ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
BUZZ

Να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα ο όρος «μπάτσος» προτείνει ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης, από την τηλεόραση και όχι από τα Εξάρχεια στις έξι το πρωί, μίλησε για την ιδιαίτερη μελλοντική του εισήγηση.

Θα μιλήσουμε για τον Θάνο Πλεύρη, οπότε αν βρίσκεστε στα Εξάρχεια να είστε διακριτικοί και αν είστε από αυτούς που διαβάζουν δυνατά τις διάφορες ειδήσεις που εμφανίζονται στο feed τους, τότε καλό θα ήταν να απομακρυνθείτε ή τουλάχιστον να κρυφτείτε πίσω από καμιά λαμαρίνα από τις πολλές που κοσμούν την περιοχή. Μη φωνάζετε, ήσυχα, ήσυχα λέμε.

Μπορεί τα δάκρυα για τον Alain Delon να ήταν πολλά τις προηγούμενες μέρες, όπως και οι βαρυσήμαντες τοποθετήσεις για το παρελθόν του -τις διαβάσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η αλήθεια-, αλλά στον πλανήτη Ελλάδα είχαμε να ασχοληθούμε με κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Τον Νίκο Παππά.

Σε αυτό το σημείο θα σας υπενθυμίσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί διότι από την υπερβολική ντοπαμίνη, αποτέλεσμα των reactions στα Instagram stories με την πανσέληνο, ίσως βρίσκεστε σε σύγχυση. O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, αντάλλαξε μερικά ψύχραιμα μηνύματα και αποκάλεσε τους αστυνομικούς «μπατσάκους» και «σκουπίδια». Σαν να μην έφτανε αυτό, κυκλοφόρησε και ένα ακόμα πιο ψύχραιμο ηχητικό.

Αυτό ήταν! Από τότε έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας «πόλεμος», με το κυβερνών κόμμα να ζητά την αποπομπή του Νίκου Παππά. Το πρώτο επεισόδιο ολοκληρώθηκε κάπως έτσι, όμως έχουμε και συνέχεια. Ο Θάνος Πλεύρης, από το στούντιο του ΣΚΑΪ και όχι από τα Εξάρχεια στις έξι το πρωί, μίλησε για την ιδιαίτερη μελλοντική του εισήγηση: «Θα εισηγηθώ ο όρος “μπάτσος” να κινεί απευθείας αυτόφωρο ποινικό αδίκημα».

Και συνεχίζουμε: «Η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσου” έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά».

Μη φεύγετε, έχει κι άλλο: «Πρέπει οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπο του αναρχικού ή του οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών».

Και όλα αυτά, τα είπε χωρίς να ψιθυρίζει. Και μπράβο του.