Στον Φελλό για μικρά πιάτα, ελληνικά κρασιά και απεριτίβο
Σε ένα μικρό στενάκι στο κέντρο της Αθήνας, ένα ολοκαινούργιο wine bar έχει όλα τα φόντα για να γίνει στέκι.
- 30 ΣΕΠ 2024
Νέα σεζόν, αρκετές και οι καινούργιες αφίξεις στην Αθήνα. Αν ανήκετε σε αυτούς που αναζητούν μαγαζιά-στέκια για να χαλαρώσουν μετά τη δουλειά με ένα ποτήρι κρασί ή ένα απεριτίβο, και να επιστρέψουν νωρίς στο σπίτι, το wine bar Φελλός εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Άνοιξε τις πόρτες του σε ένα μικρό στενό κάθετο στην Κολοκοτρώνη, που μέχρι πρότινος δεν έπιανε το μάτι σου.
Μία παρέα πέντε ατόμων, με διαφορετική προϋπηρεσία ο καθένας στην εστίαση και αγάπη για το κέντρο της πόλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν καινούργια ζωή σε ένα κλειστό μέχρι πρότινος κατάστημα. Κράτησαν λιτές και ανεπιτήδευτες γραμμές στον χώρο, και κάπως έτσι όχι μόνο δεν σε κουράζει στο μάτι αλλά αναδεικνύεται και ιδιαίτερα χαλαρωτικός ένα απόγευμα καθημερινής για να συζητήσεις με την παρέα σου.
Το όνομα που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα. Το κρασί, από τον ελληνικό αμπελώνα, είναι ο πρωταγωνιστής. Τη λίστα επιμελήθηκε η Βασιλική Γαλάνη (τη γνωρίσαμε στο Materia Prima και πλέον βρίσκεται στην Pure Wine Spirits), η οποία έδωσε βάση σε ετικέτες από μικρά οινοποιεία, δημιουργώντας έναν πλήρες οινικό χάρτη.
Οι επιλογές σε μπουκάλι δίνουν μια πολύ ωραία εικόνα για τον ελληνικό αμπελώνα, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 23-25 ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάποιες προτάσεις σε ποτήρι. Βρίσκεις επίσης και μπύρες που προέρχονται από μικρά ζυθοποιεία.
Εκτός από το κρασί, εδώ αγαπούν και το απεριτίβο, το οποίο εντάσσουν στο παιχνίδι με τον δικό τους τρόπο (από τα μαγειρέματα των λικέρ σε sous vide μέχρι τις ανθρακώσεις και τα πιο ιδιαίτερα υλικά), με τον Δημήτρη Νάκα στο πόστο του μπαρ.
Φροντίζουν ωστόσο να αναδείξουν και το κρασί σε cocktails, με προτάσεις όπως το Φελ – Lost in the night με ροζέ κρασί, μέλι, ροδάκινο και σόδα και το Φελλοvers με λευκό κρασί, elderflower, φρέσκο λεμόνι και θυμάρι.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς κάνεις το δικό σου απεριτίβο διάλειμμα με πιο ιδιαίτερες προτάσεις. Για παράδειγμα, το Negroni Ni Greco με τσίπουρο (αρωματισμένο με κόκκους καφέ), τη δική τους εκδοχή Americano καθώς και το Aegean Spritz με έναν συνδυασμό λιμοντσέλο και μαστίχας.
Μια συμπυκνωμένη πρόταση για φαγητό έχει δώσει ο Ηλίας Μπαλάσκας (γνωστός από το Seawoolf), με τον Αντώνη Μωραΐτη να εκτελεί τις ιδέες του. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τυριά και αλλαντικά, με εξαιρετικές επιλογές από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Γραβιέρα Ίου, ανθότυρο ξηρό Κρήτης, Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου και αρχοντοτύρι πιπεράτο Πωγώνι ταιριάζουν εξαιρετικά με παστράμι και καπνιστή μπριζόλα Ξάνθης. Βρίσκεις όμως και μικρά πιάτα, που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα, όπως ο μαρινάτος γαύρος, η γαρίδα σουβλάκι, το ντολμαδάκι και η σαλάτα noodles.
ΦΕΛΛΟΣ
- Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, Αθήνα
- 210 3231187