2022/AP Photo/Martin Meissner
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Giorgia Villa είναι ασημένια Ολυμπιονίκης και η πιο διάσημη πρέσβειρα τυριού στον κόσμο

Πέρα από το αθλητικό της επίτευγμα, είναι η ασυνήθιστη συμφωνία χορηγίας της Ιταλίδας αθλήτριας που έχει ενθουσιάσει το διαδίκτυο.

Η Giorgia Villa είναι Ιταλίδα αθλήτρια, πρόσφατα ασημένια Ολυμπιονίκης και ίσως η πιο διάσημη πρέσβειρα τυριών στον κόσμο.

Την Τρίτη, η 21χρονη εξασφάλισε μαζί με τις πέντε συναθλήτριές της στο Παρίσι, το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της Ιταλίας στην ενόργανη γυμναστική μετά από σχεδόν έναν αιώνα κατά τη διάρκεια του τελικού στο ομαδικό σύνθετο γυναικών, τον οποίο κέρδισε η ομάδα των ΗΠΑ.

Πέρα όμως από το αθλητικό της επίτευγμα, είναι η ασυνήθιστη συμφωνία χορηγίας της που έχει ενθουσιάσει το διαδίκτυο.

Η Villa ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Parmigiano Reggiano -την επίσημη κοινοπραξία των παραγωγών αυθεντικής παρμεζάνας- το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού οργανισμού μάρκετινγκ Impresa e Sport, ο οποίος χαιρέτισε τη συνεργασία ως «επιβεβαίωση ότι ο συνδυασμός της Parmigiano Reggiano και του κόσμου του αθλητισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αυθεντικότητα, την ποιότητα και την αξία, τόσο στην αθλητική δραστηριότητα όσο και στη σωστή διατροφή».

Οι παραγωγοί του τυριού υποστηρίζουν ότι παρμεζάνα είναι «κατάλληλη για τη διατροφή των αθλητών» και η Villa δεν είναι η μόνη Ιταλίδα αθλήτρια που δέχεται τη στήριξή της. Άλλοι αθλητές είναι ο τενίστας Jannik Sinner, ο ξιφομάχος Matteo Neri, ο μπασκετμπολίστας Nico Mannion και η παραολυμπιονίκης κολυμβήτρια Giulia Ghiretti.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συμφωνούν ότι το σκληρό τυρί είναι «εξαιρετικά θρεπτικό», καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, πλούσιο σε ενέργεια και χωρίς λακτόζη εκ του φυσικού του.

Η Giorgia Villa παρουσιάζει τον τυρένιο χορηγό της με τους πιο δημιουργικούς τρόπους: ποζάροντας αγκαλιά με μία τεράστια παρμεζάνα, εκτελώντας εντυπωσιακές ασκήσεις με το τυρί σε πρώτο πλάνο ή απλώς χαλαρώνοντας μετά την προπόνηση τσιμπολογώντας μικρές μπουκιές παρμεζάνας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνω μέλος της μεγάλης οικογένειας @parmigianoreggiano», είχε γράψει σε ανάρτησή της τον Απρίλιο του 2021 ανακοινώνοντας τη συνεργασία. «Από τότε που ήμουν παιδί πάντα αγαπούσα αυτό το καταπληκτικό προϊόν, σύμβολο της αριστείας και της ιταλικής κουλτούρας».

Αν και δεν είναι σαφές αν εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με το διάσημο τυρί, δύο πράγματα είναι σίγουρα: Η Giorgia Villa ανήκει πλέον στα αγαπημένα πρόσωπα των social media, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και με το ασημένιο μετάλλιό της, είναι και αυτή πλέον ένα σύμβολο της ιταλικής αριστείας.