Canali/Launchmetrics Spotlight
ΜΟΔΑ

Οι τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται

Από το grandpacore trend, μέχρι τα τζην παντελόνια των 90s και τον σκούφο που είναι καπέλο. Αυτές είναι οι 9 τάσεις που θα ορίσουν το αντρικό στυλ, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας.

Ποια χρώματα πρωταγωνιστούν στην παλέτα του φετινού χειμώνα; Ποιο στυλ τζην παντελονιού είναι ξανά στη μόδα; Αλλά και ποια sneakers βρίσκονται στο προσκήνιο; Πώς το μέγεθος μετράει στα πανωφόρια και στα γυαλιά ηλίου;

Ερωτήματα στα οποία δίνουν απάντηση οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας μέσα από τα fashion shows τους για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 και φτιάχνουν τη λίστα με κάποιες από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα ορίσουν την αντρική μόδα από τώρα και για τους επόμενους μήνες.

Το oversized παλτό 

Louis Vuitton/Launchmetrics Spotlight

Κανένα πανωφόρι δεν έχει τη δυναμική του μάλλινου παλτού, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα μαύρο μακρύ σχέδιο που είναι αρκετά άνετο στην εφαρμογή – που είναι δηλαδή φαρδύ.

Τα oversized παλτό με τον boxy σχεδιασμό και τους τετραγωνισμένους ώμους πρωταγωνίστησαν στα 80s στην αντρική γκαρνταρόμπα και τώρα, επέστρεψαν ξανά στο προσκήνιο των τάσεων μέσα από τις συλλογές των Emporio Armani, Loewe, Dolce & Gabbana, Burberry, Gucci, Louis Vuitton και Valentino.


Το grandpacore

Giorgio Armani/Launchmetrics Spotlight

Τι είναι το grandpacore trend; Ό,τι λέει το όνομά του. Μία τάση της μόδας που εμπνέεται από τα ρούχα και τα παπούτσια που είναι συνυφασμένο με το ντύσιμο των παππούδων, που έχουν κάτι παλιακό, συντηρητικό, ρετρό. Από μάλλινα γιλέκα και ζακέτες, κοτλέ παντελόνια και μάλλινα παντελόνια με πιέτες, μέχρι καρό πουλόβερ και σουέντ μοκασίνια. 

Η παραλλαγή 

Massimo Osti Studio/Launchmetrics Spotlight

Πριν μερικά χρόνια, το 2017 και το 2018 συγκεκριμένα, το military ή camouflage print ήταν κυριολεκτικά παντού. Ο Moncler και ο Valentino, αλλά και το Yeezy brand του Kanye West έντυσαν τις συλλογές τους στα χακί και κάπως έτσι, η παραλλαγή φορέθηκε πολύ, πάρα πολύ.

Τον φετινό χειμώνα, κάνει το μεγάλο cοmeback τόσο στο κλασικό της σχέδιο, όσο και στο πειραγμένο μέσα από τα fashion shows των Vetements και Brioni, μεταξύ άλλων. 

Το χρωματιστό δέρμα

Gucci/Launchmetrics Spotlight

Το μαύρο είναι κλασική επιλογή και σίγουρα, ευκολοφόρετη. Τα χρωματιστά δερμάτινα ωστόσο -από τζάκετ, μέχρι παντελόνια- είναι το απόλυτο trend, με οίκους όπως Berner Kühl, Hermès, Loewe, Gucci, Fendi,  Louis Vuitton και Dries Van Noten να το αγκαλιάζουν στα shows τους.

Το τζην παντελόνι των 90s

Todd Snyder/Launchmetrics Spotlight

Άνετη, loose εφαρμογή, ίσια γραμμή, ανοιχτόχρωμα μπλε. Τα denim pants που φορούσαμε στη δεκαετία του 1990 είναι και πάλι στη μόδα.


Τα ουδέτερα χρώματα

Zegna/Launchmetrics Spotlight

Αποχρώσεις του γκρι και του λευκού για τον Hermès. Λευκό και off-white για τον Comme des Garçons Homme Plus. Μπεζ για τον Zegna. Η μινιμαλιστική κομψότητα των ουδέτερων χρωμάτων βρήκε τη θέση της στην κορυφή της χρωματικής παλέτας του χειμώνα. 

Το bucket hat

SS Daley/Launchmetrics Spotlight

Ο σκούφος του φετινού χειμώνα δεν είναι σκούφος. Είναι καπέλο, το καπέλο του ψαρά ή αλλιώς bucket hat, που μπορεί να έχει συνδεθεί -εκτός από το ψάρεμα- με τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο ντυμένο με το κατάλληλο ύφασμα μπορεί να φορεθεί άνετα στο κρύο. 

Τα XL γυαλιά ηλίου

Balmain/Launchmetrics Spotlight

Ο όγκος δεν είναι χαρακτηριστικό στοιχείο μόνο στα παλτό του φετινού χειμώνα, αλλά και στους σκελετούς των γυαλιών ηλίου. Τα oversized γυαλιά, τύπου μάσκα, όπως αυτά που φορούν οι ποδηλάτες, οι σκιέρ ή όσοι αθλούνται εκτός γυμναστηρίου, είναι από τα must-have κομμάτια της σεζόν

Τα sneakers από τα παλιά

Dries Van Noten/Launchmetrics Spotlight

Με μοντέλα όπως τα Cortez, τα Gazelle και τα Samba να ζουν ήδη από πέρυσι δεύτερη νιότη, δεν προκαλεί καμία εντύπωση που οι οίκοι σχεδιάζουν sneakers, τα οποία αν και νέα μοιάζουν με παλιά – κάπου τα ξέρεις, κάπου τα έχεις ξαναδεί.