ΠΟΤΟ
SPONSORED

Πώς σερβίρεται ιδανικά η Heineken

Τι να κάνεις για να απολαύσεις στο έπακρο μια από τις αγαπημένες σου μπίρες.

Έχεις γυρίσει από διακοπές και η επιστροφή στο γραφείο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Για να το χωνέψεις, θες κάτι που θα σε χαλαρώσει και θα σου φτιάξει την διάθεση. Μία μπίρα με την παρέα σου είτε σε ένα ωραίο μπαλκόνι είτε σε μία ωραία αυλή. Μία μπίρα που από την πρώτη γουλιά μέχρι την τελευταία θα γεμίσει το στόμα σου δροσιά και γεύση. Μία μπίρα που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Αυτή η μπίρα είναι η Heineken η οποία είναι απολαυστική από την πρώτη γουλιά. 

Για να πετύχεις το τέλειο χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου. Έτσι και για να απολαύσεις την Heineken σου στον μέγιστο βαθμό χρειάζεται να προσέξεις μερικά μικρά αλλά πολύ σημαντικά σημεία και έτσι θα είναι τέλεια και αξέχαστη αυτή η πρώτη γουλιά. Για να μάθουμε τα μικρά μυστικά του σερβιρίσματος της Heineken ακολουθήσαμε την επιθυμία μας και πήγαμε στην αυλή του Six Dogs μετά τη δουλειά.

Καθίσαμε όλοι μαζί στην μπάρα και εκεί βρήκαμε τον bar manager Μάριο Ηλιόπουλο.  Από την πρώτη μπίρα που μας σέρβιρε κατάλαβα ότι αυτή η διαδικασία είναι μια μικρή ιεροτελεστία. Έχει τα μυστικά της τα οποία ήθελα να μάθω. Και ο Μάριος ήταν εκεί για να μου τα εξηγήσει όλα. 

  • Η ιδανική θερμοκρασία των lager στο ποτήρι είναι 3-5 βαθμούς, λιγότερο από 3 είναι πολύ παγωμένη και οι κάλυκες της γλώσσα δεν αντιλαμβάνονται γεύση, οπότε μην την βάζεις στην κατάψυξη.
  • Δεν πρέπει να ακουμπά το γυαλί του μπουκαλιού στο χείλος του ποτηριού. Από εκεί θα πίνεις άλλωστε
  • Ανοίγεις το καπάκι με το ανοιχτήρι χωρίς να ακουμπάς το χέρι σου στο στόμιο του μπουκαλιού (ειδικά τώρα με την Covid, ποτέ δεν ξέρεις).
  • Γεμίζεις σε 45 μοίρες και αφήνεις μπουκάλι και ποτήρι σιγά-σιγά να έρθει σε κάθετη θέση. 
  • Ο αφρός λειτουργεί σαν καπάκι και κρατά την μπίρα προστατευμένη από θερμοκρασία και αέρα (να μην οξειδωθεί αν μπει οξυγόνο από την ατμόσφαιρα).
  • Επίσης, κρατά το ανθρακικό και τις φυσαλίδες της μέσα και την μπίρα πιο ζωντανή.

Μου τα εξηγούσε ο Μάριος όσο μου έβαζε μια ακόμα μπίρα και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Όχι μόνο για τις ιδιαίτερες πληροφορίες αλλά περισσότερο γιατί επιβεβαιώθηκε αυτό που σκεφτόμουν πριν. Ότι το σερβίρισμα μια μπίρας σαν τη Heineken είναι μια μικρή ιεροτελεστία και επαναλαμβάνεται κάθε μα κάθε φορά. Μία διαδικασία για μια τέλεια σερβιρισμένη και απολαυστική Heineken. 

Επίσης, οι master brewers της είναι άρτια καταρτισμένοι ώστε να διαφυλάττουν τα «μυστικά» της υπέροχης γεύσης της Heineken που είναι η μοναδική μαγιά της A-yeast, η 100% αγνή βύνη κριθαριού, η οριζόντια ζυθοποίησή της αλλά και τα 100% φυσικά συστατικά της μπίρας χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά.  Είναι οι πλέον ειδικοί μεταξύ των brewers και αυτό φαίνεται από την πρώτη μέχρι την τελευταία γουλιά.

Και όλα αυτά με έναν και μόνο σκοπό. Να φτάσει η τέλεια μπίρα στο ποτήρι σου, να της σερβίρεις στο ποτήρι σου με τον τέλειο τρόπο και να απολαύσεις αυτή τη μοναδική πρώτη γουλιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχεις τόσες αναμνήσεις από τη Heineken και την έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου. Γιατί αυτή η πρώτη γουλιά σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα και να σκέφτεσαι μόνο τις ωραίες στιγμές που ζεις εκείνη τη στιγμή με την παρέα σου. 

Τώρα που έμαθες και εσύ όλα τα μυστικά, στείλε στην παρέα σου και κατευθυνθείτε στο αγαπημένο σας μαγαζί για να απολαύσεις την μπίρα σου. Την μπίρα που από την πρώτη γουλιά γεμίζει το στόμα σου με δροσιά και γεύση. Την μπίρα που δείχνει περισσότερο από κάθε άλλη απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τη Heineken. 

Αν πάλι μαζευτείτε στο σπίτι τότε ξέρεις τα μυστικά για να τη σερβίρεις τέλεια μόνος σου. 

 https://www.Heineken.com/gr/el/home

#Heineken #FirstSip 

@Heineken_gr