Melinda Sue Gordon/Netflix
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

80s νοσταλγία και σούπερ ήρωες στις πρώτες θέσεις των δύο δεκάδων της πλατφόρμας.

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, ψηλαφίζουμε το Top 10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Ελλήνων συνδρομητών.

Αυτή την εβδομάδα, έχουμε διαφοροποιήσεις κυρίως στην τηλεοπτική δεκάδα της πλατφόρμας.

Ο Eddie Murphy επέστρεψε στον ρόλο του Μπάτσου του Μπέβερλι Χιλς και εκτόπισε από την πρώτη θέση τους Nicole Kidman και Zac Efron, ενώ οι σούπερ ήρωες του Rapman φαίνεται να έχουν στρογγυλοκαθίσει για τα καλά στην κορυφή. 

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 Percy Jackson & Olympians: The Lightning Thief

Η πρώτη ταινία της σειράς βιβλίων Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι σε σκηνοθεσία Chris Columbus για ένα 12χρονο αγόρι από τη Νέα Υόρκη, με δυσλεξία και σύνδρομο διάσπασης της προσοχής, που αφού αποβάλλεται για έκτη φορά από το σχολείο του, ανακαλύπτει την αλήθεια για όλα τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή του.

#4 Barbarian

Στο σκηνοθετικό και σεναριακό του ντεμπούτο, ο Zach Cregger παραδίδει μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που είδαμε τελευταία με τους Georgina Campbell και Bill Skarsgård. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μία ενοικίαση Airbnb που μετατρέπεται σε εφιάλτη.

#3 A Family Afair

Η νέα ρομαντική κωμωδία σε σκηνοθεσία Richard LaGravenese ενώνει τους Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King, Liza Koshy και Kathy Bates. Η πρώτη υποδύεται μία χήρα μητέρα και ο δεύτερος έναν ματαιόδοξο αστέρα του σινεμά, που την ερωτεύεται.

#2 Mrs. Harris goes to Paris

Feelgood κομεντί του Anthony Fabian (διασκευή του πρώτου βιβλίου της ομότιτλης σειράς) με τους Lesley Manville, Isabelle Huppert και Lambert Wilson για μία καθαρίστρια στο Λονδίνο του 1950, που ονειρεύεται ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής του οίκου Dior και αποφασίζει να το αποκτήσει πηγαίνοντας στο Παρίσι.

#1 Beverly Hills Cop: Axel F

Σαράντα χρόνια μετά από όταν ο Eddie Murphy μας πρωτοσυστήθηκε ως ο Axel Foley και δημιούργησε ένα ολόκληρο franchise, επιστρέφει στον ρόλο που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό: του Μπάτσου του Μπέβερλι Χιλς που εξιχνιάζει εγκλήματα και προκαλεί χάος.

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 Ticket to Paradise, #9 Swat Under Siege, #8 How to train your dragon: The Hidden World, #7 Percy Jackson: Sea of Monsters, #6 Minions the Rise of Gru.

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Maestro

Η 2η σεζόν της σειράς που επέστρεψε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στις οθόνες μας προβάλλεται ταυτόχρονα και από το Netflix εκτός του MEGA, έχοντας ήδη τα 6 επεισόδιά της στην πλατφόρμα.

#4 Bridgerton

Η 3η σεζόν της σειράς επέστρεψε με το Part 2 για να ρίξει τίτλους -ευτυχισμένου- τέλους στην ιστορία της Penelope Featherington με τον Colin Bridgerton.

Να σημειωθεί ότι το Part 1 συγκέντρωσε τον Μάιο 45 εκατομμύρια προβολές κατά την πρώτη εβδομάδα προβολής του στο Netflix, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ντεμπούτο της σειράς στην κατηγορία αγγλόφωνης τηλεόρασης στην πλατφόρμα.

#3 The Man with 1000 Kids 

Σειρά ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην αληθινή ιστορία του Jonathan Meijer από τη Δανία, που αγνοώντας τη νομοθεσία, έγινε δωρητής σπέρματος σε εκατοντάδες -και ίσως χιλιάδες- παιδιά σε όλο τον κόσμο.

#2 The Turkish Passion

Ισπανικό δράμα, που ακολουθεί έναν Ισπανό καθηγητή Καλών Τεχνών και την Τουρκάλα σύντροφό του στην ερωτική και παθιασμένη σχέση τους. 

#1 Supacell

Βρετανική σειρά υπερώων, δημιουργία του Rapman (Βρετανού ράπερ, μουσικού παραγωγού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη), για μια ομάδα πέντε νεαρών μαύρων από το Νότιο Λονδίνο που από το πουθενά αναπτύσσουν υπερδυνάμεις.

Το υπόλοιπο Top 10 σειρών στο Netflix: #10 Unicorn Academ, #9 Gangs of Galicia, #8 The Smurfs, #7 Worst Roommate Ever, #6 Despserate Lies.