© Kneecap
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Αυτό το ΣΚ έχει μάχιμο ιρλανδικό ραπ και ταινίες από την Παλαιστίνη

Συναυλίες και παρουσιάσεις δίσκων, πολυσυζητημένες παραστάσεις, δράσεις σε μουσεία και εκθέσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια: όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Δεν θα ήταν τέλειο να φτιάχναμε όλοι μαζί, αλλά ουσιαστικά ο καθένας μόνος του, ένα διήμερο αργίας μέσα στην εβδομάδα;

Να το ονομάζαμε «το δικό μας Σαββατοκύριακο» και να φτιάχναμε παράλληλα μια ιστοσελίδα με αυτό ακριβώς το όνομα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμου που θα εγγράφονται ως μέλη και προοδευτικά (πάντα, προοδευτικά), μέσω συντροφικής συζήτησης που θα διεξάγεται κυρίως μέσω brainstorming, θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο bonding, ώστε να φωνάξουμε όλοι μαζί «Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, μα να ‘ταν πιο μεγάλη, γιατί περνάει γρήγορα κι αργεί να έρθει η άλλη».

Αφού διευκρινίσουμε ότι η οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις είναι συμπτωματική, πάμε να δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε το Σαββατοκύριακο αυτής της εβδομάδας: Συναυλίες και παρουσιάσεις δίσκων για κάθε γούστο, πολυσυζητημένες παραστάσεις, κινηματογραφικά φεστιβάλ και ταινίες στα νέα σινεφίλ στέκια της πόλης, δράσεις σε μουσεία και εκθέσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Παρουσίαση δίσκου από τον Trouf

Από το 2016 μέχρι σήμερα και από την Ξάνθη μέχρι την Αθήνα, ο ράπερ Trouf μοιράζει αληθινό, hardcore στυλ πάνω σε παραγωγές που κάνουν τη γειτονιά να χορεύει, είτε είναι drill, είτε trap, είτε new wave boom bap. Στο δεύτερο άλμπουμ Kinitra ΙΙ που κυκλοφόρησε (και τώρα θα παρουσιάσει), βρέθηκαν στο πλάι του μερικά απ’ τα ονόματα της πρώτης γραμμής, όπως Bloody Hawk, Dani Gambino και Wang, οδηγώντας πολύ περισσότερο κόσμο σ’ αυτό το hidden gem που είναι έτοιμο να απογειωθεί. Το τωρινό live θα είναι η απόδειξη.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Temple. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Έκθεση στο εγκαταλελειμμένο Μέγαρο Σλήμαν-Μελά

Είναι η ίσως πιο πολυαναμενόμενη έκθεση του φθινοπώρου: η νέα μεγάλη παραγωγή του επιμελητή Κώστα Πράπογλου μετά τις εκθέσεις-blockbuster στην Πεταλούδα και στο Δαφνί οδηγεί το κοινό στο κάποτε μεγαλειώδες και σήμερα ρημαγμένο κτίριο του Τσίλλερ επί της Πανεπιστημίου 46, όπου 44 Έλληνες και διεθνείς εικαστικοί παρουσιάζουν in situ παραγωγές με αφετηρία τη θεματική «ταξίδι». Εδώ, οι εντυπώσεις μας από το τουρ στην έκθεση.

Πέμ.-Κυρ.: 15.30-20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου

Με ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα που θα ξετυλιχθεί σε τρία διαφορετικά σινεμά (Ανδόρα, Studio New Star Art Cinema και Τριανόν), επιστρέφει για τρίτη χρονιά Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου, σε μία συγκυρία υψηλής συμβολικής αξίας, με τη συμπλήρωση ενός έτους επίθεσης και αποκλεισμού στη Γάζα από το Ισραήλ. Οι προβολές γίνονται με την παρουσία συντελεστών.

Εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα που θα τρέχει το Σαββατοκύριακο στον κινηματογράφο Ανδόρα.

