iStock
SOCIAL MEDIA

Το «Ας αποδεχτούμε» τρεντάρει στο X και όλοι συμπληρώνουν τις σοφίες τους

«Ας αποδεχτούμε ότι το πιο ωραίο φαγητό στον κόσμο είναι οι τηγανητές πατάτες», έγραψε κάποιος και, εντάξει, θα συμφωνήσουμε.

Η αποδοχή, αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, σημαίνει πως κατανοούμε μια κατάσταση, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτόματα, λοιπόν, μπαίνει στο παιχνίδι και η παρατήρηση, η κριτική και αυτοκριτική η οποία είναι και η πιο δύσκολη πίστα της αποδοχής.

Ευτυχώς, όμως, στο 2024 πλέον και με λίγους μήνες να απομένουν πριν το τέσσερα αντικατασταθεί από το πέντε, η αυτοκριτική και ο αυτοσαρκασμός είναι πλέον κάτι συνηθισμένο. Είμαστε η γενιά του ίντερνετ άλλωστε, τα memes βοηθούν σε αυτό.

Ως η γενιά του ίντερνετ, λοιπόν, οφείλουμε να παίζουμε καθημερινά αυτό το παιχνίδι, να δημιουργούμε trends από το πουθενά ή trends που βασίζονται στην υπέροχη ελληνική πραγματικότητα, αυτή που θέλει τα χαλιά να κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ.

Αλλά εντάξει, ας μείνουμε στη μεγάλη εικόνα, έτσι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση της αγοράς χαλιών κόστους 18.000 ευρώ από το υπουργείο Τουρισμού. «Αντιλαμβανόμαστε ότι το υπουργείο Τουρισμού εξ αντικειμένου επενδύει στην εξωστρέφεια και δίνει σημασία στην εικόνα».

Όχι, όχι, δεν τελειώσαμε εδώ. Πρόσθεσε επίσης ότι «σίγουρα πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογουμένων. Από την άλλη, κρατάμε τη μεγάλη εικόνα. Για άλλη μία χρόνια, με συστηματική δουλειά, καταγράφηκε ένα ακόμη ρεκόρ στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά».

Τώρα, πώς φτάσαμε από τα trends στα χαλιά, δεν ξέρουμε, αλλά μάλλον ήταν κάτι που θέλαμε πολύ να βγάλουμε από μέσα μας, όπως ακριβώς και οι χρήστες του Χ όταν είδαν να τρεντάρει η φράση «Ας αποδεχτούμε», συμπληρώνοντας τη δική τους σοφία. Να εξηγήσουμε:

Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε το χρέος μας για σήμερα, αποδεχτήκαμε τα χάλια μας, τα καλά μας, τις μεγάλες αλήθειες της ζωής και ό,τι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ό,τι θέλει, καλύπτοντας τα ίχνη της με χαλιά ή lockers.

Α, ναι, συμφωνήσαμε επίσης ότι οι τηγανητές πατάτες είναι το καλύτερο φαγητό στον κόσμο. Κάτι είναι κι αυτό. Άσχετο, αλλά η πατάτα θεωρείται το φαγητό του «φτωχού». Ευτυχώς, δηλαδή, φανταστείτε να κόστιζαν 18.000 ευρώ.