ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

H Xiaomi ταράζει το Βερολίνο με τις νυχτερινές φωτογραφίες που τραβάνε τα Xiaomi 14T

Το Βερολίνο, η πόλη των techno beats και του currywurst, μόλις έγινε ακόμα πιο συναρπαστική.

Η πρόσφατη παρουσίαση προϊόντων της Xiaomi δεν αφορούσε απλώς την επίδειξη νέων gadgets, αλλά τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο αποτυπώνουμε αναμνήσεις, μένουμε συνδεδεμένοι και βιώνουμε τον κόσμο γύρω μας.

Xiaomi 14T Series: Οι νυχτερινοί τύποι θα ενθουσιαστούν

Τα Xiaomi 14T και 14T Pro ήρθαν για να κάνουν τα όνειρά σας για τη νυχτερινή φωτογραφία πραγματικότητα. Ξεχάστε τις κοκκώδεις και θολές νυχτερινές λήψεις. Αυτά τα smartphones, διαθέτουν κάμερες σε συνεργασία με την Leica που σε συνδυασμό με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, μετατρέπουν το σκοτάδι σε καμβά για εκπληκτικές, ζωντανές εικόνες.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε το κινητό στην πράξη αφού η Xiaomi μας είχε κανονίσει ένα πρωτοποριακό Masterclass το οποίο έγινε με την υποστήριξη της Leica και ήταν
αφιερωμένο στη θεματική “Night Heroes”.

Στο Masterclass αυτό συζητήσαμε με αναγνωρισμένους φωτογράφους (Holly Marie Cato, Tabea Magdalena Martin και Fabien Echochard) οι οποίοι μας παρουσίασαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αποτυπώνοντας τους πραγματικούς «ήρωες» της νύχτας: στιγμές, μέρη και ανθρώπους που αναδύονται από το σκοτάδι και μας εξήγησαν πώς οι εκπληκτικές δυνατότητες της νέας σειράς Xiaomi 14T τους βοήθησε.

Στην συνέχεια το φωτογραφικό μενού είχε μία νυχτερινή φωτογραφική βόλτα που όμως ο βροχερός καιρός δεν την άφησε να ολοκληρωθεί… Όση ώρα καταφέραμε να βγούμε στους δρόμους πριν γίνουμε μούσκεμα το Xiaomi 14T Pro που ήταν μαζί μου, μπόρεσε να αποτυπώσει τις εικόνες και με το παραπάνω ενώ η αντοχή του στο νερό το έκαναν τον ιδανικό σύντροφο σε αυτή την περιπέτεια.

Αλλά δεν είναι μόνο η νύχτα. Η σειρά 14T διαθέτει ένα ευέλικτο σύστημα κάμερας που χειρίζεται τα πάντα, από εκπληκτικά τοπία μέχρι τέλεια πορτρέτα. Και το Movie Mode; Είναι σαν να έχετε ένα μίνι στούντιο του Χόλιγουντ στην τσέπη σας. Σκεφτείτε κινηματογραφικές αναλογίες διαστάσεων, ομαλές μεταβάσεις εστίασης και αυτή την ακαταμάχητη «κινηματογραφική εμφάνιση» που κάνει τα βίντεό σας να ξεχωρίζουν.

Εκτός όμως από τα 14Τ Pro η Xiaomi μας παρουσίασε και το αναδιπλούμενο, Xiaomi MIX Flip. Αυτή η κομψή, ανθεκτική συσκευή μπορεί και γίνεται από μικροσκοπική όταν είναι κλειστή (με οθόνη 4 ιντσών) σε ένα κανονικό smartphone (με οθόνη 6.8 ιντσών), ιδανικό για να το έχετε πάντα μαζί χωρίς να πιάνει χώρο στην τσέπη. Φυσικά και εδώ έχουμε κάμερες Leica, ώστε να είστε σίγουροι ότι οι φωτογραφίες σας θα είναι εντυπωσιακές.

Google και Xiaomi: Ένας τέλειος συνδυασμός

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Xiaomi ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Google. Αυτό σημαίνει απρόσκοπτη ενσωμάτωση με όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, καθώς και την πρόσθετη ευκολία του Gemini στα χέρια σας με την τεχνητή νοημοσύνη να παίζει σημαντικό ρόλο με λειτουργίες live μετάφρασης και διερμηνείας, ακόμα και στα ελληνικά, και φυσικά το αγαπημένο Circle to Search που στην ουσία μπορεί να βρει στον χρήστη ότι βλέπει στην οθόνη απλά κυκλώνοντας το.

Η Xiaomi όμως δεν σταμάτησε στα smartphones. Αποκάλυψε επίσης το κομψό Xiaomi Watch 2, το Xiaomi Smart Band 9 και τα Xiaomi Buds 5, ιδανικά για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης και τους audiophiles. Είναι σαφές ότι η Xiaomi έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα ολιστικό οικοσύστημα συσκευών που βελτιώνουν κάθε πτυχή της ζωής σας.

Έτσι λοιπόν η Xiaomi επεκτείνει για ακόμα μία χρονιά το οικοσύστημα της προσθέτοντας νέες συσκευές και βελτιώνοντας το κομμάτι της εμπειρίας με την προσθήκη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα νέα της προϊόντα αναλαμβάνουν να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του χρήστη εκτοξεύοντας τη δημιουργικότητα, με την ευκολία χρήσης και την ποιότητα κατασκευής των συσκευών της, Ανυπομονώ να δω τι άλλο ετοιμάζει η Xiaomi στο μέλλον.