ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι νεαροί πρωταγωνιστές του House of the Dragon στο OneMan

Ο Harry Collett και η Bethany Antonia για τις υψηλές τους πτήσεις στο House of the Dragon και την ευθύνη της σειράς.

Ξαφνικά και κάπως ανέλπιστα, ο Harry Collett και η Bethany Antonia στους ρόλους του Jacaerys και της Baela Velaryon αντίστοιχα, έχουν γίνει τα highlights της δεύτερης σεζόν του House of the Dragon. Διόλου ασύνδετο γεγονός με τη φωνή λογικής, την ετοιμότητα και τις ευθείες προθέσεις που έχουν οι χαρακτήρες τους σε έναν κόσμο διαφθοράς και προδοσιών διαρκείας.

Μιλήσαμε αποκλειστικά με τους δύο πρωταγωνιστές, για τους σκηνές με τη διαδικασία γυρισμάτων του House of the Dragon, το πώς φτιάχνονται οι σκηνές πτήσεων με τους δράκους, τον ασυνήθιστα υγιή δεσμό μεταξύ των χαρακτήρων τους, και για τα ευτράπελα που έζησαν γυρίζοντας το show.

Το House of the Dragon προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν διαβάσατε το σενάριο για αυτή τη σεζόν;

Harry Collett: Ήμασταν μαζί.

Bethany Antonia: Ναι, ήμασταν μαζί, και ήταν πραγματικά τέλειο. Συνήθως δεν παίρνουμε όλα τα επεισόδια μέχρι ακριβώς πριν την ομαδική ανάγνωση, οπότε είτε τα διαβάζεις στα γρήγορα πριν, είτε τα διαβάζεις με όλους στην αίθουσα. Ήταν απλά καταπληκτικό. Ήταν όλοι εκεί και τα διαβάσαμε δυνατά όπως σε ανάγνωση θεατρικού έργου. Νομίζω ότι μπορούσαμε όλοι να νιώσουμε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν αυτή η σεζόν. Και αισθανθήκαμε πολύ, πολύ ξεχωριστά στην αίθουσα.

Harry: Ο Ryan μάς έδειχνε διαφάνειες με διαφορετικά concepts για τη σεζόν, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο κλίμα πριν διαβάσουμε κάθε ένα σενάριο. Εμπεριείχαν πράγματα όπως νέες τοποθεσίες, νέους δράκους, ή κάτι τέτοιο. Ένιωθα ότι όλοι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι, έτσι δεν είναι; Και ήμασταν εκεί μόνο για περίπου, δεν ξέρω, μία ώρα για την ανάγνωση κάθε επεισοδίου;

Bethany: Πας και κάνεις ένα επεισόδιο την ημέρα ή δύο επεισόδια την ημέρα, διαβάζεις, και μετά πας σπίτι και κάνεις workshop με τους σκηνοθέτες για τις σκηνές της συγκεκριμένης ημέρας. Οπότε περνάς περίπου μία βδομάδα αναγνώσεων πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Harry: Και ήταν η μοναδική φορά που ήμασταν όλοι μαζί σε ένα μέρος. Θα ήταν η τελευταία.

Ollie Upton/HBO

Πώς πιστεύεις ότι έχει αλλάξει ο χαρακτήρας σου, έχοντας περάσει ό,τι πέρασε;

Harry: Πήγε από παιδί σε άντρα. Το πένθος κάνει πολλά στον άνθρωπο. Για τον Jace, το μόνο καλό που βγήκε από αυτό είναι ότι τον ωρίμασε κατά κάποιο τρόπο. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να βρει την εκδίκησή του. Και για να το κάνει αυτό, δεν μπορεί να είναι παιδί. Πρέπει απλά να είναι ψύχραιμος και να κάνει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Πώς είναι να κινηματογραφείτε για πρώτη φορά τις σκηνές πτήσεων με δράκο;

Bethany: Οι σκηνές είναι απίστευτες! Γίνεται τόση πολλή δουλειά πριν καν πατήσουμε το πόδι μας στο πλατό. Μία γρήγορη επισκόπηση της εμπειρίας είναι ότι ουσιαστικά πάμε στο σετ και μας δείχνουν μία πλήρη σεκάνς animation με το τι πρόκειται να κάνουμε. Είναι σαν μία εικονική εκδοχή μας πάνω στον δράκο της με όλα τα εφέ. Μετά ανεβαίνουμε στη σέλα μας και απογειωνόμαστε! Είναι πολύ, πολύ διασκεδαστικό και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ο κόσμος θα γνωρίσει τη Moondancer.

Πώς ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων της εναρκτήριας σκηνής με το Τείχος και τους Σταρκ;

Harry: Εγώ και ο Tom Taylor θέλαμε πραγματικά να βεβαιωθούμε ότι θα το κάναμε σωστά, επειδή είναι ένα τόσο εμβληματικό τοπίο, ένα τόσο εμβληματικό μέρος για τους φαν του Game of Thrones, στο οποίο θα ξαναταξίδευαν. Θέλαμε πραγματικά να το κάνουμε fun και όσο το δυνατόν πιο σωστά, ώστε να μπορούν όλοι να το απολαύσουν. Για μένα ήταν σουρεαλιστικό το να πηγαίνω σε ένα τόσο διάσημο μέρος. Εγώ και ο Ryan ήμασταν τόσο geeky γύρω από αυτό.

