Lara Solanki/Netflix
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Αυτή την εβδομάδα το Top 10 του Netflix έχει κυρίως νέες εισαγωγές, με κορωνίδα το Lincoln Lawyer που έσκασε με 100% σκορ στο Rotten Tomatoes.

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, ψηλαφίζουμε το Top10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Ελλήνων συνδρομητών.

Αυτή την εβδομάδα το Top 10 του Netflix έχει κυρίως νέες εισαγωγές, με κορωνίδα το Lincoln Lawyer που έσκασε με 100% σκορ στο Rotten Tomatoes.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 Sweet Bobby: My Catfish Nightmare

Τα συγκλονιστικά γεγονότα ενός περίπλοκου σχεδίου catfishing θα εκπλήξουν όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αποκαλύπτονται, ωστόσο, σε μία βιαστική και επιπόλαιη ταινία.

#4 Spies In Disguise

Ο υπερκατάσκοπος Lance Sterling και ο επιστήμονας Walter Beckett είναι σχεδόν ακριβώς αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Lans είναι ήρεμος, κομψός και ευγενικός. Ο Walter όχι, όμως ό,τι στερείται σε κοινωνικές δεξιότητες το αναπληρώνει με εξυπνάδα και εφευρετικότητα, δημιουργώντας τα φοβερά gadgets που ο Lance χρησιμοποιεί στις αποστολές του. Όταν όμως τα γεγονότα παίρνουν απροσδόκητη τροπή, οι δυο τους πρέπει ξαφνικά να βασιστούν ο ένας στον άλλον με έναν εντελώς νέο τρόπο. Αν δεν καταφέρουν να μάθουν να δουλεύουν ως ομάδα, όλος ο κόσμος θα κινδυνεύσει.

Εύθυμη, ανεπιτήδευτη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που αναβαθμίζεται από το voice cast (Will Smith και Tom Holland). Δεν θα το θυμάσαι, αλλά είναι ό,τι πρέπει για family night.

#3 Lonely Planet

Η συμμετοχή του Liam Hemsworth σε πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έχει υπάρξει επιχείρημα για να παρακολουθήσω κάτι διαχρονικά, ωστόσο εδώ δεν έχουμε μονάχα τη Laura Dern αλλά και για δημιουργό τη σεναριογράφο του Erin Brockovich, Susannah Grant.

Η ταινία του Netflix ακολουθεί μία απομονωμένη συγγραφέα που φτάνει σε ένα καταφύγιο συγγραφέων στο Μαρόκο, ελπίζοντας ότι το περιβάλλον θα ξεκλειδώσει το συγγραφικό της μπλοκάρισμα. Ενώ βρίσκεται εκεί, συναντά έναν νεαρό άνδρα, και αυτό που ξεκινά ως απλή γνωριμία εξελίσσεται σε μία μεθυστική, καθοριστική για τη ζωή ερωτική σχέση.

#2 Justice

Η ταινία Justice του Michal Gazda, γραμμένη από τους Dana Lukasinska και Bartosz Staszczyszyn και εν μέρει βασισμένη σε αληθινή ιστορία, επικεντρώνεται σε μία ληστεία τράπεζας όπου τρεις υπάλληλοι και ένας φύλακας ασφαλείας πυροβολούνται εν ψυχρώ.

Ένας ανώνυμος εισαγγελέας έρχεται σε επαφή με έναν πρώην πράκτορα της Υπηρεσίας Ασφαλείας, τον Tadeusz Gadacz, για να εξιχνιάσει την υπόθεση δολοφονίας μέσα σε 15 ημέρες. Γιατί 15 ημέρες; Επειδή όλες οι ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονται σε μαζική συγχώνευση και αν η υπόθεση τραβήξει πάνω από δύο εβδομάδες, τότε το σχέδιο αυτό θα καταρρεύσει. Γιατί να πάρουν κάποιον σαν τον Gadacz για τη δουλειά; Επειδή είναι καλός στη δουλειά του, και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πιάσει τους δράστες, το βάρος δεν θα πέσει στο σύνολο της αστυνομίας, αλλά μόνο σε εκείνον.

Στιβαρό για το είδος του και αναβαθμισμένο από την ερμηνεία του Olaf Lubaszenko.

#1 The Shadow Strays

Pulpy θρίλερ δράσης από την Ινδονησία για μία εκτελέστρια, την Codename 13, στο οποίο ο σκηνοθέτης του The Night Comes for Us, Timo Tjahjanto, συνεργάζεται με τον μόνιμο πλέον χορογράφο δράσης του, τον Muhammad Irfan. Οι λάτρεις των ταινιών δράσης ενδεχομένως γνωρίζουν αυτά τα ονόματα, ειδικά μιας και το The Night Comes for Us έχει διαδεχθεί το The Raid και το sequel του ως την τελευταία απόδειξη της πρωτοποριακής επιρροής του κινηματογράφου της Ινδονησίας στο είδους.

