ADAM ROSE/NETFLIX
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Το Monsters του Ryan Murphy παραμένει στις κορυφαίες σειρές παγκοσμίως, παρέα πλέον με το Nobody Wants This του Netflix.

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, ψηλαφίζουμε το Top10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Ελλήνων συνδρομητών.

Το Monsters του Ryan Murphy παραμένει στις κορυφαίες σειρές παγκοσμίως, παρέα πλέον με το Nobody Wants This του Netflix.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 A True Gentleman

Τούρκικη ταινία για έναν άντρα συνοδό ονόματι Saygin. Μέρος της καθημερινότητάς του είναι να συμμετέχει σε εκδηλώσεις υψηλής κατηγορίας με γυναίκες που πληρώνουν για τη γοητεία του και να τις κάνει να νιώθουν ποθητές. Όταν όμως ερωτεύεται μία γυναίκα που γνωρίζει σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις, γίνεται μία δύσκολη σχέση για την ασυνήθιστη καριέρα του.

#4 Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Συμπαθής, X-Men χροιάς ταινία του Tim Burton, με Eva Green ως βασικό πόλο έλξης (όπως και σχεδόν με ό,τι την περιλαμβάνει).

#3 Trouble

Ο Conny είναι σε κακή φάση – έχει χωρίσει, ο νέος σύζυγος της πρώην του είναι ένας ευκατάστατος πιλότος, και μισεί τη δουλειά του. Η τύχη του όμως πρόκειται να γίνει πολύ χειρότερη: Μετά από μία εγκατάσταση τηλεόρασης στο σπίτι ενός πελάτη όπως όλες οι άλλες, κάποιος καταλήγει νεκρός και ο Conny κατηγορείται για το έγκλημα. Κρίνεται ένοχος στη δίκη, πηγαίνει στη φυλακή για χρόνια, και πιστεύει ότι μπορεί να μην ξαναδεί ποτέ την κόρη του. Όταν συναντά στη φυλακή τους μεγαλοκακοποιούς Norinder και Musse, εμπλέκεται στο σχέδιο απόδρασης τους, ενώ παράλληλα προσπαθεί να καθαρίσει τον εαυτό του από κάθε αδίκημα.

Πρόκειται για remake της ομώνυμης σουηδικής ταινίας του 1988 (Strul στα σουηδικά) σε σκηνοθεσία Jonas Frick και σενάριο Bengt Palmers και Björn Skifs.

#2 The Pope’s Exorcist

Εμπνευσμένο από τα πραγματικά αρχεία του πατέρα Gabriele Amorth, επικεφαλής εξορκιστή του Βατικανού (στον ρόλο του ο βραβευμένος με Όσκαρ Russell Crowe), το The Pope’s Exorcist ακολουθεί τον Amorth καθώς ερευνά τον δαιμονισμό ενός νεαρού αγοριού και καταλήγει να αποκαλύπτει μία συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει κρυφή.

Η ταινία είναι πολύ γελοία για να την πάρεις στα σοβαρά και πολύ σοβαροφανής για να υποστηρίξει τη so bad it’s good αξία που θα μπορούσε να έχει.

#1 The Platform 2

Το The Platform του 2020 είχε κάνει πρεμιέρα την κατάλληλη στιγμή, όταν το Κογκρέσο στις Η.Π.Α. συζητούσε το πόσα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν σε εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε σχέση με το πόσα θα πήγαιναν στον μέσο Αμερικανό πολίτη.

Οπότε μία ταινία τρόμου που διαδραματιζόταν εντός ενός κάθετου συστήματος φυλακών, όπου οι κρατούμενοι κατανέμονται σε κάποιο επίπεδο και αναγκάζονται να μοιράζονται τροφή από μία πλατφόρμα που κινείται μεταξύ των ορόφων – οι κρατούμενοι στους υψηλότερους ορόφους τρώνε καλύτερα από τους κάτω – είχε απηχήσει στο συλλογικό αίσθημα αδικίας που βίωνε η ανθρωπότητα.

Εφόσον δεν έχει αλλάξει τίποτα δραματικά στην κατανομή του πλούτου, το σίκουελ έχει τεράστιο χώρο και αναρωτιέται: Ένας νέος νόμος έχει καθιερωθεί πια στην Πλατφόρμα, αλλά μπορεί να επιβληθεί πραγματική δικαιοσύνη στην κόλαση; Και ποιος θα το πετύχει;

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 MIB: International, #9 The Killing of a Sacred Deer, #8 Joker, #7 Violent Night, #6 It’s What’s Inside

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Emily in Paris: Season 4 – Part 2

Η τσιχλοφουσκότερη σειρά του Netflix επανήλθε. Κλείσε τον εγκέφαλό σου και απόλαυσε. Έχει ήδη ανανεωθεί για 5η σεζόν.

