ANΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ / EUROKINISSI
ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ

Πάλι καλά, κανείς δεν ασχολείται με το σουτιέν της Ματούλας Ζαμάνη

Κάποιοι ξέθαψαν ένα βίντεο από τη συναυλία της στις 18 Σεπτεμβρίου ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όμως ο ελληνικός λαός δεν τσίμπησε.

Το ελληνικό ίντερνετ, άρα και τα ενημερωτικά σάιτ που αντλούν υλικό από αυτό, λειτουργούν πολλές φορές όπως η χώρας μας στα 90s ή τα 00s, τότε που κάθε νέα αμερικανική τάση έφτανε στα μέρη μας πέντε χρόνια μετά. Με το διαδίκτυο, όμως, όλα είναι διαφορετικά και ό,τι συμβαίνει, για παράδειγμα, στις 18 Σεπτεμβρίου, ανεβαίνει στον αφρό τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη. Είναι η γνωστή διαδικασία της ζύμωσης.

Όμως όχι, τίποτα από αυτά δεν έγινε με τη Ματούλα Ζαμάνη μετά τη ζωντανή της εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων στις 18 Σεπτεμβρίου. Εκεί, για όσους δεν το γνωρίζουν -και πώς να το γνωρίζουν, δεν «έπαιξε» πουθενά – η τραγουδίστρια έβγαλε την μπλούζα της κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Μιλώ για σένα», την πέταξε στο κοινό και έμεινε με το σουτιέν.

Ο λόγος που δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί της είναι γιατί, προφανώς, όλοι έχουν βρεθεί σε κάποια παραλία και έχουν δει πώς μοιάζει το πάνω μέρος του μαγιό ή – δεν θα το πιστέψετε- έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια σουτιέν. Πραγματικό σουτιέν. Ναι, γίνεται.

Και επειδή γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα ελληνικά ενημερωτικά σάιτ, ειδικά όταν πρέπει να βρουν κάτι, έστω και σκονισμένο από το χρόνο, για να δημιουργήσουν διαδικτυακή αναστάτωση με σχόλια και προσβολές, βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο. Για το βίντεο με την κατάρρευση της Μαρινέλλας στη σκηνή του Ηρωδείου ούτε λόγος, άλλωστε φημιζόμαστε για τη διακριτικότητά μας.

Και να το έκαναν, βέβαια, ο ελληνικός λαός, αυτός ο τίμιος λαός που δεν έχει άποψη για όλα, αλλά μόνο για πράγματα που κατανοεί και έχει εξετάσει προσεκτικά, δεν θα έπεφτε ποτέ στην παγίδα τους.

Δεν είμαστε και χθεσινοί, δεν τσιμπάμε σαν τα ψάρια σε ανοιχτή θάλασσα με ό,τι εμφανίζεται στο feed μας. Για την ακρίβεια, δεν γνωρίζουμε καν την έννοια του body shaming, τόσο καλά έχει αφομοιωθεί το σκεπτικό «κοιτάζω τη δουλειά μου» στην κουλτούρα μας. Είναι θέμα παιδείας, όλοι την έχουμε βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Γεννηθήκαμε έτσι.

Οι πρωινές εκπομπές; Ελάτε τώρα, έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με τη Ματούλα Ζαμάνη, τη σταδιοδρομία της και τη φωνή της που δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούν ξανά μαζί της γιατί έβγαλε την μπλούζα της.

Έχουν επίσης με σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν στα «πρωινάδικα», όπως με υποτιμητικό τρόπο τα χαρακτηρίζουν και σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να μιλήσουν για ζητήματα αισθητικής ή υπερβολής. Όπως και με το body shaming, δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει υπερβολή. Ποτέ, όλα αυτά τα λαμπρά χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης, δεν έχει ξεπεραστεί το όριο.

Υπάρχουν και τα social media, ναι, εκεί όπου όλοι μας κρατάμε τους τύπους, είμαστε ευγενικοί και δεν εστιάζουμε στο σώμα του άλλου. Γιατί λοιπόν να ασχοληθούμε με τη Ματούλα Ζαμάνη και το σουτιέν της; Όλη μας η προσοχή είναι στην ανήλικη παραβατικότητα και τα όσα συμβαίνουν μέσω TikTok στην υπόθεση της 14χρονης. Μόνο αυτό μας απασχολεί.

Και λίγο το Champions League, δεν θα το κρύψουμε, μπήκαν πολλά γκολ την Τρίτη και ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και την Τετάρτη. Όμως όχι, όχι, δεν μας απασχολεί η Ματούλα Ζαμάνη. Η «είδηση», αν ποτέ της ήταν είδηση, είναι άλλωστε παλιά και εμείς, ως δημοσιογράφοι, δεν ασχολούμαστε με ειδήσεις που, δημοσιογραφικά πάντα, έχουν πεθάνει. Δεν είμαστε όρνια, άνθρωποι είμαστε.