MasterChef/X
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα μιλφέιγ λουλουδιών έκρινε τον τελικό του MasterChef

Εσείς μπορεί να τρώτε τυρόπιτα αυτή τη στιγμή, αλλά o Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κέρδισε με την μπουράτα κουκουναριών και το μιλφέιγ λουλουδιών.

Αυτό ήταν. Ο 8ος κύκλος του MasterChef έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας πίσω τηγάνια, χρησιμοποιημένα μαχαίρια και λερωμένες ποδιές. Νικητής του ριάλιτι μαγειρικής, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε μισό χρόνο από τη ζωή του μπροστά από τις κάμερες και δικαιώθηκε: Το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ είναι δικό του.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Στο επεισόδιο της Πέμπτης (13/4), ο Σωτήρης Κοντιζάς, o Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τη Χριστίνα Χριστοφή και τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο για την τελευταία δοκιμασία αντιγραφής πιάτου.

Τα πιάτα αυτά, δύο στο σύνολο, δεν ήταν -αναμενόμενο εδώ που τα λέμε- εύκολα καθώς τα είχε επιμεληθεί ο Βάσκος Andoni Luis Aduriz ο οποίος είναι βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin. Μάλιστα, ο ίδιος έκρινε και βαθμολόγησε τις προσπάθειές τους.

Ο Andoni Luis Aduriz και ο θείος Λεωνίδας

Ο Βάσκος σεφ, ειδικά στους γαστρονομικούς κύκλους, είναι ιδιαίτερα γνωστός. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μάλιστα, είχε συνεργαστεί όπως μάθαμε στο τελευταίο επεισόδιο μαζί του στο παρελθόν.

«Εγώ, παιδιά, αγκαλιάζομαι με τον σεφ, γιατί το 2008 είχα πάρει το αυτοκίνητό από εδώ, είχα στείλει ένα e-mail στο εστιατόριο του σεφ που έλεγε ότι “Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε”. Πήγα κι είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ για όσο καιρό… », είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Στη συνέχεια, αποκάλυψε όσα σημαντικά κράτησε από τη συνεργασία τους.

Τα δύο πιάτα

Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να αφήσετε την τυρόπιτα κάτω γιατί θα μιλήσουμε για τα πιάτα που παρουσίασε ο Andoni Luis Aduriz στη Χριστίνα και τον Λευτέρη. Έχουμε και λέμε: Mπουράτα κουκουναριών και μιλφέιγ λουλουδιών.

Οι παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 3 ώρες και 20 λεπτά για να τα ετοιμάσουν, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένες αντιγραφές είναι οι πιο απαιτητικές στην ιστορία του ελληνικού MasterChef.

Οι Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί φυσικά με τον Βάσκο σεφ δοκίμασαν τα πιάτα και έδωσαν την τελική τους βαθμολογία η οποία προστέθηκε με τις προηγούμενες (mystery box και τεστ δημιουργικότητας).

Η live μετάδοση και ο νικητής Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Μόλις δόθηκαν οι βαθμολογίες της τελευταίας δοκιμασίας, το ριάλιτι μαγειρικής πέρασε σε live μετάδοση. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι του φετινού MasterChef, μαζί με τις οικογένειές τους, ήταν εκεί, στο πλατό

Οι κριτές άνοιξαν τους φακέλους, η βαθμολογία της Χριστίνας και του Λευτέρη ήταν 14-14 μετά τις πρώτες δοκιμασίες και όλοι περίμεναν να ακούσουν τι συνέβη με την τελευταία, την αντιγραφή πιάτου.

«Βαθμολογήθηκε με 9 από τον σεφ Aduriz και κερδίζει το φετινό MasterChef ο Λευτέρης», ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς για να μας κάνει γνωστό πως, στο τέλος, εκτός από τους Γερμανούς (έχει και Euro σήμερα) κερδίζει όποιος φτιάχνει την καλύτερη μπουράτα κουκουναριών και το καλύτερο μιλφέιγ λουλουδιών. Για την ιστορία, για πρώτη φορά στο MasterChef, δόθηκε χρηματικό ποσό για τη δεύτερη θέση, με τη Χριστίνα να κερδίζει 30.000 ευρώ.

Και τώρα, μπορείτε να συνεχίσετε με την τυρόπιτα που αγοράσατε από τον φούρνο της γειτονιάς σας.