Ollie Upton/HBO

Μοιραστείτε ποιο ήταν το πιο αξιομνημόνευτο μέρος των γυρισμάτων αυτής της σεζόν αλλά και το πιο δύσκολο.

Bethany: Μπορώ να ξεκινήσω με το πιο δύσκολο; Είχαμε μία σκηνή στην Ουαλία και ήταν η πιο ανεμοδαρμένη μέρα που έχω ζήσει ποτέ. Κυριολεκτικά ο άνεμος θα μας έριχνε από το βουνό. Έτσι έπρεπε να κρατηθούμε από τα βράχια. Υποτίθεται έπρεπε να είμαστε όρθιοι στη σκηνή, αλλά μπορείς να διακρίνεις ότι θα πέφταμε κάτω.

Harry: Νομίζω ότι η πιο αστεία και αξέχαστη ήταν μάλλον μία σκηνή γύρω από το σκαλιστό τραπέζι. Έχουμε έναν καταπληκτικό ηθοποιό στη σειρά, τον Phil Daniels. Και ενώ γυρίζαμε μία σκηνή, άφησε μία τεράστια πορδή και δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τη σκηνή δεν με κάνουν να γελάω, αλλά αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να μαζευτώ.

Στη δεύτερη σεζόν, οι χαρακτήρες σας θα έχουν σκηνές δράσης, ίσως και κάποιες αποστολές.

Harry: Αλήθεια, ε; Χμμμ.

Bethany: Δεν μπορούμε να πούμε (γέλια). Υπάρχει πολύ περισσότερη δράση από όλους μας. Όλοι εμπλεκόμαστε με κάποια ιδιότητα. Έχω ένα πολύ όμορφο σετ πανοπλίας από πλεκτό αλυσοπρίονο αυτή τη σεζόν.

Harry: Είδα να συγκρίνουν τη Bethany στο Instagram με τη Daenerys σε σχέση με το κοστούμι. Καταπληκτικό!

Bethany: Είναι πανέμορφη στολή. Η Caroline McCall δουλεύει τόσο σκληρά και όλη η ομάδα της για να το φτιάξουν.

Ollie Upton/HBO

Η νεότερη γενιά παίρνει λίγο πιο κεντρικό ρόλο στη δεύτερη σεζόν. Αισθάνεστε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση;

Harry: Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά τελικά είναι συναρπαστικό. Μία πρόκληση. Άλλοτε είχαμε κάνει μόνο δύο επεισόδια στην πρώτη σεζόν, ήμασταν νεοφερμένοι και αρκετά νευρικοί. Τώρα που έχουμε μπει σε αυτό, τους ξέρουμε όλους, έχουμε πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχουμε το περιθώριο να αυτοσχεδιάσουμε και να δώσουμε ιδέες. Προφανώς πάντα θα υπάρχει πίεση και αγωνία. Και ειλικρινά, ξέρω ότι ακούγεται πολύ κλισέ, όμως όλοι ήταν πολύ καλοί στο House of the Dragon. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένα σκάρτο άτομο. Οπότε όλοι τα πηγαίνουμε καλά μεταξύ μας. Είναι ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους.

Bethany: Ένιωσα όπως το καλοκαίρι που επιστρέφεις στο σχολείο αφού και το τζάκετ σου σού κάθεται λίγο καλύτερα. Ξέρεις τους πάντες, είσαι λιγότερο νευρική. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πήραμε αυτούς τους ρόλους – τους πήραμε πολύ πριν από την έναρξη της πρώτης σεζόν – οπότε είμαστε με αυτούς τους χαρακτήρες για περίπου τρία-τέσσερα χρόνια. Έτσι, νομίζω ότι νιώθαμε πραγματικά έτοιμοι να είμαστε επιτέλους εδώ και να έχουμε ένα πραγματικά συναρπαστικό κείμενο για να δουλέψουμε.

Ollie Upton/HBO

Πώς ήταν η δυναμική στο πλατό με τα νέα μέλη του καστ που εισήχθησαν στη δεύτερη σεζόν;

Harry: Κατά κάποιο τρόπο, ένιωθα κι εγώ κάπως καινούργιος, επειδή δεν κάναμε πολλά στην πρώτη σεζόν. Είμαστε όλοι μία τόσο καλή ομάδα και όλοι τους είπαν ότι ένιωσαν πραγματικά ευπρόσδεκτοι. Μπορούσες να δεις ότι όλοι τους ταίριαξαν αμέσως.

