Φωτογραφίες: Αγγελική Καλαμαρά
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Ο Tiki παράδεισος των TGI FRIDAYS™ είναι η απόδραση που έψαχνες

Κι όμως το καλοκαίρι στην πόλη έχει τη μαγεία του.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να είσαι στην πόλη ενώ το θερμόμετρο δείχνει 40άρια. Είναι δύσκολο να μη σε πιάσει FOMO όταν ανοίγεις τα social και βλέπεις συνεχώς φίλους κοντινούς και μακρινούς να είναι σε νησιά και παραλίες ενώ εσύ είσαι στη δουλειά. Είναι δύσκολο να διψάς και μην ξέρεις πού να πας. Κι εγώ δεν ήξερα αλλά ψάχνοντας βρήκα την καταλληλότερη λύση για το φετινό καλοκαίρι.

Παρασκευή στην δουλειά, το θερμόμετρο της βαρεμάρας έχει χτυπήσει κόκκινο όπως και αυτό της θερμοκρασίας και σκάει μήνυμα «Πάμε TGI FRIDAYS™ για cocktail και τσίμπημα;». Σαν θεϊκή χείρα βοηθείας, σαν από μηχανής θεός ήρθε αυτό το μήνυμα και έφτιαξε τη διάθεσή μου και απάντησα ένα ορθό και κοφτό «ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!». Βέβαια έλαβα την απάντηση «Γιατί φωνάζεις;» αλλά δεν έδωσα σημασία.

Μόλις φτάσαμε στα TGI FRIDAYS™ στο Κεφαλάρι ένιωσα ότι όλα ήταν φτιαγμένα για να μου φτιάξουν τη διάθεση. Είχε δροσιά στην υπέροχη αυλή, είχε ένα βανάκι γεμάτο ποτά έτοιμα να δημιουργήσουν τα ολοκαίνουρια Tiki Waikiki cocktails που θα με ταξίδευαν σε τροπικούς προορισμούς και φυσικά τις υπέροχες γεύσεις των TGI FRIDAYS™.

Ας ξεκινήσουμε όμως με την ατμόσφαιρα. Μία υπέροχη αυλή γεμάτη δροσιά και ωραίες παρέες. Εμείς διαλέξαμε το TGI FRIDAYS™ στο Κεφαλάρι αλλά όποιο και να διαλέξεις, έχει τη δική του χάρη. Είτε εκείνο στη Μαρίνα Φλοίσβου, είτε στη Γλυφάδα, κάποιο από τα τρία του κέντρου ή εκείνο στο Golden Hall. Όλα, το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο,  αποτελούν οάσεις μέσα στην πόλη.

Για αυτό φταίνε και τα ολοκαίνουρια Tiki Waikiki cocktails, που σε ταξιδεύουν κατευθείαν σε Tiki πολιτείες. Άλλωστε το κίνημα της Tiki κουλτούρας ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες εμπνευσμένο από τις πολυνησιακές νήσους και εξαπλώθηκε στην Καραϊβική και σε όλο τον κόσμο μιας και τα cocktails του είναι νόστιμα, δροσερά και άκρως καλοκαιρινά.

Ας ξεκινήσουμε με τη νέα προσθήκη στον κατάλογο των cocktails των TGI FRIDAYS™ το Havana Wave, με Havana Club Especial, Sourz Apple Liqueur, Skinos Mastiha Spirit, ginger, φρέσκο χυμό lime, ροδάκινο, νέκταρ αγαύης και Elemakule Tiki® Bitters και σερβιρισμένο σε φυσικά σε Tiki ποτήρι, σε ταξιδεύει στα κύματα της Κούβας.

Και μιας και είπαμε Κούβα μου ήρθε μια όρεξη για το πιο κλασικό cocktail του νησιού που δεν θα μπορούσε να λείπει από τα TGI FRIDAYS™ και είναι το Passion Mojito, το οποίο είναι για μένα το απόλυτο cocktail του καλοκαιριού. Μαζί βέβαια με το Caribbean Rum Punch, το Zombie και το Mai Tai Royal.

Επανερχόμαστε στα Tiki Waikiki cocktails, με Paradise Beach το οποίο έχει σαν βάση ένα mix από Havana Club Añejo 3 Años, Malibu®, ανανά, γάλα καρύδας, κεράσι και φρέσκο χυμό lime, αλλά και το Pineapple Ginger Splash με premium ρούμι Havana Club Añejo 7 Años, falernum liqueur, φρέσκο χυμό λεμονιού, lime, νέκταρ αγαύης και φυσικά ανανά και τζίντζερ.

 

Όλα αυτά όμως δεν πάνε ξεροσφύρι. Δεν γίνεται ειδικά όταν είσαι στα TGI FRIDAYS™ και έχεις τόσο μεγάλη πληθώρα επιλογών για να φας και να τσιμπήσεις. Εμείς δοκιμάσαμε μερικά ορεκτικά από τα μεξικάνικα πιάτα όπως τα Tequila Lime Shrimp Tacos ενώ δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε ένα Smash Cheese Burger ψημένο σε πλάκα στους 220 βαθμούς Κελσίου, με καραμελωμένο κρεμμύδι, Chipotle Mayo, λιωμένο Cheddar παρέα με υπερτραγανές πατάτες.

Και κάπως έτσι μια βαρετή Παρασκεύη απέκτησε νόημα και μας έφτιαξε η διάθεση. Όλα αυτά στην όαση των TGI FRIDAYS™ που έχει πραγματικά τα πάντα. It’s a Tiki Summer, it’s summer at TGI FRIDAYS™.

Βρες το κοντινότερο κατάστημα TGI Fridays εδώ.