ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
SPONSORED

Τα ταξίδια γίνονται πιο άνετα από ποτέ, χάρη σε ένα αυτοκίνητο

Ένα από τα πιο κομψά SUV της αγοράς που παρέχει όλα τα σύγχρονα όπλα που ένα αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει και φυσικά με την εγγύηση της Volvo.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και παράλληλα κομψά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός πώς η Volvo έχει κυκλοφορήσει ακόμη και μεταγενέστερα μοντέλα, το C40 παρέμεινε ένα από τα πιο δημοφιλή της εταιρείας με τις ανέσεις που προσφέρει να είναι ακόμη και σήμερα ασυναγώνιστες.

Το Volvo C40 είναι το SUV που εγγυάται ότι θα ξεχωρίσεις στους δρόμους. Το ηλεκτρικό εκείνο όχημα που δεν κάνει πουθενά εκπτώσεις και είναι εντυπωσιακό εντός, εκτός και επί τα αυτά. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Το C40, το οποίο αποτελεί την τέλεια απάντηση σε όσους αρχικά θεωρούσαν ότι τα ηλεκτρικά δεν κάνουν για ταξίδια. Παρέχει κίνηση στους πίσω τροχούς, αυξημένη αυτονομία και πιο σύντομη φόρτιση από τα περισσότερα ηλεκτρικά της αγοράς.

Ιδανικό ακόμα και για μακρινά ταξίδια

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 82 kWh (79 kWh net) και όταν γεμίζει μπορεί να κάνει ως και 476 χιλιόμετρα διαδρομών. Όσο για το πόσο σύντομα μπορεί να φορτίσει; Λες και μιλάμε για smartphone, το Volvo C40 διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης με ταχυφορτιστή παροχής 200 kW. Σε λιγότερο από μισή ώρα η φόρτιση με αυτόν, μπορεί να φτάσει την άδεια μπαταρία στο 80%.

Όσον αφορά τον onboard φορτιστή, αυτός βρίσκεται στα 11 kW και η φόρτιση από 0% στο 100% γίνεται σε περίπου 8 ώρες. Ιδανικό με λίγα λόγια και για μετακινήσεις εντός πόλης, αλλά και για ταξίδια, ακόμα και μεγάλων αποστάσεων. Ένας απλός προγραμματισμός στάσεων και φόρτισης αρκεί για να τα κάνει υπέροχα.

Ένα προσιτό τετρακίνητο supercar

Για την επιτάχυνση του Volvo C40 είχε γίνει πολύς λόγος με την κυκλοφορία του SUV και πολλοί το είχαν χαρακτηρίσει supercar το 2023 και πράγματι ο τίτλος αυτός δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αν και θηριώδες στην πρώτη όψη, το SUV μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα μέσα σε 4.7 δευτερόλεπτα με την αστραπιαία επιτάχυνσή του να σοκάρει ακόμα και τους πιο έμπειρους συνοδηγούς.

Την ίδια ώρα, οι 408 ίπποι με τετρακίνηση αρκούν για να πείσουν τον καθένα για την απόδοσή του. Η προηγούμενη διάταξη με δύο ηλεκτροκινητήρες 150 kW, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, αντικαταστάθηκε από τον εσωτερικά εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη με ισχύ 183 kW στον πίσω άξονα και έναν νέο ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα 117 kW στον εμπρός άξονα.

Ηλεκτρονικά βοηθήματα και αποθηκευτικός χώρος που ενισχύουν την εικόνα του

Φυσικά και καθώς βρισκόμαστε πια κοντά στη σεζόν του 2025, όλοι μας κοιτάζουμε και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα να είναι εφάμιλλα της εποχής μας και σε αυτό, το Volvo C40 μας αποζημιώνει, παρέχοντας το πλήρες πακέτο που συναντάμε και στα νεότερα αυτοκίνητα.

Παρέχει συγκεκριμένα ως και ενημερώσεις για εμπόδια στις γωνίες που δεν μπορούμε να έχουμε 100% εικόνα, αυτόματο φρενάρισμα και έξυπνο cruise control για ακόμα πιο ξεκούραστα ταξίδια.

Τέλος, μιας και μιλάμε για άνετα ταξίδια μέσα σε ένα κομψό SUV, δεν είναι δυνατό να μην κάνουμε λόγο και για τον αποθηκευτικό χώρο. Ακολουθώντας την τάση γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το C40 πέρα από τον κλασικό χώρο 400 λίτρων που παρέχει στο πίσω μέρος του, διαθέτει και αυτό τη δυνατότητα έξτρα αποθηκευτικού χώρου 31 λίτρων, κάτω από το μπροστινό καπό, το οποίο συχνά αποτελεί το τέλειο μέρος για να κρύψεις τα καλώδια φόρτισης όταν έχεις να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξεχωριστό ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, μπορείς να βρείς εδώ, ενώ εδώ μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για όλα τα μοντέλα της Volvo.