LIVE

Οι Cannons έφεραν την ειλικρίνειά τους στο Release Athens Festival

Το Release Athens Festival μετακόμισε για ένα βράδυ στο Floyd, όπου οι Cannons έδωσαν το δικό τους ατμοσφαιρικό σόου.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου το Release Athens Festival μεταφέρθηκε για ένα βράδυ στο κέντρο της πόλης, στο Floyd, και εμείς ήμασταν και πάλι εκεί για να δώσουμε τον παλμό. Οι Cannons, ένα από τα σημαντικότερα electro pop συγκροτήματα της εποχής μας, επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα και με τα ελληνικά ραδιόφωνα να τους δείχνουν εδώ και χρόνια την αγάπη τους, ήταν δεδομένο ότι το κοινό θα τους αγκάλιαζε.

Η βραδιά άνοιξε με το Dj set των ΝΤΕΙΒΙΝΤ x Blender και όσο περνούσε η ώρα τόσο το Floyd γέμιζε. Η Πλατεία Νερού έχει αναμφίβολα τη γοητεία της τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως έχει και τη ζέστη της. Η συναυλία των Cannons αν και διεξήχθη κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο καυτές περιόδους του έτους, ήταν η πιο δροσερή από όσες έχουμε παρακολουθήσει στο φετινό Release Athens.

To Floyd είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του ως venue από τα sold out lives του χειμώνα και η θερμοκρασία ήταν αυτή που αναζητούσαμε για το χορευτικό σόου των Cannons.

Η electro/dream pop μπάντα από το Λος Άντζελες βγήκε στη σκηνή στις 22:00 και ήδη από το εισαγωγικό “Heartbeat Highway”, του πιο πρόσφατου άλμπουμ τους, το κοινό άρχισε να μη χάνει στίχο. Η εκρηκτική frontwoman της μπάντας, Michelle Joy, είχε μιλήσει στο Oneman για την ειλικρίνεια του συγκροτήματος της σε στίχους και μουσική, αλλά δεν περιμέναμε να την ακούσουμε να αποδομεί τον πρώην της τόσο έντονα, όσο έκανε πριν από το κομμάτι “Ruthless”.

Η Michelle Joy ζήτησε από το κοινό να επαναλάβει μαζί της το “Fuck You” που ακούγεται στο κομμάτι και υψώνοντας το μεσαίο της δάχτυλο, του το αφιέρωσε.

Οι Cannons που μετρούν σήμερα 10 χρόνια κοινής πορείας, δημιουργήθηκαν από τους παιδικούς φίλους και γείτονες Ryan Clapham και Paul Davis, οι οποίοι έψαξαν με αγγελία για μια φωνή, η οποία θα συνόδευε τις μουσικές τους.

Η Michelle Joy είχε μόλις εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες και φυσικά ανταποκρίθηκε θετικά. Η frontwoman γνωρίζει πώς να παρουσιάσει το κάθε κομμάτι καλύτερα από κάθε άλλον, αφού η ίδια γράφει τους στίχους. Έτσι η ερμηνεία της και η προσωπική σχέση που μοιάζει να έχει με το κοινό στα live της γίνεται πέρα για πέρα κατανοητή.

Στη συνέχεια ακούσαμε και τα πιο παιγμένα κομμάτια της μπάντας με το αποτέλεσμα να είναι μαγικό. Η ερμηνεύτρια δεν μπορούσε να σταθεί με τίποτα σε ένα σημείο, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή του σόου και μεταφέροντας την ενέργειά της στο κοινό και με τα “Loving You”, “Hurricane” και φυσικά το “Fire For You”, έβαλε «φωτιά» στο Floyd. Πέρα από τους καπνούς που γέμιζαν τη σκηνή.

Οι Cannons έφυγαν από τη σκηνή και επέστρεψαν εν μέσω αποθέωσης για ένα encore δύο κομματιών. Το “Desire”, ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του τελευταίου δίσκου και το “Evening Star” έκλεισαν τη βραδιά μετά από περίπου 80 λεπτά και οι Cannons αποχώρησαν.

Το συγκρότημα από το Λος Άντζελες βρίσκεται στην καλύτερη φάση της 10χρονης ιστορίας του και μόλις ολοκληρώσει την καλοκαιρινή του περιοδεία, θα μπει ξανά στο στούντιο για έναν νέο δίσκο.