pixabay
TIKTOK

«Πέτρα, χαρτί, ψαλίδι»: Το νέο food challenge του TikTok συνήθως δεν καταλήγει καλά

Εξωφρενικά μεγάλες ποσότητες fast food, ένα παιδικό παιχνίδι, τρέξιμο και πολλά views. Ένα νέο food challenge κυριαρχεί στο TikTok.

Περίεργος ο κόσμος του TikTok και ακόμα πιο περίεργα τα challenges που δημιουργούν οι χρήστες του. Το τελευταίο διάστημα, πολλοί είναι αυτοί που συνδυάζουν ένα παιδικό παιχνίδι με το φαγητό, κάτι που, σε αρκετές περιπτώσεις, οδηγεί και σε απότομο «άδειασμα» -ξέρετε, αυτό που κάνατε φοιτητές, μετά από γενναίες δόσεις τσίπουρου. Δεν το θέλουμε αυτό.

Το “Rock, paper, scissors food challenge” είναι το νέο viral στην πλατφόρμα TikTok, με τους δημιουργούς να τρώνε και ύστερα να τρέχουν με γεμάτο στομάχι. Φυσικά, πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι «πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί», μόνο που στο εξωτερικό ξεχνούν το μολύβι γιατί μάλλον είναι ελληνική επινόηση. Ένα βήμα μπροστά και εκεί οι πολυμήχανοι Έλληνες.

Στο challenge, ανάλογα με το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, έχουμε ακραίο σε ποσότητες fast food και τρέξιμο. Οι ρίζες του συγκεκριμένου challenge μάς γυρίζει έναν χρόνο πριν, στο 2023, τότε που διάφορα ζευγάρια έπαιζαν πέτρα, χαρτί, ψαλίδι για το ποιος θα είναι αυτός που θα παραγγείλει το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιο στο δείπνο.

Rock, paper, scissors food challenge

Ο ηττημένος πρέπει να κάνει ένα σύντομο τρέξιμο, ενώ ο νικητής καταβροχθίζει ό,τι βρει μπροστά του ανελέητα, θυμίζοντας έναν διαγωνισμό φαγητού σε συνδυασμό με μια σκυταλοδρομία. Όταν ο «δρομέας» επιστρέψει, οι δύο παίζουν ξανά.

Αν ο διαγωνιζόμενος που αρχικά κέρδισε, στη συνέχεια χάσει, οι δύο ανταλλάσσουν θέσεις, ώστε ο αρχικός νικητής να πάει για τρέξιμο, ενώ ο άλλος να αρχίσει το μασούλημα. Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, ο αντίπαλος παίκτης κάνει έναν ακόμη γύρο.

Αυτή η fast food σκυταλοδρομία επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν όλα τα φαγώσιμα, με την πιθανότητα ένας διαγωνιζόμενος να περάσει ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς να φάει ούτε μια μπουκιά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποδειχθεί είτε πολύ καλό είτε κακό για το στομάχι του, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

@itsnastynaz Rock Paper Scissors – Food Challenge 😂 @Itstrucks #foryou #foodchallenge ♬ original sound – Itsnastynaz

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, και οι δύο διαγωνιζόμενοι καταλήγουν να τρέχουν με το στόμα και την κοιλιά τους γεμάτη με φτερούγες κοτόπουλου και πατάτες.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η άσκηση με γεμάτο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες, πεπτικά προβλήματα και αίσθημα νωθρότητας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί σε θέματα υγείας, οι οποίοι συνιστούν να περιμένουμε τρεις έως τέσσερις ώρες μετά από ένα μεγάλο γεύμα πριν τρέξουμε. Σκεφτείτε ότι η όλη κατανάλωση (και είναι μεγάλη), γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Εν τω μεταξύ, το να τρώει κανείς γρήγορα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας, από την αύξηση του σωματικού βάρους μέχρι το εγκεφαλικό επεισόδιο και τις καρδιακές παθήσεις. Βέβαια, όλα αυτά δείχνουν να έχουν μικρή σημασία μπροστά στα views.