Σε αυτό το σπίτι, τα leftovers γίνονται σάντουιτς
Λίγα λόγια για το food waste, τα leftovers από τα Κυριακάτικα BBQ και μία θεωρία που κάνει τη Hellmann’s συνένοχο στο όνειρο.
- 7 ΝΟΕ 2022
Έχω μια θεωρία να πω, να την πω; Θα την πω. Όλα μπορούν να γίνουν σάντουιτς. Όλα. Τα λαδερά, τα ψαρικά, τα φουρνιστά, τα όσπρια, τα πάντα. Με τα κατάλληλα υλικά, αγάπη και κάποια από τις υπερφανταστικές σως Hellmann’s που κρύβουμε στα ντουλάπια και τα ψυγεία μας για κάτι τέτοιες στιγμές, όλα μπορούν να μετατραπούν όπως λέει και η διαφήμιση, απ’ το τίποτα σε κάτι.
Στο σπίτι μας τα leftovers γενικά τα τρώμε. Και σε επίπεδο sustainability προσέχουμε από την αρχή, από τα ψώνια. Αγοράζουμε υπεύθυνα, μαγειρεύουμε υπεύθυνα προσπαθώντας για zero waste και συνήθως καταναλώνουμε το φαγητό μας. Κι αν μείνει; Το τρώμε. Είτε ως έχει γιατί ποιος δεν θέλει άλλο ένα πιάτο γεμιστά την επόμενη μέρα από το ψυγείο παγωμένα με λίγη φέτα είτε δημιουργώντας κάτι θεσπέσιο.
Και μιας και μίλησα για γεμιστά, παίρνεις τη φρατζόλα του ψωμιού που έχεις από την προηγούμενη, την ζεσταίνεις λίγο είτε μικροκύματα να μαλακώσει είτε air fryer / φούρνο να γίνει ακόμα πιο τραγανή, αλείφεις και στις δύο πλευρές Hellmann’s μουστάρδα με καπνιστό μπούκοβο, βάζεις μέσα 1-2 γεμιστά, σπας και λίγη φέτα και υπερέγινες!
Αλλά ξέφυγα λίγο από το σημερινό πιάτο και το σημερινό θέμα. Γιατί ναι, το θέμα μας είναι το πώς θα φτιάξουμε κάτι νόστιμο με τα leftovers, με τη βοήθεια της Hellmann’s αλλά τα leftovers που είχα να ασχοληθώ είναι χοιρινό και κοτόπουλο που περίσσεψαν από το BBQ.
Δες το βίντεο και συνεχίζουμε:
Βλέπεις, στα BBQ που κάνουμε είναι λίγο δύσκολο να υπολογίσουμε ποσότητες και συνήθως πέφτουμε έξω. Λουκάνικο και μοσχάρι δεν μένει σχεδόν ποτέ και να πω την αλήθεια το φροντίζω και λίγο αν μείνει κάτι, να μείνει χοιρινή μπριζόλα ή κοτόπουλο ψητό για να το φάμε τις επόμενες ημέρες. Σε σαλάτες, σε σάντουιτς σε ό,τι μπορείς να φανταστείς.
Η δική μου αγαπημένη επιλογή με τα leftovers του BBQ είναι φυσικά τα σάντουιτς. Και ειδικά αυτά τα δύο που σου προτείνω δε χάνουν ποτέ.
Σάντουιτς με leftover χοιρινή μπριζόλα
Εδώ σκέφτηκα να κάνουμε μια εκδοχή του Cubano, του διάσημου κουβανέζικου σάντουιτς που λατρεύεται στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και αποθεώθηκε στην ταινία Chef.
Θα χρειαστείς:
- Ψωμάκι σάντουιτς
- Τυρί του τοστ
- Ένα καλό ζαμπόν
- Πίκλες
- Hellmann’s μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
- Hellmann’s ketchup
- Την leftover χοιρινή μπριζόλα
Ψιλοκόβεις το κρέας, προσθέτεις τις σως στις δύο μεριές του ψωμιού και συνθέτεις το σάντουιτς πριν το ψήσεις. Αν είσαι μερακλής αλείφεις και μια γενναία δόση βούτυρο στο πάνω μέρος του ψωμιού πριν μπει στην ψηστιέρα και απολαμβάνεις ζεστό.
Σάντουιτς με leftover κοτόπουλο ψητό
Εδώ πάμε σε μία πολύ sloppy συνταγή η οποία όμως είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Ένα πολύ juicy σάντουιτς που θα παρακαλάς να είχες κι άλλα leftovers να φτιάξεις και δεύτερο.
Θα χρειαστείς:
- Ψωμάκι σάντουιτς
- Τυρί του τοστ
- Λάχανο – καρότο
- Hellmann’s Honey BBQ
- Hellmann’s Real Mayonnaise
- Το leftover ψητό κοτόπουλο
Ψιλοκόβεις το κοτόπουλο και το βουτάς στην Hellmann’s Honey BBQ. Το τοποθετείς στο ψωμάκι μαζί με το τυρί και ψήνεις σε ψηστιέρα. Ανακατεύεις το λάχανο – καρότο με τη Hellmann’s Real Mayonnaise, προσθέτεις στο ζεστό σάντουιτς και απολαμβάνεις.