Φωτογραφίες: Mehxa
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Στο καλοκαιρινό Mexha για tacos προβατίνα και Paloma

Νόστιμο φαγητό και καλοφτιαγμένα cocktails βάζουν το εστιατόριο στο Μαρούσι στη λίστα με τα αγαπημένα όταν θέλεις να αποδράσεις μέσα στην πόλη.

Αρκεί μία ωραία μυρωδιά και μία νόστιμη γεύση για να σε ταξιδέψουν νοερά. Όταν στην εξίσωση μπαίνει και ένα σκηνικό πολύχρωμο και τροπικό, η εμπειρία ολοκληρώνεται και είναι αυτό που αναζητάς τις ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες στην Αθήνα.

Στο Mehxa σε περιμένει μια όαση δροσιάς για να απολαύσεις καλοφτιαγμένα cocktails και πιάτα που ενώνουν με έναν μοναδικό τρόπο το Μεξικό και τη Μεσόγειο.

Το γαστρονομικό εγχείρημα της Αγγελικής Πανταλέων, του Χάρη και της Αφροδίτης Βέντη, στο Μαρούσι, βασίζεται πρωτίστως στην αγάπη τους για το καλό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό και αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης όταν αναζητάς μια απόδραση μέσα στην πόλη.

Μία καλαίσθητη αυλή, με αρκετή πρασινάδα σε βάζει στο κλίμα. Σειρά έχει ο εσωτερικός χώρος, που φαντάζει ουσιαστικά προέκταση του εξωτερικού, κι εκεί βρίσκεται σε κοινή θέα το μπαρ και η κουζίνα, που εκτυλίσσεται και όλη η δράση.

Μαϊμουδάκια, φυτά και κάκτοι συνθέτουν ένα τροπικό σκηνικό, που σε προδιαθέτει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Φρέσκες και ισορροπημένες γεύσεις, με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες που δεν γνωρίζουν σύνορα. Τι θα έλεγες για tacos προβατίνα και Paloma;

 

Ο Χάρης Βέντης, με την head chef του εστιατορίου, Βασιλική Τσούση, συνδυάζουν γεύσεις και αρώματα της Μεσογείου με το Μεξικό με γνώμονα την εποχικότητα, τη φρεσκάδα και τις δημιουργικές συνταγές. Όλα τα παραπάνω ισχύουν φυσικά και στα cocktails, με μία πλούσια λίστα που περιλαμβάνει Classics και Signature προτάσεις.

mehxa

Η τεκίλα και το ρούμι έχουν την τιμητική τους και συνδυάζονται με ολόφρεσκα φρούτα και άλλες παρασκευές που γίνονται πίσω από το μπαρ. Paloma και Margarita για όσους εμμένουν στα κλασικά, αλλά και η spicy εκδοχή και των δύο cocktails για τους πιο τολμηρούς. Δεν λείπουν φυσικά προτάσεις όπως Zombie, Mai Tai και πιο ιδιαίτερες όπως το Dundee Lime Daquiri και το Granny’s Gimlet.

Όλες οι ιδέες στο Mehxa τροφοδοτούνται από την αγάπη των ιδιοκτητών για τη μαγειρική με βασική τους φιλοσοφία τη διαφάνεια στην κουζίνα. Όλα είναι χειροποίητα – από τις δροσιστικές σαλάτες και τα ορεκτικά μέχρι τις λαχταριστές γεμίσεις των tacos και quesadillas.

Η καλύτερη αρχή γίνεται με patatas bravas, beef chimichanga (παναρισμένο burrito με μοσχάρι, sour cream, τσένταρ και λαχανικά και το καλαμπόκι σε κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικά. Στις σαλάτες, η Sneaky Peach κλείνει το μάτι στο καλοκαίρι, με ντομάτα, νεκταρίνι, αγγούρι, κατσικίσιο τυρί, καλαμπόκι, παξιμάδι χαρουπιού και δυόσμο.

Fajitas σε τρεις εκδοχές – κοτόπουλο, σπαλομπριζόλα από ελληνικό μοσχάρι και μανιτάρια – μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού για την παρέα. Ξεχωριστή θέση στο μενού έχουν τα tacos, με ιδιαίτερες προτάσεις – ανάμεσά τους η προβατίνα και η μοσχαρίσια ταλιάτα με σάλτσα mole, καθώς στο Mehxa επιλέγουν εξαιρετικές κοπές κρέατων.

Κοτόπουλο asado, μοσχάρι barbacoa, chili con carne και χειροποίητο chorizo κλείνονται μέσα στις quesadillas, πάντα με την απαραίτητη salsa.

Κανείς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη αν δεν δοκιμάσει το χειροποίητο semifreddo με ganache σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού για το ιδανικό κλείσιμο. Το τέλειο γλυκό τιμά τη σοκολάτα, είναι δροσιστικό και σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις για να βάλεις το Mehxa στα αγαπημένα σου.