VIRAL

Η Μαρίνα Κουκουριτάκη είναι η γοργόνα της Κρήτης που πρέπει να γνωρίσεις

Μιλήσαμε με την 22χρονη γοργόνα από την Κρήτη, που έχει γίνει viral στα social media.

Εσύ ήξερες ότι υπάρχει επάγγελμα «γοργόνα» και μάλιστα με ιδιαίτερη απήχηση στο εξωτερικό; Προσωπικά, ομολογώ ότι δεν το είχα ξανακούσει και αναγκάστηκα να το μάθω, εξαιτίας της Μαρίνας Κουκουριτάκη.

Βλέπεις, η νεαρή κοπέλα από την Κρήτη κατάφερε να γίνει viral της τελευταίες ημέρες στα social media, μιας και αποφάσισε να φωτογραφηθεί με μια εντυπωσιακή ουρά γοργόνας πάνω σε ένα βράχο. Μια ελληνική εκδοχή εκείνης της γοργόνας της Κοπεγχάγης, θα μπορούσε να πει κανείς.

Από ότι μάθαμε, βέβαια, στη συνέχεια, η Μαρίνα ή αλλιώς η γοργόνα της Κρήτης, όπως αναφέρεται συχνά τελευταία, μπαίνει και στη θάλασσα και μάλιστα τα πηγαίνει εξαιρετικά με το υγρό στοιχείο. Τη βρήκαμε, λοιπόν, προκειμένου να μας πει η ίδια περισσότερα για αυτή της την ασχολία.

Είμαι 22 χρονών γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης και έχω μετακομίσει πρόσφατα στα Χανιά. Η ιδέα μου είναι εμπνευσμένη από το εξωτερικό, όπου εκεί υπάρχουν πολλές επαγγελματίες γοργόνες.

Τη στολή την έχω αγοράσει από το εξωτερικό και αποτελείται από δύο κομμάτια. Το μόνοπέδιλο και το ύφασμα. Το κόστος της στολής είναι σχετικά ακριβό και φτάνει περίπου τα 600 ευρώ.

Δεν είναι δύσκολο να κολυμπήσεις με τη συγκεκριμένη στολή γοργόνας, απλά είναι λίγο βαριά. Βέβαια, κάνει καλή γυμναστική για τα πόδια.

Γενικά το μόνο που χρειάζεσαι για να γίνεις γοργόνα, είναι ένα δίπλωμα κατάδυσης και ένα δίπλωμα ναυαγοσώστη, ώστε αν προκύψει κάτι σε κάποιο show να ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις.

Το να είσαι επαγγελματίας γοργόνα, σημαίνει ότι κάνεις μία χορογραφία στο νερό ντυμένη με τη στολή, μοιράζοντας χαμόγελα στα παιδιά. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε σε θάλασσα, πισίνα η λίμνη (γενικά όπου υπάρχει το υγρό στοιχείο).

Στο εξωτερικό υπάρχουν εστιατόρια ακόμα και μπαρ, τα οποία έχουν ενυδρεία με επαγγελματίες, γοργόνες άντρες και γυναίκες, που κάνουν show μέσα στο νερό, ενώ οι άλλοι απολαμβάνουν το ποτό ή το φαγητό τους. Στην Κίνα τέθηκε και πρωτάθλημα για γοργόνες το 2019.

Όπως είπα υπάρχουν πολλές γοργόνες, οι οποίες ζουν από το επάγγελμα αυτό οπότε ναι, κάνοντας έξυπνες κινήσεις, μπορείς να ζήσεις από αυτό. Εγώ θα ήθελα πολύ να κάνω μία δική μου εταιρία, ώστε να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για την περιβαλλοντική καταστροφή που έχουμε προκαλέσει.

Γενικά στα social media είναι περίεργα τα μηνύματα. Το feedback που παίρνω είναι ότι κάποιοι το θεωρούν περίεργο και τρελό, ενώ κάποιοι άλλοι λατρεύουν αυτό που κάνω.

Τα παιδάκια μου κάνουν διάφορες ερωτήσεις όπως, «ζεις μες στο νερό; ζεις έξω από το νερό;», κι άλλες πολλές.

Ευελπιστώ το καλοκαίρι να μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και να κολυμπάω στις παραλίες τις Κρήτης ως γοργόνα.