικητές το χάος και την αμηχανία.
Θυμήσου:
8. The Real Housewives of Athens
Κράτησε μόνο για μία σεζόν, ή μάλλον μόνο για δύο μήνες και κάτι, απ’ τον Μάρτιο του 2011 έως τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, και ξεχάστηκε γρήγορα. Μπράβο σε όσους σκέφτηκαν ότι στην αρχή της κρίσης, αυτό που θέλαμε να δούμε είναι πρώην μοντέλα και παρουσιάστριες να μας πετάνε στα μούτρα τα λεφτά και την καλοπέρασή τους. Ναθαναήλ, Τόγκου, Χριστίνα Παππά και δυο τρεις ακόμα πρόλαβαν να εκνευρίσουν ακόμα και τους ίδιους τους πλούσιους, μέχρι να χαιρετίσουν απ’ την τηλεόραση.
Κρίμα πάντως γιατί αυτό το all-star ’90s συνονθύλευμα απίστευτων γυναικών άξιζε καλύτερη επιστροφή στην τηλεόραση, δεν ήταν λάθος ιδέα να ξανασυστηθεί στους νεώτερους.
Την επόμενη φορά.
9. ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!
Ζούμε στην εποχή του, δεν έχει τελειώσει, δεν μπορούμε ακόμα να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε τι κατάφερε, δεν είμαστε έτοιμοι για απολογισμό ακόμα.
Πρόκειται για μία από τις χειρότερες ιδέες που βρήκε εφαρμογή στην τηλεόραση, αυτό του “τηλεφωνήματος” και της εξιστόρησης μίας οικογενειακής σεξουαλικής θηριωδίας. Για όσους, βέβαια, το πιστεύουν ότι αυτά τα τηλεφωνήματα είναι αληθινά και ότι όντως ο παπάς σύζυγός παραμελεί την παπαδιά κι εκείνη για να τον εκδικηθεί μοιράζεται τα κεριά με τη νεωκόρο.
Αληθινό εκατόταεκατότατ.
10. Star Academy
“Καρβέλας και Φουρθιώτης στο ίδιο studio, τι μπορεί να πάει στραβά”, σκέφτηκαν κάποτε στο Epsilon και ποιος να τους αδικήσει; Η εκπομπή που θα έβγαζε τον επόμενο μεγάλο Περικλή Στεργιαννούδη, κατάφερε τελικά να αφήσει πίσω της μόνο ένα βίντεο με αυτούς τους δύο να μαλώνουν. Και κάποιες φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι ανάμεσά τους ήταν και ο Κωστόπουλος με τη Βίσση.
Μεγάλο σόου, τα χρόνια που το κανάλι προσπαθούσε να φτιάξει τηλεοπτικά γενόσημα, με καλύτερο το Survival στην παραλία της Κουρούτας.
Θυμάστε που έκαναν αγωνίσματα και δίπλα τους ήταν ξαπλωμένοι 50άρηδες κάτω από ομπρέλες με ύφος “wtf, μας τα σπάγατε με τις ρακέτες, άλλα παιχνίδια βρήκατε τώρα;”.
Υπέροχη δεκαετία. Τα καλύτερα έρχονται.
***
Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!