© Netflix/Entertainment Pictures/ZUMA/Visualhellas.gr
TRAILERS

Οσκαρικό τρέιλερ για τη «Μαρία Κάλλας» Angelina Jolie

Το νέο τρέιλερ του Maria μεγαλώνει την προσμονή για τη βιογραφία του Pablo Larrain, που αναμφίβολα έχει οσκαρικό ενδιαφέρον. 

Μουσική, όπερα, συναίσθημα, ατάκες που μας βάζουν κατευθείαν μέσα στον κόσμο της γυναίκας που πέρασε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα. 

Η ζωή της Μαρία Κάλλας αναβιώνει μέσα από τη βιογραφία του Pablo Larrain με την Angelina Jolie να της δίνει σάρκα και οστά και το νέο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα να ταξιδεύει το Maria κατευθείαν στα Oscars.

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, εστιάζοντας στις τελευταίες ημέρες της Κάλλας στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970. Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες όνομά της πέθανε σε ηλικία 53 ετών από ανακοπή καρδιάς, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο καστ συναντάμε επίσης τους Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer και Kodi Smit-McPhee. 

Το σενάριο υπογράφει ο Steven Knight της σειράς Peaky Blinders.

H Jolie δήλωσε για τη συνεργασία της με τους Larrain και Knight, αλλά και για τον ρόλο της Κάλλας: «Ο Pablo είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω πολλά χρόνια τώρα. Το να σου δοθεί η ευκαιρία να πεις περισσότερα για την ιστορία της Μαρίας μαζί του και με ένα σενάριο του Steven Knight, είναι απλά όνειρο. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση».

Ο σκηνοθέτης με τη σειρά του, υπογράμμισε: «Το να μου δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσω τα δύο προσωπικά μου πάθη, τον κινηματογράφο και την όπερα, ήταν ένα όνειρο ζωής. Το να το κάνω πραγματικότητα με την Angelina είναι αληθινό δώρο».

Θυμίζουμε ότι ο Larrain με το Maria ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του με πορτραίτα διάσημων γυναικών στη μεγάλη οθόνη: Jackie το 2016 με τη Natalie Portman στον ρόλο της Jackie Kennedy και Spencer το 2021 με την Kristen Stewart στον ρόλο της πριγκίπισσας Dianna. 

Το Maria θα ανοίξει το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις 31 Οκτωβρίου. Θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Δεκεμβρίου από τις Cinobo και Faliro House ενώ στις 11 του ίδιου μήνα θα είναι διαθέσιμη στο Netflix.