Bethany: Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του κόσμου αυτού και της σειράς, και έχουμε αναφέρει ότι έχουμε διαβάσει τα βιβλία. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπουμε ποιους βρήκαν για αυτούς τους χαρακτήρες, να βάζουμε πρόσωπο σε ένα όνομα στο βιβλίο.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα περισσότερα για τη σχέση του Jace και της Bella και πώς θα εξελιχθεί στη δεύτερη σεζόν;

Harry: Περνούν και οι δύο πένθος. Λέω ότι έχουν την πιο υγιή σχέση σε ολόκληρο το Westeros και θα επιμένω σε αυτό για πάντα. Αλλά, ξέρεις, στο τέλος της ημέρας είναι παιδιά και είναι τα μόνα δύο άτομα που μπορούν πραγματικά να μιλήσουν μεταξύ τους σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, χωρίς να τσακώνονται ή να υψώνουν τη φωνή τους.

Bethany: Νομίζω ότι έχουν δει τόσα πολλά παραδείγματα κακών σχέσεων που ήδη ξέρουν τι δεν πρέπει να κάνουν. Έχουν χάσει και οι δύο έναν γονέα σε πολύ, πολύ μικρή ηλικία. Αν και δεν είναι κάτι για το οποίο μιλούν δημόσια, είναι πολύ προφανές ότι ο Jace έχασε κι άλλον πατέρα. Είναι κάτι που τους έδεσε. Το είδαμε στην πρώτη σεζόν στην κηδεία της Laena, όταν ο Jace ήθελε να είναι στην κηδεία του Harwin και δεν μπορούσε να είναι εκεί. Νομίζω ότι αυτό ήταν το αποκορύφωμα του δεσμού τους. Η σχέση τους έχει εξελιχθεί ξανά και ξανά και ξανά από τότε, και ήταν πάντα ένα στήριγμα ο ένας στη ζωή του άλλου στο οποίο μπορούσαν να επιστρέψουν και να είναι ειλικρινείς και ευάλωτοι μεταξύ τους.

Ollie Upton/HBO

Η Rhaenyra και ο Daemon είναι στο επίκεντρο. Εν μέρει το ίδιο ισχύει και για τη σχέση των χαρακτήρων σας μαζί τους.

Harry: Ο Jace ζορίζεται. Δεν έχει κάποια κυρίαρχη πατρική φιγούρα στη ζωή του. Αλλά νιώθω ότι ζορίζεται και με τη μητρική φιγούρα, επειδή ο Jace και η Rhaenyra δεν έχουν πραγματικά πολλές στιγμές μητέρας και γιου, επειδή προφανώς η μητέρα του είναι η βασίλισσα και είναι πάντα απασχολημένη. Δεν έχουν στ’ αλήθεια χρόνο για να είναι πραγματικά μητέρα και γιος, πράγμα που νομίζω ότι είναι αρκετά λυπηρό. Ο Jace αισθάνεται μόνος από αυτή την άποψη και νιώθει ότι δεν ανήκει στην οικογένεια για προφανείς λόγους. Είναι μπάσταρδος.

Bethany: Η Baela έχασε τη μητέρα της σε πολύ, πολύ μικρή ηλικία. Μαζί με την Laena, έχασε και τον Daemon την ίδια εποχή. Η προσοχή του έφυγε αμέσως. Δεν ήταν εκεί. Προσπαθεί πραγματικά να καταλάβει τι άλλο πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον σεβασμό του. Αισθάνεται ότι δεν τη σέβεται αρκετά ώστε να θέλει να περνάει χρόνο μαζί της.
Έτσι, οι γονικές της φιγούρες ήταν πάντα οι παππούδες της. Μεγάλωσε με τη Rhaenys. Ο Corlys μπαινόβγαινε και έβγαινε.

Υπάρχει ενδιαφέρον σε αυτή τη σεζόν επειδή βρίσκει μία γονική φιγούρα στη Rhaenyra. Η Rhaenyra την προσκαλεί στο συμβούλιο και γίνεται μέρος αυτής της οικογενειακής μονάδας που δεν είχε ποτέ. Επιστρέφει στο μέρος όπου υποτίθεται ότι είναι οι Targaryen ρίζες της. Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά κρίσιμη στιγμή για την Baela.

Εσείς λοιπόν είστε στην ομάδα των Blacks. Οι φαν θα δυσκολευτούν να επιλέξουν πλευρά;

Harry: Δεν θα έπρεπε! Το στέμμα είναι δικό μας.

Bethany: Ξέρετε τη σωστή απάντηση.

Harry: Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ερώτημα. Αν είσαι στην ομάδα των Greens, τι κάνεις καν με τη ζωή σου; Μου ζητάει κόσμος να κάνω pitch τους Blacks. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει pitch. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να υπάρξει pitch για τους Greens.

Bethany: Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι έχουμε κάνει και εμείς κάποια όχι και τόσο καλά πράγματα, όμως μ θα ενθάρρυνα τους θεατές να σχηματίσουν μόνοι τους την άποψή τους σχετικά με το από πού ξεκίνησαν όλα και ποιος έριξε πρώτος το γάντι. Νομίζω ότι είναι πολύ σαφές από πού προήλθε όλο αυτό το χάος.

Το House of the Dragon προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV.