ΤΑΞΙΔΙ

Οι νικητές του αύριο προπονούνται στην Costa Navarino σήμερα

Με σχολή μπάσκετ σε συνεργασία με το ΝΒΑ και ένα sports camp δέκα διαφορετικών αθλημάτων που συμπεριλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Costa Navarino προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για επισκέπτες κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.

«Δεξιά προσποίηση, βγες γρήγορα και κάνε το lay up», λέει σε έναν πιτσιρίκο περίπου 12 χρονών, ο προπονητής του, στο υπερσύγχρονο γήπεδο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και ο μικρός εκτελεί το πλάνο στην εντέλεια. Πιάνει την μπάλα, κάνει μία μικρή προσποίηση, τον ξεπερνά από τον δεξιό διάδρομο και με το θάρρος που έχει στην προεφηβεία εφορμά προς το καλάθι και με χάρη ρίχνει την μπάλα πρώτα στο ταμπλό και ύστερα αυτή αναπαύεται στο διχτάκι.

Τη βλέπω αυτή τη σκηνή και κάπως ζηλεύω που όταν ήμουν στην ηλικία του πιτσιρίκου, παρόλο που όπως έχω προαναφέρει έχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου στη Μεσσηνία, δεν είχα τη δυνατότητα για παιχνίδια μπάσκετ σε κλειστά γήπεδα της περιοχής, ή δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε αυτή την ηλικία, στα 12, θα είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ από θρύλους του ΝΒΑ.

Έτσι όμως είναι η ζωή, έχει πλάκα. Στα 12 μου ο Dominique Wilkins έπαιζε στον Παναθηναϊκό και κατακτούσε το Ευρωπαϊκό. Στα 40 μου σήμερα, έχω τη δυνατότητα να τον δω από κοντά να παίζει μπάσκετ, να κάνει προπόνηση με παιδιά όλων των ηλικιών στο κλειστό της Costa Navarino. Βέβαια, όπως είναι λογικό, έχουν μαζευτεί και πάρα πολλοί μπαμπάδες που θέλουν να τον δουν από κοντά, να θαυμάσουν το είδωλο της δικής τους εφηβείας και να τον χαρούν ακούγοντάς να μιλά για τη ζωή του, να τον ακούσουν να δίνει συμβουλές, να τον χαζέψουν όταν ρίχνει σουτ.

Γελάω λίγο που βλέπω τον 4χρονο γιο μου να προσπαθεί να καταλάβει πώς λειτουργεί η μπάλα του μπάσκετ, πώς αναπηδά στο έδαφος και τι πρέπει να κάνει για να μη χάσει το κοντρόλ της την ώρα που η μπλούζα που φορά και αναγράφει “NBA Basketball School”, πλέει στο μικρό σώμα του.

Το NBA Basketball School, είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επισκεφτεί αυτή τη φορά την Costa Navarino. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2023 και φέτος σε συνεργασία με την Costa Navarino βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Μεσσηνία. Πέρσι για την καλοκαιρινή του λειτουργία είχε ανάμεσα στους καλεσμένους τον σπουδαίο σέντερ Joaquim Noah, φέτος τον Dominique Wilkins. Aπό τις 27 Μαΐου και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του, όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα δυναμικό πρόγραμμα για επίδοξους παίκτες μπάσκετ όλων των ηλικιών.

Ωστόσο ο θρύλος του ΝΒΑ, Dominique Wilkins, δε θα είναι ο μόνος καλεσμένος αφού από τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 17 Αυγούστου οι συμμετέχοντες στο ΝΒΑ Basketball School θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τον πρώην παίκτη του NBA Michael Bradley, που θα διευθύνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Οι νεαροί παίκτες του ΝΒΑ Basketball School ηλικίας 6-18 ετών θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 3 έως 7 ημερών, ενώ οι ενήλικες θα απολαμβάνουν καθημερινές απογευματινές ωριαίες προπονήσεις. Με την εγγραφή στο πρόγραμμα, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα NBA T-shirt, ενώ όσοι παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα (6 ή 7 ημέρες) θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το NBA Basketball School και ένα δώρο από το NBA.

Tο πρόγραμμα του NBA Basketball School απευθύνεται σε παιδιά, καθώς και σε ενήλικες έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα, για να παρουσιάζει σε γονείς, προπονητές και οργανισμούς τις δυνατότητες των παικτών. Και όχι μόνο αυτό αφού μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά που συμμετέχουν μαθαίνουν αξίες δυνατές για τη ζωή τους όπως είναι η συντροφικότητα, η αυτοπεποίθηση, η ίδια η χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής.

Ωστόσο, το μπάσκετ δεν είναι η μόνη αθλητική δραστηριότητα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην Costa Navarino. Φέτος, μάλιστα, που βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά και με στόχο την προώθηση του αθλητισμού, έχει δημιουργηθεί για το καλοκαίρι ένα sports camp για παιδιά και νέους ηλικίας 6-15 ετών.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στον προορισμό, οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν 10 διαφορετικά αθλήματα που συμπεριλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διάστημα 5 ημερών. Το camp ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και θα τρέχει μέχρι τις 16 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στο γκολφ, στο μπάσκετ, στο τένις, στην ενόργανη και στη ρυθμική γυμναστική, στην τοξοβολία, στο ποδόσφαιρο, στην αναρρίχηση, στο beach βόλεϊ, στην κολύμβηση και στην υδατοσφαίριση, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών.

Οι επιλογές όμως δεν εξαντλούνται στο φετινό sports camp αφού ακόμα υπάρχει πληθώρα επιλογών σε αθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες μπορούν να απολαύσουν και οι ενήλικες, όπως γκολφ στα τέσσερα διεθνώς αναγνωρισμένα γήπεδα 18 οπών, τένις, padel και pickleball στο Mouratoglou Tennis Center, καγιάκ, SUP, surfing και windsurfing στο Watersports Center by Moraitis. Επίσης μπορούν να έρθουν σε επαφή με το snorkeling, τις καταδύσεις και την ιστιοπλοΐα στο Navarino Sea, καθώς και με την πεζοπορία, αναρρίχηση και ποδηλασία, ανακαλύπτοντας τη μεσσηνιακή φύση με το Navarino Outdoors.

Μέχρι πριν από περίπου 15 χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η γωνία στη Μεσσηνία, λίγο πάνω από τη Βοϊδοκοιλιά θα μπορούσε να δώσει τόσες πολλές δυνατότητες σε επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλο τον κόσμο. Το όραμα του καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλου για πολυτελείς, βιώσιμες διακοπές στον τόπο καταγωγής του, τελικά, έγινε πραγματικότητα. Έτσι, στα μέρη που στεγάζονται το Westin, το Romanos, το W και το Μandarin Oriental οι επισκέπτες δεν θα βρουν μόνο στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας, αλλά και έναν αληθινό παράδεισο αθλητικών δραστηριοτήτων.