Konstantinos Tsakalidis / SOOC
BUZZ

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν αυθεντική Κούγιας στιγμή

Ο ποινικολόγος, με ανακοίνωση, απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την «αντρίκια» συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα.

Σε αυτή τη ζωή, το ένα λάθος φέρνει το άλλο και όταν δεν υπάρχει καμία διάθεση για να το διορθώσεις, τότε η βαρύτητά τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Στην περίπτωση του Αλέξη Κούγια, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, ειδικά από τη στιγμή που είχε προηγηθεί ένα απαράδεκτο, υποστηρικτικό σχόλιο προς τον Απόστολο Λύτρα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το πρωί της Δευτέρας, ο γνωστός ποινικολόγος θέλησε να υπερασπιστεί τον άλλο γνωστό ποινικολόγο. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε πως η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα ήταν «αντρική» καθώς παραδέχθηκε πως ξυλοκόπησε τη σύντροφό του. Άρα, η ομολογία έχει «αντρικά χαρακτηριστικά».

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε υπερβολική την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Απόστολο Λύτρα πριν περάσει στις πρωτοφανείς, εξοργιστικές δηλώσεις περί αντρίκιας συμπεριφοράς, ξεχνώντας πως ο Απόστολος Λύτρας παραδέχθηκε την πράξη του αφότου ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγό του κατάλαβε πως τα χτυπήματά της δεν ήταν αποτέλεσμα της γνωστής σκάλας, αλλά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αντιδρώντας στην άστοχη τοποθέτηση του ποινικολόγου, δήλωσε πως «δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό¨” στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό” στην κακοποίηση».

Την ίδια στιγμή, υποστήριξε πως «δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Πιο Κούγιας από ποτέ, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό του τρόπο, με μια ανακοίνωση μέσω του γραφείου του. Σε αυτό το σημείο θα σας παρακαλούσαμε να κλείσετε τη μύτη σας:

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το ότι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Και μετά κέρασε όλο το καφενείο, γελώντας με τα όσα είπε. Και έζησε αυτός καλά, όσο τα θύματα οικογενειακής βίας περιμένουν από έναν γιατρό να τους κάνει τη σωστή ερώτηση.