iStock
GROOMING

Πώς να περιποιηθείς σωστά το πρόσωπό σου στον καύσωνα

Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει, πέφτει η διάθεση να χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα περιποίησης στο πρόσωπό σου.

Τα έλεγαν οι μετεωρολόγοι ότι φέτος θα ζήσουμε το πιο ζεστό καλοκαίρι στην Ελλάδα και δεν θέλαμε να τους πιστέψουμε. Τελικά οι προβλέψεις τους βγήκαν αληθινές και ο ένας καύσωνας ακολουθεί τον άλλο, κάνοντας την Αθήνα να μοιάζει με Ντουμπάι ως προς την ανάγκη μας να βρισκόμαστε συνέχεια σε χώρους όπου το air condition λειτουργεί στο φουλ.

Πρώτη φορά βλέπω στη γειτονιά μου το Παγκράτι τους ανθρώπους να προτιμούν για τον καφέ ή το φαγητό τους τον εσωτερικό κλιματιζόμενο χώρο των μαγαζιών και όχι το πεζοδρόμιο ή τις πλατείες. Όλοι γκρινιάζουν για τη ζέστη, είτε έχουν μείνει στην πόλη είτε έχουν πάει διακοπές (δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα στα νησιά!).

Οι φίλοι μου έχουν κι άλλο έναν λόγο να γκρινιάζουν: επειδή τους έχω βάλει σε πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας τους, συνεχώς παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να βάζουν το ένα προϊόν πάνω στο άλλο σε ένα πρόσωπο όπου ο ιδρώτας δεν σταματάει να κυλάει.

Κι ενώ από τη μία θέλουν να φροντίζουν την επιδερμίδα τους, από την άλλη οι κρέμες, οι οροί και ό,τι άλλο τους έχω συμβουλεύσει να χρησιμοποιούν, τους πέφτουν βαριά και τους προκαλούν δυσφορία.

Επειδή η περιποίηση του προσώπου δεν πρέπει να είναι αγγαρεία αλλά ευχαρίστηση, αποφάσισα να ρίξω λίγο νερό στο κρασί μου (και να βάλω και παγάκια μέσα για να είναι πιο δροσερό) και να σου κόψω τα πολλά-πολλά, κρατώντας μόνο τα απαραίτητα. Από το φθινόπωρο θα επιστρέψεις στην κανονική ρουτίνα περιποίησής σου.

Ο καθαρισμός δροσίζει

Μαζί με την αντηλιακή προστασία, για την αναγκαιότητα της οποίας δεν σηκώνω κουβέντα, ο καθαρισμός είναι το πιο απαραίτητο βήμα του skincare. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με τη σκόνη να μαζεύεται στο πρόσωπο, με τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα λόγω της ζέστης και της υγρασίας, με τα υπολείμματα του αντηλιακού που πρέπει να απλώνεις ανά 2-3 ώρες και με τον ιδρώτα να τα καλύπτει όλα αυτά φράζοντας τους πόρους, ο καθαρισμός είναι μονόδρομος. Προτίμησε ένα gel, που όχι μόνο θα απομακρύνει ρύπους, βακτήρια και νεκρά κύτταρα, αλλά θα ρίξει τη θερμοκρασία στο πρόσωπό σου έστω και για λίγη ώρα.

Το Facial Fuel Energizing Face Wash της Kiehl’s είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ανδρική επιδερμίδα: την αναζωογονεί, την «ξυπνάει» και της χαρίζει πιο φρέσκια και υγιή εμφάνιση με διεγερτική καφεΐνη, μενθόλη και βιταμίνη Ε.

