ΓΕΥΣΗ

Η Εν Αιθρία γιορτάζει το Oktoberfest σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μοναστηράκι

Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες, τα αγαπημένα μαγαζιά γιορτάζουν το Oktoberfest και δίνουν στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να ζήσει το δικό του φεστιβάλ μπίρας.

Κάθε λάτρης της μπίρας ονειρεύεται να βρεθεί στο Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, για να πιει όσο τραβάει η όρεξή του και να διασκεδάσει σε ένα γιορτινό κλίμα.

Οι ζυθοποιοί στήνουν τα περίπτερά τους και ο δήμαρχος του Μονάχου βάζει πάντα το πρώτο βαρέλι για να ανοίξει το φεστιβάλ, που πλαισιώνεται από παρελάσεις με άρματα, παραδοσιακή μουσική και χορό και φυσικά φαγητό και παιχνίδια.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 1810, για τον εορτασμό του γάμου του διαδόχου της Βαυαρίας, που αργότερα έγινε βασιλιάς Λουδοβίκος Α΄, με την πριγκίπισσα Τερέζα φον Σαξέν-Χίλντμπουργκχάουζεν. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε πέντε ημέρες αργότερα με μια ιπποδρομία που διεξήχθη στην περιοχή Theresienwiese. Την επόμενη χρονιά, η κούρσα συνδυάστηκε με μια αγροτική έκθεση, ενώ το 1818 εισήχθησαν περίπτερα με φαγητό και ποτό.

Σήμερα, το Oktoberfest προσελκύει περισσότερα από έξι εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο. Αυτή τη φεστιβαλική διάθεση φέρνουν και η Εν Αιθρία σε Νέα Φιλαδέλφεια (Βρυούλων 4 & πλατεία Πατριάρχου) και Μοναστηράκι (Άστιγγος 13), που μπαίνουν σε γιορτινούς ρυθμούς, με αποκορύφωμα ένα μεγάλο πάρτι. Η παρεΐστικη διάθεση, οι μπίρες και το φαγητό που βασίζεται στην ελληνική κουζίνα είναι κοινό σημείο αναφοράς και των δύο καταστημάτων.

Η Εν Αιθρία είναι το στέκι σου όπου κι αν βρίσκεσαι για να απολαύσεις βαρελίσιες, μοναστηριακές, weiss, μαύρες, βελγικές, ελληνικές, τσεχικές, γερμανικές και πολλές ακόμα μπύρες από όλο τον κόσμο, με σπάνιες ετικέτες για τους λάτρεις του ζύθου. Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες, τα αγαπημένα μαγαζιά γιορτάζουν το Oktoberfest και δίνουν στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να ζήσει το δικό του φεστιβάλ μπίρας. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο πάρτι στις 18 Οκτωβρίου.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, το παλιό νεοκλασικό στο οποίο στεγάζεται το μαγαζί, διαθέτει ευρύχωρα μπαλκόνια και μία όμορφη ταράτσα για να διαλέξει η κάθε παρέα που θα πιει παγωμένες μπίρες. Το Εν Αιθρία Athens, που άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Άστιγγος στο Μοναστηράκι, συνδυάζει διαφορετικά επίπεδα και μία μαγευτική ταράτσα.

Τις προσεχείς δύο εβδομάδας τα καταστήματα θα σερβίρουν μία limited edition Oktoberfest μπίρα και με κάθε μονόλιτρη, οι επισκέπτες θα παίρνουν δώρο ένα συλλεκτικό μπρελόκ από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι λάτρεις του Oktoberfest θα έχουν επίσης την ευκαιρία να λάβουν αναμνηστικά δώρα και να μπουν στην κλήρωση για δύο μοναδικά δώρα: ένα δωρεάν τραπέζι δύο ατόμων στην Εν Αιθρία και δύο διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Την ημέρα του πάρτι, θα διασκεδάσεις με live μουσική και dj set, θα απολαύσεις μπίρες και νοστιμιές της βαυαρικής κουζίνας, όπως πρέτζελ, κότσι με ξινολάχανο και λουκάνικα, τα οποία μάλιστα θα ψήνονται έξω στον δρόμο, φέρνοντας τη φεστιβαλική διάθεση σε όλη τη γειτονιά.