Aidan Monaghan/Paramount Pictures
ΤΑΙΝΙΕΣ

4 πράγματα που αποκάλυψε ο Paul Mescal για το Gladiator 2

Ο ηθοποιός μας βάζει στα παρασκήνια του επικού σίκουελ του Ridley Scott, λίγο πριν αναμετρηθεί στην αρένα του Κολοσσαίου με τον Pedro Pascal. 

Σε περίπου ένα μήνα από τώρα, το Gladiator 2 θα προσγειωθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες και όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο πρωταγωνιστικό δίδυμο: Paul Mescal (Aftersun, Normal People, All of us Strangers) και Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos, The Last of Us, The Mandalorian) και Paul Mescal ετοιμάζονται να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί επί οθόνης και δεν βλέπουμε την ώρα. Είναι άλλωστε δύο ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ. 

Στο σίκουελ του Ridley Scott, 24 χρόνια μετά την πρώτη οσκαρική ταινία με τους Russell Crowe (Μάξιμος) και Joaquin Phoenix (Κόμμοδος), ο Mescal κρατά τον ρόλο του Λούσιου, αλλιώς του Λεύκιου Βέρου, εγγονού του πρώην αυτοκράτορα της Ρώμης, Μάρκου Αυρήλιου και γιου της Λουκίλας (θα δούμε ξανά στον ρόλο την Connie Nielsen), που ζει με τη γυναίκα και το παιδί του στη Νουμιδία. Ο Pascal, τον στρατηγό Μάρκο Ακάκιο, επικεφαλής των Ρωμαίων στρατιωτών, που εισβάλλουν στην πόλη και συλλαμβάνουν τον Λούσιο.

Λίγο πριν δούμε τους δύο ήρωες να αναμετρώνται εντός και εκτός της αρένας του Κολοσσαίου, ο Paul Mescal έδωσε συνέντευξη στο αμερικάνικο GQ – η φανταστική φωτογράφισή του για το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού σαν σύγχρονος Μονομάχος με δερμάτινα σορτς και αλυσίδες είναι ήδη viral. 

Η δημοσιογράφος Gabriella Paiella τον συνάντησε στο Λονδίνο και ο 28χρονος Ιρλανδός μίλησε για πολλά και διαφορά, προφανώς και για το Gladiator 2, αποκαλύπτοντας μερικά facts που μας βάζουν στα παρασκήνια του πολυαναμενόμενου φιλμ.

Ο Λούσιος είναι γιος του Μάξιμου

Για να είμαστε ακριβείς, αυτό ήταν το spoiler του δεύτερου τρέιλερ, που ναι OK, το υποψιαζόμασταν και το επιβεβαίωσε πρώτα το κλιπ και τώρα ο Mescal, ο οποίος μίλησε για τη μέχρι πρότινος κρυφή σύνδεση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ταινίας.

Ο Μάξιμος, ο χαρακτήρας του Russell Crowe στο Gladiator, απέκτησε τον Λούσιο με τη Λουκίλα (Conie Nielsen) και είναι παρών στην τελευταία μονομαχία του πατέρα του στην πρώτη ταινία, κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει την οικογενειακή τους σχέση.

«Ο Λούσιος έχει μια συγκρουσιακή σχέση με τη Ρώμη, εξαιτίας ενός γεγονότος που τον τραυμάτισε στο παρελθόν του. Ωστόσο, τον βλέπουμε να θέλει να ανακαλύψει την καταγωγή του», αναφέρει ο Mescal και συνεχίζει: «Έτσι, η ταινία ξεκινά με τον ίδιο να μισεί τη Ρώμη, αλλά μετά να συνειδητοποιεί ότι στην πραγματικότητα έχει την υποχρέωση να την προστατεύσει επειδή καταρρέει». 

Περιγράφοντας τον ρόλο του σημειώνει ότι είναι ένας άντρας «δεν βλέπει τον εαυτό του καθόλου προνομιούχο, δεν έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι κάποιος σημαντικός με δύναμη και επιρροή» και αυτό είναι κάτι που αγαπά σε εκείνον.

Η δεύτερη ταινία θα είναι πιο έντονη από την πρώτη 

Η Gabriella Paiella γράφει ότι το Gladiator 2 είναι «πολύ πιο μεγαλοπρεπές, πιο σκληρό και πιο βίαιο από το πρώτο φιλμ. Οι σεκάνς της μάχης είναι μεγαλειώδεις και οι μάχες σώμα με σώμα εξαιρετικά έντονες. Το μεγαλύτερο μέρος της προβολής το είδα με κομμένη την ανάσα».

Όπως δήλωσε ο Mescal, όλη αυτή η διάχυτη ένταση ήταν παρούσα και στα σκληροτράχηλα γυρίσματα, που έγιναν στο Μαρόκο και στη Μάλτα. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον Ridley, που κάναμε γυρίσματα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Δηλαδή είμαι ένα χλωμό αγόρι από την Ιρλανδία, που δεν αντέχει τη ζέστη, πόσω μάλλον όταν αναγκάζεται να πολεμήσει “μέχρι θανάτου” με πανοπλία, ψεύτικο μαύρισμα και τον ιδρώτα να στάζει».

Ο Mescal δεν ζήτησε συμβουλές από τον Russell Crowe

«Το ήθελα πολύ, αλλά δεν ήξερα τι να του πω. Αυτός ήταν βασικά ο λόγος που δεν επικοινώνησα μαζί του», εξομολογείται για να προσθέσει ότι απεχθάνεται τις συγκρίσεις αν και πιστεύει ότι είναι αναπόφευκτες. 

Εν τω μεταξύ, ο Ridley Scott έχει αναφέρει σχετικά: «Ο Russell είναι πολύ διαφορετικός από τον Paul, και ο Paul είναι πολύ διαφορετικός από τον Russell. Ο Paul βγάζει προς τα έξω μία ευαλωτότητα που ο Russell δεν την έχει».

Έβαλε 40 κιλά μυς για τον ρόλο 

Γυμναζόταν έξι ημέρες την εβδομάδα από 40 λεπτά έως μιάμιση ώρα. Δεν ήταν όμως η σχεδόν καθημερινή και επίπονη προπόνηση που τον δυσκόλεψε. «Το χειρότερο ήταν η διατροφή που ακολούθησα. Κατανάλωνα πάρα πολλή πρωτεΐνη και δεδομένου ότι γενικά δεν έχω μεγάλη όρεξη, το να πρέπει να τρώω δύο μερίδες κιμά με γλυκοπατάτες μεταξύ του μεσημεριανού και του βραδινού γεύματος σαν σνακ δηλαδή ήταν για μένα too much».

Δεν γνώριζε πολλά για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

«Το παραδέχομαι, δεν θυμόμουν πολλά από όσα μας έμαθαν στο σχολείο. Δεν ήταν και ποτέ η αγαπημένη μου ιστορική περίοδος». Ποια είναι; «Ο ιρλανδικός εμφύλιος πόλεμος (1919-23).Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε μία  ταινία όπως το The Wind That Shakes the Barley του Ken Loach με τον Cillian Murphy».