ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
BUZZ

«Malaka and Kostas»: Τι σκέφτονται οι τουρίστες όταν ακούνε για Ελλάδα

Ένας λογαριασμός στο X με τους 3.8 εκατ. ακόλουθους έκανε την ερώτηση που τόσο μας καίει. Οι τουρίστες, φυσικά, δεν έχασαν την ευκαιρία.

Το βύθισμα του ήλιου στη θάλασσα τις απογευματινές ώρες, το γνωστό greek summer, η φιλοξενία, οι γεύσεις, η ανεμελιά (εντάξει, αυτό είναι μύθος), η εξαήμερη εργασία, το Family Pride και το «φιλότιμο». Αυτές δεν είναι κάποιες από τις πρώτες σκέψεις που κάνουμε ως Έλληνες όταν μας ζητούν να μιλήσουμε για τη χώρα μας;

Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο, όμως, μιας και είμαστε περήφανος λαός, είναι τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς. Οι «ξένοι», οι τουρίστες, τα άτομα που έρχονται στην Ελλάδα μας, τα νησιά μας, την Αθήνα μας και τρώνε όλη τη φέτα with extra virgin olive oil για μόλις είκοσι ευρώ.

Ευτυχώς, ένας λογαριασμός στο X που δικαίως έχει βαρεθεί να το αποκαλούν «πρώην Twitter», το φημισμένο World of Statistics με τους 3.8 εκατ. ακόλουθους, έκανε την ερώτηση που τόσο μας καίει.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι πολλές αναρτήσεις του λογαριασμού που αφορούν διάφορα στοιχεία και στατιστικά, είναι συνήθως λάθος ή χρειάζονται διόρθωση. Δεν πτοούμαστε όμως καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν μοιράστηκαν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά ρώτησαν το κοινό τους τι είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό τους μόλις σκέφτονται την Ελλάδα. Εντάξει, τις περισσότερες απαντήσεις τις περιμέναμε.

Τι είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι την Ελλάδα, ξένε;

Τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού. Και τον γύρο.

Τιρκουάζ νερά, κρέας στο ξυλάκι, frape metrio gala parakalo!

Χρέος.

Σπουδαία ιστορία.

Η Ελλάδα φημίζεται για τα ποικίλα και εντυπωσιακά τοπία της, τα οποία περιλαμβάνουν ένα μείγμα βουνών, κοιλάδων, νησιών και ακτών. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γεγονός για το τοπίο της Ελλάδας είναι η παρουσία των πολυάριθμων νησιών της. Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα

Αγαπώ την Ελλάδα με όλο μου την καρδιά. Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα με τον πολιτισμό τους, την υπέροχη ιστορία τους. Η Ελλάδα παρήγαγε πολλά θαυμάσια επιτεύγματα στους τομείς της ιατρικής, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, κλπ. Αυτά τα επιτεύγματα συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη ζωή μας μέχρι σήμερα.

Ωραίοι και φιλικοί άνθρωποι.

Σωκράτης. Ο καλύτερος όλων.

Τρία πράγματα: Σαντορίνη, ελληνική σαλάτα και γύρος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Δυστυχώς, αλλά ναι, αυτό μου έρχεται στο μυαλό, ο τελικός του EURO 2004

Ένας τόπος μαγευτικής ομορφιάς, όπου η γενναιοδωρία της γης συναντά την ηρεμία της πιο γαλάζιας θάλασσας, δημιουργώντας έναν παράδεισο που αντανακλά το διαρκές πνεύμα της επιστροφής και του ανήκειν.

Κλεμμένα πιάτα που ανήκουν στους Τούρκους.

MALAKA!!!

Ελληνική μυθολογία.

Μαλάκα και Κώστας.

Το καλύτερο ελαιόλαδο που υπάρχει! Υπέροχα ψάρια, καταπληκτικοί άνθρωποι, Ιστορία, ισχυρή κουλτούρα, το έθνος της θρησκείας, σπουδαίες αναμνήσεις.

Ελληνικό γιαούρτι.

Τζατζίκι.

Φιλελευθερισμός και όμορφα μέρη.

Πτώχευση.

Πελοποννησιακοί πόλεμοι.

Τζατζίκι, σαλάτα, νησιά, Ζορμπάς, Αθήνα, Ακρόπολη, Μαραθώνας και τόσα άλλα! Πλούσιος πολιτισμός και ιστορία!

Φέτα, ούζο, Σωκράτης, Πλάτων, φιλοσοφία, Απόλλωνας, Δίας, Ομήρου Ιλιάδα, Ακρόπολη, Ολυμπιακός, Ευρώ Νικητές 2004…