AP Photo/Petros Giannakouris
BUZZ

Η νέα μόδα σε θέλει να παίρνεις άδεια χωρίς να το λες στον εργοδότη σου

Το daycation ήρθε για να πάρει τη θέση του staycation. Γενικότερα, ό,τι τελειώνει σε "cation" τα τελευταία χρόνια τείνει να είναι μίζερο.

Οι τουριστικές μόδες διαδέχονται η μία την άλλη με την ίδια ταχύτητα που βλέπεις τα Instagram stories των φίλων σου που, αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με σένα, απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους δίπλα στο κύμα, αλατισμένοι, κάτω από μια ομπρέλα. Εσύ είσαι στη δουλειά ή στο σπίτι, αλλά μην ανησυχείς, για όλους έχει ο θεός του Τουρισμού.

Μετά το staycation, ήρθε η σειρά του daycation να γίνει το νέο talk of the town. Βλέπεις, πολλοί άνθρωποι, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων (είναι άφραγκοι), κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή. Αυτές είναι οι διακοπές τους. Ναι, είναι όσο μίζερο ακούγεται και διαβάζεται. Αυτό βέβαια σημαίνει λιγότερα έξοδα και λιγότερη ταλαιπωρία.

Όπως και στο staycation, έτσι και στο daycation, οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι τα ξενοδοχεία. Ορισμένα, μάλιστα, επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν κράτηση για σπα και σάουνες ή δραστηριότητες όπως γιόγκα. Ουάου, δεν βλέπουμε την ώρα.

Την ίδια στιγμή, όπως διαβάζουμε στο CNBC, μία ιδιαίτερη και κάπως μυστικοπαθής κίνηση γίνεται trend: Οι ήσυχες διακοπές. Τι είναι οι ήσυχες διακοπές; Ένας υπάλληλος παίρνει άδεια χωρίς να το πει στον εργοδότη του. Μη γελάς, σε βλέπουμε. Πίσω στο daycation τώρα μιας και συνδέεται με την παραπάνω τακτική.

Το daytcation έχει αγαπηθεί κυρίως από τους εγχώριους ταξιδιώτες που αναζητούν προσφορές. Όλοι έχουμε έναν τέτοιο στην παρέα μας, σωστά; Μπορείς, για παράδειγμα, να κλείσεις ένα σχετικά φθηνό Airbnb (εδώ σου έχουμε ένα), αλλά παράλληλα να απολαμβάνεις τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου.

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται απαραίτητα πενθήμερες διακοπές. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορείς να το αντέχεις συνέχεια οικονομικά», υποστηρίζει ο ο Michael Wolf, Διευθύνων Σύμβουλος της ResortPass. «Αλλά αν έχετε ευελιξία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μπορείτε να είστε δίπλα στην πισίνα σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτό».

Υπάρχει κάτι πιο μαγικό από τη μαγική και ζεστή Αθήνα τον Αύγουστο κύριε Michael Wolf;