ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι My Wet Calvin έγιναν 20 και μόλις κυκλοφόρησαν το τραγούδι που άνοιξε την πρώτη τους συναυλία

Από τις μεγαλύτερες μπάντες που έβγαλε η εγχώρια εναλλακτική σκηνή, οι MWC γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους με την κυκλοφορία του "GIB". 

Γεννήθηκαν, όπως έχουν αναφέρει οι ίδιοι, «στην εποχή των CDs», τη χρονιά που πέρασε στην ελληνική ιστορία ως εκείνη που η Αθήνα διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διαδρομή των My Wet Calvin ξεκίνησε το 2004 στην εγχώρια εναλλακτική μουσική σκηνή και σήμερα, 20 χρόνια μετά, είναι μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της. 

Το ντουέτο του Άρη και του Λεωνίδα 20άρισε και το γιορτάζει με την κυκλοφορία του “GIB”, ενός από τα πρώτα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν το 2004, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν σε κανένα από τα albums, τα EPs ή τα singles τους. Πρόκειται μάλιστα για το εναρκτήριο κομμάτι της πρώτης συναυλίας του.

Ηχογραφημένο μονοφωνικά με κιθάρα, μπάσο, drum machine προγραμματισμένο στο Reason και πλήκτρα παιγμένα στο Yamaha PSR-47, το “GIB” αποτυπώνει την lo-fi αισθητική των πρώτων ηχογραφήσεών της μπάντας, που διέτρεχε όλες σχεδόν τις αυτοκυκλοφορίες της περιόδου 2004-2010, μέχρι το πρώτο τους κανονικό άλμπουμ. 

O τίτλος του κομματιού αποτελεί φόρο τιμής στο πρωτόλειο κίνημα των ελληνικών indie σχημάτων στις αρχές των 00s, που έδρασε για ένα διάστημα συνασπισμένο, υπό το ενωτικό συνθηματικό “Greek Indie Bands”, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μακροημερεύσει τότε, παρά τη σύμπνοια και τις καλές προθέσεις.

Το συνοδευτικό video clip του κομματιού αποτελεί απόσπασμα της πρώτης συναυλίας των MwC στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στις 2 Ιανουαρίου 2005.

***

Το “GIB” είναι διαθέσιμο σε Spotify και YouTube

Παραγωγή: My Wet Calvin

Κάμερα/Σκηνοθεσία: Μαρία Νικολοπούλου

Μοντάζ: Πάνος Οικονόμου

Live ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου

Μάστερινγκ: Γιώργος Δεληγιάννης

Διανομή: Just Gazing