ΦΑΓΗΤΟ

Franco Manca, η πιτσαρία από το Λονδίνο προσγειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων Franco Manca έφτασε στην Αθήνα και θέλει να μυήσει το κοινό στην πιο slow-rising sourdough pizza.

Το καλό φαγητό θέλει χρόνο. Όπως ακριβώς και το προζύμι αργής ωρίμανσης που είναι και το σήμα κατατεθέν στην πίτσα της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων Franco Manca, η οποία έφτασε και στην Αθήνα. Το πρώτο κατάστημα Franco Manca άνοιξε μόλις χθες (11/1) τις πόρτες του στη Νέα Φιλαδέλφεια, με σκοπό να μυήσει το κοινό στην πιο slow-rising sourdough pizza.

Η ιστορία της Franco Manca ξεκινά το 2008 όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Brixton Market του Λονδίνου. Σήμερα, απαριθμεί περισσότερα από 56 εστιατόρια στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας, κι έχει δημιουργήσει μία κοινότητα φανατικών ακολούθων τόσο για τη φιλοσοφία της εταιρείας όσο και για την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα  των προϊόντων της.

Το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα (που είναι και μία νόστιμη αρχή για ό,τι έπεται) φέρει την υπογραφή των James Ravano (Λονδίνο), με θητεία 20 χρόνων στις αλυσίδες εστιατορίων PizzaExpress και Zizzi στη Βρετανία, Nabil Mankarious (Αλεξάνδρεια), γενικό διευθυντή του ομίλου Fulham Shore,  και ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων The Real Greek & Franco Manca στη Μ. Βρετανία, των επιχειρηματιών/chefs αδελφών Λιάκου (Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut) και του chef Πάνου Ιωαννίδη (Ovio,OZ37 & Stellar Gastro Cinema).

Ν(ε)απολιτάνικη πίτσα με προζύμι

Franco Manca Franco Manca

Η Franco Manca έχει συνδέσει το όνομά της με τη ν(ε)απολιτάνικη πίτσα και σκοπός της είναι να μυήσει όλο και περισσότερους στην αξία της πίτσας που γίνεται από προζύμι αλλά και στην αναζήτηση τοπικών, οργανικών πρώτων υλών και υλικών που σέβονται την εποχικότητα και το περιβάλλον.

Πίτσα με βιολογική ντομάτα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, πίτσα με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, ιταλική μοτσαρέλα, βιολογική ντομάτα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκος βασιλικός αλλά και με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα και ποικιλία μανιταριών είναι μερικές από τις επιλογές στο μενού που επαληθεύουν τις παραπάνω αξίες.

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν και οι προτάσεις στα ορεκτικά, όπου βρίσκεις μελιτζάνα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα ψημένη στο φούρνο, πικάντικο λουκάνικο από αρνί ελευθέρας βοσκής, ψητές πατάτες με κρεμμύδια, σάλτσα βιολογικής ντομάτας και ιταλική μοτσαρέλα, Burrata σε προζυμένιο ψωμί με πικάντικη “nduja” από τη Σπιλίγκα, ψητά ντοματίνια και άγρια ρόκα αλλά και αλλαντικά όπως μορταδέλα και μπέικον από ελληνικό μαύρο χοίρο.

Οι άριστες πρώτες ύλες

Η πίτσα της Franco Manca φτιάχνεται τη στιγμή της παραγγελίας, προσφέροντας μία εμπειρία αργού γρήγορου φαγητού, με άριστες πρώτες ύλες, σεβασμό στους κανόνες της φύσης και  προσιτό φαγητό για όλους. Παρόλο που η φιλοσοφία της αλυσίδας είναι το less is more, δεν υπάρχουν περιορισμοί, καθώς ακολουθείται η γευστική πολυφωνία της ναπολιτάνικης κουλτούρας.

Franco Manca, Ελ. Βενιζέλου 2, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2581501. Ανοιχτά: Δευτέρα έως Κυριακή, από 12:00 έως 01:00π.μ.