FOOD & DRINK

Ουαλία: Αυτά τα κεφτεδάκια πάνε μόνο για νίκη με μεγάλο σκορ

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Ουαλία με τα λαχταριστά κεφτεδάκια της.

Mέχρι πριν λίγα χρόνια, η Ουαλία ήταν ποδοσφαιρικά η χώρα στην οποία είχε την ατυχία να γεννηθεί ο Ryan Giggs, με αποτέλεσμα να μη φτάσει ποτέ στα τελικά μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης. Από το τελευταίο Euro και μετά όμως δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να υποτιμήσει την καλύτερη φουρνιά που έχει βγάλει αυτή η χώρα στην ιστορία της.  Όπως ακριβώς κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και αυτή τη φανταστική συνταγή welsh faggots.

Η Ουαλία έρχεται σε αυτό το Euro με σκοπό να επαναλάβει τον θρίαμβο του προηγούμενου. Το έργο της δεν θα είναι βέβαια καθόλου εύκολο. Ο όμιλός της θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις Ιταλία, Ελβετία και Τουρκία και το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένουμε να παρακολουθήσουμε πολύ δυνατά ματς με ακόμα πιο σκληροτράχηλες ομάδες.

Αλλά τώρα γι’αυτά θα μιλάμε; Υπάρχει μία συνταγή που θα σε κάνει να λατρέψεις τη χώρα λίγο παραπάνω. Και ας μην είναι η πρώτη επιλογή σου γι’αυτό το Euro. Τα ουαλικής έμπνευσης κεφτεδάκια (welsh faggots) θα τα φτιάξεις εύκολα και δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Ουαλών; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.

Και τώρα είναι η ώρα να σας αποκαλύψουμε τη συνταγή και τα υλικά για ένα πιάτο που, αν και δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα, είναι γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Γενικά τα κεφτεδάκια είναι ένα επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Γιατί να μη δοκιμάσουμε και την ουαλική εκδοχή τους;

Tα κεφτεδάκια της Ουαλίας

Υλικά: (για μια μερίδα)

  • 100γρ. Αρακά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 7 φέτες μπέικον

Για τους κεφτέδες: 

  • 100 γρ. Κιμά από χοιρινή κοιλιά
  • 50 γρ. Κιμά από χοιρινή σπάλα
  • 50 γρ. Κιμά από χοιρινό συκώτι
  • 1 μικρή chili πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • μισό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι-
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το αλεύρι και το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε 7-8 κεφτέδες. Περνάμε τους κεφτέδες από αλεύρι και τους τηγανιζουμε σε ηλιέλαιο. Σε ένα άλλο σκέυος μαγειρεύουμε τον αρακά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, για περίπου 2 λεπτά.

Για τον πουρέ πατάτας, καθαρίζουμε την πατάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι. Την τοποθετούμε στην εστία μας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμη, σουρώνουμε και με ένα πιρούνι την λιώνουμε μέχρι να γίνει πουρές και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι-πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον. Τέλος, κόβουμε σε λωρίδες το ξερό κρεμμύδι και τα σερβίρουμε όλα παρέα σε ένα μπολ και τελειώνουμε με μαϊντανό.

Η Ουαλία έχει δύσκολο έργο στον δρόμο προς την κούπα αλλά αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια θα σε στείλει σίγουρα στο 7ο ουρανό.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.