ΣΙΝΕΜΑ

Η γιορτή του σινεμά φέρνει προβολές με εισιτήριο μόνο 2 ευρώ

Στις 31 Οκτωβρίου η γιορτή του σινεμά επιστρέφει για 3η χρόνια στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα με 26 ταινίες και ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ σε όλους τους κινηματογράφους.

Φαίνεται ότι ο καιρός μάς κάνει τη χάρη να μπούμε σε φθινοπωρινό κλίμα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες, ειδικά όταν η γιορτή του σινεμά επιστρέφει στις 31 Οκτωβρίου για 3η χρόνια.

Η μέρα που έχει γίνει πλέον κινηματογραφικός θεσμός φέρνει 26 ταινίες, ποπ κορν και ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την παρέα σου και να κλείσετε εισιτήριο για την ταινία της επιλογής ή – γιατί όχι – για έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο.

Η γιορτή του σινεμά περιλαμβάνει προβολές για όλους, από ταινίες δράσεις και θρίλερ μέχρι ντοκιμαντέρ, και προτάσεις για τους μικρότερους της παρέας. Εγώ ο Απαισιότατος 4, Το Ατίθασο Ρομπότ και τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 είναι μερικές από τις επιλογές για όλη την οικογένεια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον Σκαθαροζούμη του Tim Burton, που μπορεί να μην απέσπασε τις καλύτερες κριτικές αλλά η προβολή του τυγχάνει να συμπίπτει με το Halloween, μια ταιριαστή πρόταση θα λέγαμε.

Με το We Live in Time, ο John Crowley φέρνει κοντά τους Florence Pugh και Andrew Garfield καθώς οι χαρακτήρες τους Almut και Tobias έχουν μια αναπάντεχη συνάντηση που αλλάζει τη ζωή τους. Μέσα από στιγμιότυπα της κοινής τους ζωής, αποκαλύπτεται μια δύσκολη αλήθεια που ταράζει τα θεμέλιά τους. Καθώς ξεκινούν ένα μονοπάτι που αμφισβητεί τα όρια του χρόνου, μαθαίνουν να αγαπούν κάθε στιγμή της ασυνήθιστης διαδρομής που έχει πάρει η ιστορία του έρωτά τους.

Αν πάλι θέλεις να εξερευνήσεις το σινεμά πέρα από τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά σύνορα, το My Sunshine είναι μία τρυφερή ιστορία αγάπης, από το νέο κύμα του ιαπωνικού σινεμά.

Από τη γιορτή του σινεμά δεν θα μπορούσε να λείψει το Venom: The Last Dance, το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της σειράς Eddie Brock/Venom του Tom Hardy, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες.