ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Για lunch break στο Papillon Bistrot

Άνοιξε τις πόρτες του πριν από 5 χρόνια, το μπιστρό του Ψυχικού όμως, αγαπήθηκε από νωρίς. Εσύ ακόμα να το ανακαλύψεις;

Ας είμαστε ειλικρινείς, όταν δουλεύεις 9-5 το πιο πιθανό είναι να περάσεις το lunch break σου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή τρώγοντας στην κουζίνα του γραφείου, παρέα με κάποιον συνάδελφο αν είσαι τυχερός και κάνετε διάλειμμα μαζί. Όπως και να ‘χει όμως, το φαγητό στο γραφείο με όση αγάπη κι αν το έχεις φτιάξει, θα είναι αναπόφευκτα άνοστο ή απλά ξαναζεσταμένο. Σε ποιον αρέσει άλλωστε να τρώει από το ταπεράκι που κουβαλάει μαζί του από το πρωί;

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιες φορές η δουλειά συνδυάζει αυτό που λέμε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» και λες αντίο στο βαρετό σου ταπεράκι. Έτσι, κι εμένα με έβγαλε ο δρόμος μου πριν περίπου μια εβδομάδα στο Ψυχικό για μια συνέντευξη. Είχα αποφασίσει από πριν ότι με το τέλος της συνέντευξης θα πήγαινα να κάνω το lunch break μου στο Papillon Bistrot της Λεωφόρου Κηφισίας, ένα μαγαζί την κουζίνα του οποίου ήθελα καιρό να δοκιμάσω. Και τελικά τα κατάφερα.

Το ραντεβού με τη φίλη μου την Ειρήνη δόθηκε για τις 15:30 που ήξερα ότι θα είχα τελειώσει με τη συνέντευξη και θα μπορούσα να αφιερωθώ στην κουβέντα μας αλλά και στα όσα νόστιμα θα έφταναν στο τραπέζι μας από τους ανθρώπους του Papillon Bistrot. Και όταν λέω νόστιμα, εννοώ πολύ νόστιμα.

Με το που περάσεις την πόρτα του μαγαζιού με τις χαρακτηριστικές πράσινες τέντες, καταλαβαίνεις πόσο αβίαστα έχει καταφέρει να συνδυάσει την αισθητική και την ατμόσφαιρα δύων μεγαλουπόλεων όπως είναι το Παρίσι και η Νέα Υόρκη των αρχών του περασμένου αιώνα. Τον σχεδιασμό του χώρου ανέλαβαν οι Minas Kosmidis Architects, ένα διεθνώς βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Ελλάδα, που αναλαμβάνει μεγάλο εύρος μελετητικών έργων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Όντας πάντα ανοιχτοί στις εκπλήξεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, παρουσιάζουμε κάθε φορά ένα πρωτότυπο σχέδιο, με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, ανεξάρτητα από την κλίμακα ή το πρόγραμμα του έργου. Χρησιμοποιούμε καθαρές γραμμές, υλικά και υφές, ώστε ο σχεδιασμός μας να προκαλεί ακριβώς εκείνη την εντύπωση που μόνο ο αρχιτεκτονικός χώρος μπορεί να καταφέρει», εξηγούν οι άνθρωποι του αρχιτεκτονικού γραφείου. Εδώ η Belle Époque και οι δεκαετίες που μεγαλουργούσαν οι αριστοτέχνες της τζαζ μουσικής, έχουν βρει τη γωνιά που τους αρμόζει, χωρίς η διακόσμηση να φτάνει στην υπερβολή, αλλά να λειτουργεί ως πλαίσιο που αναδεικνύει τα πιάτα και τις ξεχωριστές γεύσεις τους.

Στο τραπέζι μας πρώτη έφτασε η πράσινη σαλάτα με τοματίνια, φινόκιο, vinaigrette εσπεριδοειδών, crumble μπέικον και γαρίδες ποσέ, για να έρθει λίγο πιο μετά το ριζότο με μπλε καβούρι, μπισκ, creme fraiche και πιπέρι espelette. Περιττό να πω πως και τα δύο πιάτα δεν άργησαν να αδειάσουν, με τη φρεσκάδα της σαλάτας να δένει τέλεια με την comfort γεύση του risotto.

Για κυρίως επιλέξαμε κοτόπουλο φιλέτο με πιλάφι σάλτσα supreme και ποικιλία μανιταριών, αλλά και ένα Black angus burger σε brioche ψωμί με καραμελωμένο κρεμμύδι και pickled mayo. Είχαμε αποφασίσει πως η καθεμία θα απολαύσει το δικό της κυρίως πιάτο, αλλά δεν αντέξαμε να μη δοκιμάσουμε η μια της άλλης.

Κάθε lunch break εκτός γραφείου οφείλει να κλείνει γλυκά. Έτσι κι εμείς διαλέξαμε το millefeuille με καραμελωμένο φύλλο με κρέμα βανίλιας, καραμέλα και αμύγδαλο, αλλά και την gianduja με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού.

Φυσικά, μπορεί εγώ να το επέλεξα για το μεσημεριανό μου, το Papillon Bistrot όμως, είναι ένα all day bar με επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ, ένα απογευματινό απεριτίβο στην εντυπωσιακή μπάρα του, αλλά και το ποτό σου το βράδυ, συνοδεία φαγητού ή και όχι, ενώ και οι επιλογές του πρωινού, που σερβίρεται από Δευτέρα μέχρι Κυριακή, δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

PAPILLON BISTROT
  • Ολυμπιονικών 242 & Σολωμού 1, Ψυχικό
  • Website
  • 21 0674 4441