Godspeed You! Black Emperor στο Floyd

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FLOYD (@floyd.live.venue)

Η «διαστημική» κολεκτίβα από το Μόντρεαλ που έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του post rock, κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο νέο άλμπουμ (No Title As of 13 February 2024) και τώρα προσγειώνονται στο ανακαινισμένο venue της Πειραιώς, για να γεμίσουν τα αυτιά και την ψυχή μας με το μεγαλείο της υπερβατικής instrumental μουσικής τους, με το βιολί να λειτουργεί πάντα ως γέφυρα μεταξύ σκηνής και κοινού.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Floyd. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Δράση με τους συντηρητές στο Μουσείο Ακρόπολης

© Μουσείο Ακρόπολης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, το δημοφιλέστερο μουσείο της πόλης οδηγεί το κοινό στο -1 και στο Μουσείο της Ανασκαφής (τον χώρο που εκτίθενται in situ τα ανασκαφικά ευρήματα απ’ τη «γειτονιά» στα νότια της Ακρόπολης), για να δώσει τον λόγο στους συντηρητές. Εκείνοι πρόκειται να δείξουν στους συμμετέχοντες όλη τη διαδικασία και τα στάδια τα οποία προηγούνται, μέχρι ένα αρχαιολογικό εύρημα να φτάσει από τη σκαπάνη στην προθήκη του μουσείου.

Η δράση Από το χώμα στο Μουσείο διοργανώνεται για λίγες μέρες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η Φάλαινα με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Δικαιολογημένο το hype. Ένα έργο το οποίο είχε συζητηθεί έντονα όταν μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Aronofsky (με την οσκαρική ερμηνεία του Brendan Fraser) και τώρα μεταφέρεται για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο από τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, με όρους που το κάνουν να μοιάζει με ένα προσωπικό στοίχημα – ο ίδιος ανέλαβε τη θεατρική απόδοση, ο ίδιος σκηνοθετεί, ο ίδιος πρωταγωνιστεί, έχοντας βεβαίως υποστεί μια καθολική σωματική μεταμόρφωση για τις ανάγκες του ρόλου.

Μόλις έγινε η πρεμιέρα, στη σκηνή του Νέου Ακάδημου. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Χιπ χοπ γκρουπ από Μπέλφαστ στο Cinobo Πατησίων

Σεξ και ναρκωτικά, χαβαλές και εξέγερση, γαελικά και ιρλανδική ραπ. Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα να μάθεις τους Kneecap μέσα από την (βραβευμένη από το κοινό του Φεστιβάλ Σάντανς) ταινία που κυκλοφορούν φέτος, αποδίδοντας (με απόλυτα διασκεδαστικό τρόπο) μια μυθοπλαστική αλλά όχι άσχετη με την πραγματικότητα εκδοχή της γέννησής τους ως μπάντας στο Μπέλφαστ. Μια συναρπαστική περιπέτεια που σφύζει από χιπ-χοπ ρυθμούς και έκανε μόλις πρεμιέρα.

Προβάλλεται το Σάββατο στο νέο εγχείρημα του Cinobo, το Cinobo Πατησίων.

Black Coffee στο Γήπεδο Tae Kwon Do

O γνωστός για το high-energy χαρακτήρα της μουσικής του, βραβευμένος με Grammy και super star παραγωγός της house μουσικής Black Coffee θα φέρει την Ίμπιζα, και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γήπεδο του Φαλήρου. Είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να κρατάει το κοινό σε μια διαρκή ευφορία επί τόσες ώρες, δημιουργώντας μια μυσταγωγική εμπειρία που δεν βασίζεται σε εύκολα κόλπα αλλά στην πραγματική αγάπη για το djing.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Φθινοπωρινό Meet Market στην Τεχνόπολη

Αυτό έρχεται για να κηρύξει την έναρξη της σεζόν, εμείς πάμε για να γνωρίσουμε φρέσκα ελληνικά brands που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγής και αξίζουν να έχουν μια θέση στο σπίτι και την καθημερινότητά μας. Είναι το φθινοπωρινό Meet Market που φέρνει για δύο μόνο μέρες, στους χώρους της Τεχνόπολης, καλοσχεδιασμένα ρούχα, ιδιαίτερα αξεσουάρ, κοσμήματα, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας από αγνές πρώτες ύλες, συσκευασμένα τρόφιμα απευθείας από την ελληνική γη, προσεκτικά επιλεγμένα είδη για παιδιά, vintage θησαυρούς και πολλά ακόμα.

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.