Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Image
ΜΟΔΑ

Πώς οι ομάδες του φετινού Champions League κερδίζουν και στιλιστικά

Κορυφαίοι οίκοι μόδας και διάσημα brands ντύνουν το ροστέρ των ομάδων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή διοργάνωση. 

Πριν από τρία χρόνια, συνέβη κάτι πρωτόγνωρο όσον αφορά τη μακροχρόνια σχέση που συνδέει τις ποδοσφαιρικές ομάδες με τα fashion brands, που ντύνουν τους παίκτες στις εξωαγωνιστικές τους υποχρεώσεις: ο Dior συνεργάστηκε για πρώτη φορά στην 75χρονη ιστορία του με ποδοσφαιρική ομάδα. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior Men, των αντρικών συλλογών του οίκου, Kim Jones έντυσε τους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν και τους μεταμόρφωσε στην επιτομή της κλασικής, κομψής αρρενωπότητας: μαύρα κοστούμια, λευκά πουκάμισα, μαύρες slim γραβάτες και μαύρα δετά παπούτσια από λουστρίνι.

Η συνεργασία, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τον Dior να ράβει φέτος navy blue κοστούμια και να τα συνδυάζει κλασικά με λευκό πουκάμισο, αλλά και ανατρεπτικά με μαύρη slim γραβάτα.  

Ο ιστορικός γαλλικός οίκος ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός που παίζει τη φετινή σεζόν δυνατά στο Champions League.


Στουτγκάρδη & Hugo Boss

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by VfB Stuttgart (@vfb)

Από τη Γαλλία, μεταφερόμαστε στη Γερμανία, εκεί όπου ο γερμανικός οίκος Hugo Boss σχεδίασε τα outfits των παικτών της Στουτγκάρδης: λευκά T-shirt, bomber jackets σε καμηλό απόχρωση και μαύρα tailored παντελόνια. 

Μίλαν & Off-White 

Ένα ακόμα fashion collaboration, που είναι ongoing και μετρά ήδη δύο χρόνια, είναι αυτή μεταξύ της ομάδας της Μίλαν και του streetwear brand που ίδρυσε ο αείμνηστος Virgil Abloh το 2012 στο Μιλάνο, το Off-White. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι street εκδοχή του κοστουμιού: μαύρο tailored pants, μαύρο μακρυμάνικο μπλουζάκι και από πάνω ένα varsity jacket.

Ίντερ & Canali

Με ορίζοντα τριών σεζόν στη συνεργασία τους, ο ιταλικός οίκος μόδας που χρονολογείται από το 1934 σχεδίασε για τους παίκτες της Ίντερ ένα off-white σύνολο -chino παντελόνι και workwear jacket- με μοναδική χρωματική πινελιά το γαλάζιο T-shirt. 

Μάντσεστερ Σίτι & C.P. Company

Ξεκάθαρα πιο αθλητική η επίσημη off court εμφάνιση του Erling Haaland και της παρέας του διά χειρός όχι κάποιου βρετανικού, αλλά ενός ιταλικού sportswear brand, του C.P. Company.


Γιουβέντους & Lora Piana

Η Ιταλία τα πάει περίφημα -στιλιστικά τουλάχιστον- στο φετινό Champions League και κάπως έτσι, καμία έκπληξη που το luxury brand  Loro Piana ντύνει την ομάδα της Γιουβέντους με λευκά μακρυμάνικα polo μπλουζάκια και μπεζ chino παντελόνια. 

Μπαρτσελόνα & Herno

Ένα ακόμα ιταλικό brand, που αυτή τη φορά όμως ντύνει τον Robert Lewandowski και τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα με ένα sporty style suit: λευκό πουκάμισο, γραβάτα, sport blazer και jogger pants. 

Μπάγερν Μονάχου & Replay

Αν μία από όλες τις ομάδες τις λίστες, γνωρίζει τι σημαίνει layering και πώς να το υιοθετήσει σαν στυλ ντυσίματος με κομψότητα και coolness, αυτή δεν είναι άλλη από την Μπάγερν Μονάχου. Λευκό T-shirt από πάνω polo μπλουζάκι και πάνω από αυτό denim jacket. Τα credits ανήκουν στη Replay. 

Μπορούσια Ντόρτμουντ & Søren Fashion

Επιστρέφουμε στις κλασικές αξίες του επίσημου αντρικού ενδύματος με τα γκρι pinstripes suits, που σχεδίασε το γερμανικό brand Søren Fashion για την ομάδα του Emre Can.