FACIAL FUEL ENERGIZING FACE WASH
ATTICA

FACIAL FUEL ENERGIZING FACE WASH

Αποτελεσματικό και τονωτικό προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο.
26,10
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

 

Η 2-σε-1 λύση για ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία

Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος, γι’ αυτό δεν έχεις καμιά δικαιολογία για να παραμένεις αρνητής του αντηλιακού ή να περιμένεις να φτάσεις στην παραλία για να το «φορέσεις». Το αντηλιακό το απλώνουμε πριν βγούμε από το σπίτι και επαναλαμβάνουμε την επάλειψη ανά 2 με 3 ώρες, αλλιώς είναι σαν να κυκλοφορούμε κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς προστασία. Επειδή όμως δεν μπορώ να σε αφήσω και χωρίς ενυδάτωση σε μια εποχή που το δέρμα σου αφυδατώνεται από τον ήλιο και τον ξηρό αέρα των κλιματιζόμενων χώρων, σου προτείνω να επενδύσεις σε ένα πολυχρηστικό προϊόν, που θα σου εξοικονομήσει χρήμα, χώρο και χρόνο.

Στη σειρά Mineral 89 της Vichy, που κάνει θραύση με το καθαρό υαλουρονικό οξύ και το ηφαιστειακό νερό με τα 15 μέταλλα, θα βρεις το 72h Moisture Boosting Daily Fluid SPF50. Είναι τόσο ελαφρύ που δεν θα το καταλάβεις για πότε απορροφήθηκε, προστατεύει από την ακτινοβολία UV, συγκρατεί την υγρασία και προσφέρει στην επιδερμίδα την απαραίτητη καθημερινή δόση ενυδατικών συστατικών για βαθιά ενυδάτωση μέχρι και για 72 ώρες.

3337875895781.jpg
PHARM24.GR

Vichy Mineral 89 72H Moisture Boosting Daily Fluid Spf50+, 50ml - Καθημερινή Κρέμα Booster για Ενυδάτωση Έως & 72 Ώρες Πολύ Υψηλής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ | Pharm24.gr

Vichy Mineral 89 72H Moisture Boosting Daily Fluid Spf50+ Καθημερινή Κρέμα Booster για Ενυδάτωση Έως & 72 Ώρες Πολύ Υψηλής Προστασίας με Υαλουρονικό Οξύ 50ml H Mineral89 καθημερινή λεπτόρρευστη κρέμα Booster ενυδάτωσης 72Η με Spf50+ έχει μία μοναδική σύνθεση με υαλουρονικό οξύ + μεταλλικά στοιχεία από το ιαματικό ηφαιστειακό νερό της
17,25
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Face mist: η όαση στην κάψα του καλοκαιριού

Ίσως να σου φαίνεται κάπως αστείο να βγάζεις ένα μπουκάλι και να ψεκάζεις το πρόσωπό σου, αλλά μη βιάζεσαι να απορρίψεις το ενυδατικό σπρέι προσώπου ως μια εκκεντρικότητα της κοπέλας σου. Επειδή βλέπω τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό σου, ρίξε ένα face mist στo backpack σου ή στο ψυγειάκι με τις μπίρες που παίρνεις στην παραλία, και ψεκάσου κάθε φορά που το πρόσωπό σου παίρνει φωτιά από τη ζέστη.

Το κλασικό Thermal Spring Water της La Roche-Posay, ένα ιαματικό νερό από φυσικές πηγές με υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση, ενώ χάρη στις φυσικές πρεβιοτικές ιδιότητές του εξισορροπεί το μικροβίωμα του δέρματος.

3433422404397newrt.jpg
PHARM24.GR

La Roche-Posay Eau Thermale Spray 150ml - Ιαματικό Νερό με Καταπραϋντική & Αντιοξειδωτική Δράση | Pharm24.gr

La Roche-Posay Eau Thermale Spray Καταπραϋντικό & Αντιοξειδωτικό Ιαματικό Νερό 150ml ΤΙ ΕΙΝΑΙ Πλούσιο σε σελήνιο και ιχνοστοιχεία, το ιαματικό νερό La Roche-Posay έχει επιστημονικώς αποδεδειγμένες καταπραϋντικές και προστατευτικές ιδιότητες. Προάγει την καλή υγεία του δέρματος μειώνοντας τους ερεθισμούς. Τα μοναδικά οφέλη του το καθιστούν απαραίτητο ενεργό συστατικό στα προϊόντα μας. Ιαματικό νερό
7,35
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