PUBLI

Ο μαγικός πιανίστας της Κούβας, της LATIN JAZZ & BLUE NOTE

Παρασκευή 11 – Σάββατο 12- Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Οκτωβρίου Half Note Jazz Club

Ξεκίνημα της σεζόν 24’-25’ σε πολύ έντονους και υψηλούς χορευτικούς ρυθμούς στο Half Note Jazz Club!!! O καταπληκτικός Κουβανός πιανίστας και νέο αστέρι στην ιστορική Blue Note Records, Harold López-Nussa με την απαράμιλλη μπάντα του, μας πρωτοσυστήνονται στην jazz σκηνή της πόλης. Από Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Ο πολυσχιδής Harold López-Nussa και σύγχρονο διαμάντι της Latin Jazz, απελευθερώνει με τον καλύτερο τρόπο μουσικά το clave της Αφροκουβανέζικης παράδοσης, προσαρμόζοντάς τo στο σήμερα, μέσα από σύγχρονες συνθετικές δομές κι έντονα post-bop στοιχεία και δημιουργεί καταστάσεις ενθουσιασμού όπου κι αν εμφανίζεται.

Μας έρχεται με το All Star τρίο του αλλά και (για δύο βραδιές) με τον βραβευμένο με Grammy και μεγαλύτερο αρμονικίστα του καιρού μας Grégoire Maret, παρουσιάζοντας την τελευταία τους δουλειά Timba A La Americana!

Γεννημένος στην Αβάνα, πήγε σε διάφορες σχολές και Ακαδημίες μουσικής στην Κούβα, καταλήγοντας να παίζει, πολύ νέος, με ιερά τέρατα της μουσικής όπως η Omara Portuondo, o Kelvis Ochoa, o Chucho Valdes, η Yusa ακόμη και με μπάντες όπως οι Klimax και οι Buena Vista Social Club. Το ένστικτο και η διάθεση – σχεδόν εμμονή του – να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα τον έκανε να πειραματισθεί περισσότερο με την jazz και την εξέλιξη της Latin Jazz με τα δικά του εκφραστικά μέσα.

Από το 2007 θα κάνει την πρώτη τους δισκογραφική παρουσία με τον δίσκο “Canciones”, ενώ παράλληλα με το τρίο του περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και τις καλύτερες σκηνές. Στα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσει οκτώ ακόμη εξαιρετικά album με διαφορετικές εταιρείες.

Πριν 3 σχεδόν χρόνια, αποφάσισε – λόγω της οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας στην Κούβα – ότι θέλει να αλλάξει τη βάση του και να μεταφέρει την οικογένειά του στο τόπο καταγωγής της γιαγιάς του, στη Νότια Γαλλία. Στις πολλές του συναυλίες ο López-Nussa θα γνωριστεί με τον Don Was, μουσικό και πρόεδρο της Blue Note Records που θα του προτείνει να προσαρτησθεί στο δυναμικό της ιστορικής εταιρείας.

Ο López-Nussa θα καλέσει τον φίλο του και leader των Snarky Puppy τον Michael League, να κάνει την παραγωγή στο καινούργιο του Latin Jazz υλικό που φιλτράρει με νέο τρόπο κι από απόσταση τις μουσικές επιρροές & την παράδοση της Κούβας. Αυτή η θαυμαστή συνεργασία, θα είναι η βάση για το καταπληκτικό album Timba A La Americana με το οποίο ο Harold López-Nussa, έχει γίνει headliner στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ.

Στις πρώτες αυτές συναυλίες στην Ελλάδα στο Half Note Jazz Club, από τις 11 ως και τις 14 Οκτωβρίου, ο μοναδικός Harold López-Nussa, θα έχει μαζί του το εξαιρετικό τρίο του αποτελούμενο από τον ξεχωριστό μπασίστα Thibaud Soulas & τον εξωπραγματικό ντράμερ κι αδελφό του, Ruy Adrian López-Nussa.

Μαζί τους στις 13 & 14 Οκτωβρίου κι ο απολαυστικός αρμονικίστας Grégoire Maret, συνεργάτης του Herbie Hancock, του Pat Metheny και του Prince. Μια μπάντα που ανοίγει τη σεζόν στο Half Note Jazz Club με τους καλύτερους οιωνούς και πολλή ενέργεια. Θα ανταποδώσουμε με Timba .. a la Greca?

Harold López-Nussa – Piano / Keys
Thibaud Soulas – Bass
Ruy Adrian López-Nussa – Drums
Grégoire Maret * – Harmonica (*13 & 14Οκτ.)

www.haroldpiano.com

Info
HAROLD LÓPEZ – NUSSA
“TIMBA A LA AMERICANA”
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 – ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Οκτωβρίου
Έναρξη Παρασκευή & Σάββατο 22:30 – Κυριακή & Δευτέρα 21:30
Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310
Τιμές εισιτηρίων: από 20€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/harold-lopez-nussa-timba-a-la-americana/
www.halfnote.gr Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.