@talkingbreads.athens
ΓΕΥΣΗ

Μετά τα Εξάρχεια, το Talking Breads φέρνει το πληθωρικό του street food στον Χολαργό

Στο νέο κατάστημα, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του την ερχόμενη εβδομάδα, η φιλοσοφία του street food συναντά αυτή του diner.

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν άνοιξε το Talking Breads στα Εξάρχεια, συστήνοντάς μας μία διαφορετική φιλοσοφία για το φαγητό του δρόμου. Ο Χρήστος Ταχιάς, σεφ και συνιδιοκτήτης, υπηρέτησε την υψηλή γαστρονομία στη Γαλλία, την Ελβετία και την Αμερική, εργάστηκε ακόμα και στο πλευρό του Robuchon, μέχρι που έκανε τελικά πράξη το μεγάλο του μεράκι: ένα ποιοτικό street food που υπακούει στις γαστρονομικές του αξίες.

Στην κουζίνα του Talking Breads δεν μπήκαν ποτέ συσκευασμένα ψωμιά, κατεψυγμένα μπιφτέκια κι έτοιμα μείγματα. Τουναντίον, όλα γίνονται από το μηδέν. Τα βουτυρόψωμα που χρησιμοποιούν για τα σάντουιτς και τα αφράτα μπριός για τα burgers, ζυμώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από τους μάγειρες. Τα κρέατα είναι προσεκτικά επιλεγμένα και φρέσκα, όπως καθετί που χρησιμοποιούν για τις παρασκευές τους. Εδώ, πλάθουν τον κιμά καθημερινά, φτιάχνουν τις δικές τους σάλτσες και κατεβάζουν νόστιμες ιδέες για comfort food.

Το εξαρχειώτικο στέκι έγινε μονόδρομος κάθε φορά που ζητούσαμε ένα νόστιμο και πληθωρικό burger κι αναδείχθηκε σε σημείο συνάντησης πριν ή μετά το ποτό. Το Grilled Cheese sandwich – με τσένταρ, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και πιπέρι – μπήκε ανάμεσα στις πιο λαχταριστές προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις στο όρθιο και το Bacon Mushroom Melt έκλεινε το μάτι σε όσους κουβαλούν την ανάμνηση των Wendy’s.

Σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, η ομάδα του Talking Breads είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα, συνεχίζοντας το ταξίδι που ξεκίνησε με πάθος για το καλό, προσιτό φαγητό, στον Χολαργό. Στο νέο κατάστημα, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του την ερχόμενη εβδομάδα, η φιλοσοφία του street food συναντά αυτή του diner. Ένα μεγάλο γκράφιτι απεικονίζει μία νεοϋορκέζικη γωνιά, τα μαύρα και κόκκινα πλακάκια παραπέμπουν σε subways μητροπόλεων και οι φωτεινές επιγραφές (order, delivery, pick up) σε κατατοπίζουν.

Σε αυτόν τον άνετο και μεγάλο χώρο θα βρίσκεται πλέον το παρασκευαστήριο από όπου θα βγαίνει η μεγάλη παραγωγή (φανταστείτε μόνο τα ψωμιά) αλλά και οι καινούργιοι κωδικοί. Μαζί με τα ευπώλητα και αγαπημένα (σάντουιτς, burgers και pizza rolls), η νέα άφιξη υπόσχεται μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες. Η rotisserie με πυρότουβλα θα είναι μία από αυτές, φέρνοντας απρόσμενες επιλογές κρεάτων, όπως κοντοσούβλι, τις οποίες θα μπορείς να συνοδεύσεις με τα υλικά της επιλογής σου. Μία ακόμα νέα ιδέα θα είναι τα milkshakes, τα οποία θα φτιάχνονται με δικής τους παραγωγής παγωτό.

Το νέο Talking Breads έρχεται σε μία γνώριμη πιάτσα του Χολαργού, μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη στάση μετρό της περιοχής κι ετοιμάζεται να φέρει αγαπημένες «αμερικανιές». Θα το δοκιμάσουμε σύντομα.

TALKING BREADS