© Stefaan Temmerman
LIVE

Η συναυλία των Amenra θα είναι κάτι που δεν έχεις ξαναζήσει

Τo Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι επιβλητικοί Βέλγοι θα απλώσουν στο Floyd Live Venue το αδυσώπητο σκοτάδι και φως τους.

Οι Amenra επιστρέφουν στην Αθήνα, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο Floyd Live Venue. Αν δεν γνωρίζεις ποιοι είναι -και δεν αρκεί ότι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ακραίου ήχου- θα σε καθοδηγήσουμε προς μια βραδιά που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, οι Amenra αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν όρια στη διεύρυνση του πελώριου ήχου τους. Είτε τους αποκαλέσεις post-sludge metal, είτε avant-garde post-metal παραμένουν ηχητικά και -κυρίως- συναισθηματικά, έντονοι και heavy με κάθε πιθανό τρόπο.

Όσοι τους έχουν δει, μιλούν για «βίωμα» και «ιεροτελεστία». Ο ιδρυτής και τραγουδιστής τους, Colin H. van Eeckhout, γονατιστός, με την πλάτη συνήθως στο κοινό, να ουρλιάζει, με τη φωνή του να πνίγεται από εκκωφαντικές κιθάρες. Πλέον, γυρίζει και αντικρίζει το κοινό, ως ένας καθρέπτης του.

Η δισκογραφία των Amenra με τους έξι πρώτους δίσκους να έχουν τίτλο “Mass” – με λατινική αρίθμηση, είναι μια εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται. Kάθε δίσκος της Mass εποχής δημιουργήθηκε από τη συσσώρευση άσχημων εμπειριών των μελών. Ιστορίες πόνου, δοσμένες με ειλικρίνεια, σε μια προσπάθεια να διώξουν το σκοτάδι από μέσα τους.

O δίσκος “De Doorn” (Το Αγκάθι) είναι ο πρώτος τους, που δεν χαρακτηρίζεται ως Mass (Λειτουργία). Για πρώτη φορά σε στίχους αποκλειστικά στη φλαμανδική -μητρική- τους γλώσσα.

Όπως λένε και οι ίδιοι, αυτός ο δίσκος αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπό τους, την πιο αυθεντική έκφρασή τους. Λες και ο χρόνος, η ηλικία και η ωριμότητα τους έφεραν, με αργά βήματα, από το απόλυτο κατάμαυρο σκοτάδι της απαρχής τους, μπροστά από το φως. «Η πιο αγνή αντανάκλαση της ανθρωπιάς μας, δεν κρύβεται μόνο στον πόνο αλλά και στην οριακή γραμμή που χωρίζει σκοτάδι και φως», δηλώνει οι Amenra.

Διάθεση εισιτηρίων

  • Τηλεφωνικά στο 2117700000
  • Online more.com / Floyd.gr
  • Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης.

Floyd live music venue: Πειραιώς 117, Γκάζι, πλησίον του Μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210-3416706.