Φωτογραφίες: OneMan.gr/Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson
ΓΕΥΣΗ

Shag: Το νέο φωτεινό και minimal στέκι του Πειραιά για καφέ και ποτό

Αν η νέα τάση και ανάγκη είναι να δημιουργούνται μαγαζιά που συνδυάζουν με έναν ωραίο τρόπο όσα θέλουμε σε μία έξοδο, εδώ το πετυχαίνουν.

Όποιος είναι εξοικειωμένος με το σατιρικό σύμπαν του Austin Powers, θα θυμάται ότι ο Βρετανός κατάσκοπος έλεγε συχνά τη λέξη “shag”. Εμπνεόμενοι λοιπόν από τις ταινίες του Mike Myers και με εμφανή αίσθηση του χιούμορ, οι Κωνσταντίνος Ρούσσος, Θοδωρής Μαλαματίνας και Δημήτρης Παντελής άνοιξαν το Shag στον Πειραιά, μια ανάσα από τη Μαρίνα Ζέας.

Μαγαζί γωνία, φωτεινό και μίνιμαλ, με χαμηλό brew bar και bar station για να νιώθεις μέρος της εμπειρίας του καφέ και του ποτού, αγκαλιάζει τη φιλοσοφία των περισσότερων νέων αφίξεων στην πόλη. Μαγαζιά χωρίς αυστηρή ταυτότητα αλλά με χαρακτήρα που αναδεικνύονται σε στέκια καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες.

Για παράδειγμα, το πρωί κάνεις μία στάση για τον καφέ σου, για early drinking το απόγευμα και το βράδυ μπορείς να δώσεις ραντεβού για ποτό με φίλους.

Είναι γεγονός πια πώς μία έξοδος για καφέ καταλήγει σταδιακά σε μια γύρα spritz για όλη την παρέα. Η βραδινή διασκέδαση έχει δώσει τη θέση της στην ιερεοτελεστία του aperitivo και του day drinking, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται όλο και περισσότερα μαγαζιά στις νέες αυτές συνθήκες.

Όσοι θεωρούν τον Πειραιά ακόμα αχαρτογράφητα νερά, οι νέοι σταθμοί του μετρό μικραίνουν πια τις αποστάσεις. Παράλληλα με τα καλτ στέκια που το κρατάνε αληθινό όμως προστίθενται καινούργιες αφίξεις που κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους Πειραιώτες αλλά και για τους κατοίκους άλλων περιοχών που θέλουν κάτι διαφορετικό.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Στο Shag δίνουν σημασία στον εξαιρετικά καλό καφέ, κομμάτι που έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παντελής, υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και καβουρδίσματος στη Samba Coffee Roasters, και στο ποτό, με τον έμπειρο και ορεξάτο bartender Θοδωρή Μαλαματίνα να επιμελείται το πόστο του.

Ο Κωνσταντίνος Ρούσσος με τη σειρά του φροντίζει τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ποιοτικά και ουσιαστικά είναι οι δύο αρχές της φιλοσοφίας τους, αφού θέλουν ό,τι παρέχουν να είναι άψογο. Αυτό σημαίνει ότι θα πίνεις τον καφέ σου όπως ακριβώς θέλεις, άρτια εκτελεσμένο, επιλέγοντας ανάμεσα σε μοναδικής προέλευσης και micro-lot καφέδες που θα αλλάζουν τακτικά.

Προσεγμένα είναι και τα cocktails, με κλασικές επιλογές, aperitivo και προτάσεις του bartender, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε κρασί και μπίρα. Επόμενος στόχος είναι να συνδυάσουν με ουσία ποτό και φαγητό με λίγα και ποιοτικά πιάτα, ενώ για την ώρα βρίσκεις νόστιμα σνακ για να συνοδεύσεις τον καφέ σου.

Αν η νέα τάση και ανάγκη είναι να δημιουργούνται μαγαζιά που συνδυάζουν με έναν ωραίο τρόπο όσα θέλουμε σε μία έξοδο, εδώ το πετυχαίνουν.