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών του Netflix: #10 The Pope’s Exorcist, #9 Uprising, #8 Αν…, #7 Outside, #6 Happiness Is…

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Nobody Wants This

«Αυτή η σειρά βασίζεται στη μόνη καλή απόφαση που πήρα ποτέ: να ερωτευτώ ένα ωραίο εβραϊκό αγόρι», ανέφερε σε δήλωσή της η δημιουργός και συντελεστής της σειράς, Erin Foster (The New Normal). «Συνειδητοποίησα όμως πως το να είσαι ευτυχισμένη είναι πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι δυστυχισμένη (δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονιέσαι). Έτσι, δημιούργησα αυτή τη σειρά βασισμένη σε όλους τους τρόπους με τους οποίους η εύρεση του σωστού ατόμου μπορεί να είναι τόσο δύσκολη».

Η σειρά Nobody Wants This παρακολουθεί την απίθανη σχέση μεταξύ της Joanne (Bell), μίας ειλικρινούς αγνωστικίστριας, και του Noah (Adam Brody), ενός αντισυμβατικού ραβίνου. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Justine Lupe (Succession), Timothy Simons (Veep), Stephanie Faracy (True Colors), Tovah Feldshuh (Crazy Ex-Girlfriend), Paul Ben-Victor (The Wire), Michael Hitchcock (Crazy Ex-Girlfriend), Jackie Tohn (GLOW), Sherry Cola (Good Trouble), Emily Arlook (grown-ish) και Shiloh Bearman (Home Economics).

#4 Outer Banks: Season 4

Στον πυρήνα του, το Outer Banks περιγράφει την αντιπαλότητα μεταξύ δύο ομάδων εφήβων στα Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας: των Kooks της ανώτερης τάξης και των Pogues της εργατικής.

Η 3η σεζόν είχε ένα φινάλε με τη διάρκεια ταινίας μεγάλου μήκους, με επανασυνδέσεις, νέες ερωτικές σχέσεις, προδοσίες κάθε είδους και μπόλικη δράση υψηλού ρίσκου – από έναν εμπρησμό και μία ληστεία τρένου, έως μία συντριβή αεροπλάνου και μία έκρηξη σε σπηλιά μετά την εύρεση της Χαμένης Πόλης του Ελ Ντοράντο. Το ακραίο άλμα στο χρόνο που έγινε όμως στο τέλος έθεσε τις βάσεις για μία ακόμα μεγαλύτερη τέταρτη σεζόν.

#3 Deceitful Love

Στο Deceitful Love πρωταγωνιστούν ο Giacomo Gianniotti και η Monica Guerritore ως το κεντρικό ζευγάρι που μπλέκεται σε ένα παιχνίδι περίπλοκης εξαπάτησης.

Η σειρά ακολουθεί μία εύπορη γυναίκα που αρχίζει να βγαίνει με έναν άνδρα στην ηλικία του μεγαλύτερου παιδιού της. Αυτό, φυσικά, δεν πηγαίνει και πολύ καλά, καθώς τα τρία παιδιά της γυναίκας γρήγορα γίνονται επιφυλακτικά απέναντι στη νέα ρομαντική φλόγα της μητέρας τους και τις προθέσεις του.

#2 Jurassic World: Chaos Theory: Season 2

Αν και είναι δύσκολο να βρεθεί ταινία που να μπορεί να συγκριθεί με το εμβληματικό Jurassic Park του Steven Spielberg, η πλευρά κινουμένων σχεδίων αυτού του κόσμου είναι συναρπαστική με διαφορετικό τρόπο, εξερευνώντας όλα όσα μπορεί να προσφέρει ένα διαφορετικό μέσο. Θα ήταν επίσης δύσκολο να προκύψει live-action Jurassic World σειρά λόγω ενδεχόμενου μπάτζετ, γι’ αυτό και το Camp Cretaceous και τώρα το Chaos Theory του Netflix έγιναν ένας γόνιμος τρόπος για να βουτήξει κανείς σε αυτόν τον κόσμο από την τηλεόραση.

#1 The Lincoln Lawyer: Season 3

Το Lincoln Lawyer μόλις επέστρεψε με ολοκαίνουρια σεζόν στο Netflix, και μάλιστα με το σκορ των κριτικών στο Rotten Tomatoes στο 100% και του κοινού στο 92%.

Στην τρίτη σεζόν λοιπόν που βασίζεται στο The Gods of Guilt – το πέμπτο βιβλίο της σειράς The Lincoln Lawyer του Michael Connelly – ο συνήγορος υπεράσπισης του Λος Άντζελες, Mickey Haller, ερευνά αυτή τη φορά τον θάνατο της πρώην πελάτισσας και φίλης του, Gloria “Glory Days” Dayton.

Ο κύκλος τελειώνει σε cliffhanger, αλλά η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 4η σεζόν από το Netflix.

Το υπόλοιπο Top 10 σειρών του Netflix: #10 Chucky, #9 Ancient Apocalypse: The Americas, #8 The Perfect Couple, #7 Gundam: Requiem for Vengeance, #6 Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story