#4 Heartstopper

Οι έφηβοι του Heartstopper μεγαλώνουν, οπότε αυτό το υπέροχο, σχεδόν εξωφρενικά υγιές δράμα πρέπει να μεγαλώσει μαζί τους. Με την Olivia Colman ως μητέρα του Nick να απουσιάζει αυτή τη σεζόν, τη θέση της παίρνουν η Hayley Atwell και ο Jonathan Bailey.

#3 The Perfect Couple

Λίγο ακόμα δράμα για τα αριστοκρατικές έγνοιες του ακραίου πλούτου, διασκευασμένο από το μυθιστόρημα της Elin Hilderbrand του 2018.

Η σειρά του Netflix αφορά τις προετοιμασίες για τον γάμο της Amelia Sacks (Eve Hewson), μίας ιδιόρρυθμης νεαρής γυναίκας που πρόκειται να παντρευτεί και να γίνει μέλος μιας εκ των πλουσιότερων και πιο ανυπόφορων οικογενειών του Nantucket. Καθώς οι καλεσμένοι συγκεντρώνονται στην πανέμορφη παραθαλάσσια έπαυλή τους, αναδύονται αντιπαλότητες, βγαίνουν στη φόρα μνησικακίες, και οι μικροεπιθέσεις αυξάνονται.

Όταν λοιπόν ένα πτώμα βρίσκεται στο νερό, είναι αδύνατο να αποκλειστεί κάποιος ως δολοφόνος. Οι διάλογοι δεν είναι αρκετά θανατηφόροι για να φτάσουν τον προφανή πρόγονο της σειράς, το White Lotus, το καστ όμως (Nicole Kidman, Dakota Fanning και πολλοί άλλοι) θα κρατήσουν την προσοχή σου.

#2 Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Το The Lyle and Erik Menendez Story είναι το δεύτερο μέρος της ανθολογικής σειράς αληθινών εγκλημάτων του Ryan Murphy, Monsters, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2022 με την ανατριχιαστική ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Jeffrey Dahmer.

Η 2η σεζόν παρακολουθεί την καταδίκη των αδελφών Menendez το 1996 για τους φόνους των γονιών τους. Ο Nicholas Alexander Chavez και ο Cooper Koch πρωταγωνιστούν στη σειρά ως Lyle και Erik Menendez, ενώ ο Javier Bardem και η Chloë Sevigny υποδύονται τον José και τη Mary Louise “Kitty” Menendez.

Στην πραγματική δικαστική υπόθεση, ο Lyle και ο Erik Menendez κατηγορήθηκαν από την εισαγγελία ότι δολοφόνησαν τους γονείς τους για να κληρονομήσουν την οικογενειακή περιουσία. Τα αδέρφια ωστόσο είχαν υπερασπιστεί τις πράξεις τους δηλώνοντας ότι ενήργησαν από φόβο, αφότου είχαν υποστεί χρόνια σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης. Μετά από κακοδικία, καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού και τους επιβλήθηκαν ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

#1 Nobody Wants This

«Αυτή η σειρά βασίζεται στη μόνη καλή απόφαση που πήρα ποτέ: να ερωτευτώ ένα ωραίο εβραϊκό αγόρι», ανέφερε σε δήλωσή της η δημιουργός και συντελεστής της σειράς, Erin Foster (The New Normal). «Συνειδητοποίησα όμως πως το να είσαι ευτυχισμένη είναι πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι δυστυχισμένη (δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονιέσαι). Έτσι, δημιούργησα αυτή τη σειρά βασισμένη σε όλους τους τρόπους με τους οποίους η εύρεση του σωστού ατόμου μπορεί να είναι τόσο δύσκολη».

Η σειρά Nobody Wants This παρακολουθεί την απίθανη σχέση μεταξύ της Joanne (Bell), μίας ειλικρινούς αγνωστικίστριας, και του Noah (Adam Brody), ενός αντισυμβατικού ραβίνου. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Justine Lupe (Succession), Timothy Simons (Veep), Stephanie Faracy (True Colors), Tovah Feldshuh (Crazy Ex-Girlfriend), Paul Ben-Victor (The Wire), Michael Hitchcock (Crazy Ex-Girlfriend), Jackie Tohn (GLOW), Sherry Cola (Good Trouble), Emily Arlook (grown-ish) και Shiloh Bearman (Home Economics).

Το υπόλοιπο Top 10 σειρών στο Netflix: #10 Love Next Door, #9 Batwheels, #8 Prison Break, #7 Love Is Blind, #6 Unresolved Mysteries