Fennel και Ρίνι ενώνουν τις κουζίνες τους για καλό σκοπό
Δύο σεφ σε μία μαγειρική σύμπραξη στις 25 Νοεμβρίου - Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - με στόχο τη στήριξη του έργου της Διοτίμα.
- 20 ΝΟΕ 2024
Είναι ωραίο να βλέπεις όλο και συχνότερα μαγειρικές συνέργειες στην Αθήνα. Φαίνεται ότι η νέα μαγειρική κοινότητα είναι παρούσα, πιάνει τον παλμό της πόλης και καταπιάνεται με τον τρόπο της με όσα απασχολούν την κοινωνία.
Κάπως έτσι, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου -Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών- το Fennel με τον Γιάννη Κανδυλίδη και το Ρίνι με τη Μαρίνα Χρονά συναντιούνται στον χώρο του δεύτερου για μία βραδιά που έχει ως στόχο τη στήριξη του έργου της Διοτίμα.
Η γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση ιδρύθηκε το 1989 και είναι εξειδικευμένη σε ζητήματα φύλου και ισότητας. Όραμά της είναι η ανάδειξη και άρση των έμφυλων διακρίσεων και αποστολή της η ενδυνάμωση των γυναικών. Πυρήνας της δράσης της είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
«Είναι τα μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να βοηθήσει», λέει η Μαρίνα Χρονά, σεφ και συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου που μετρά έναν χρόνο στη γειτονιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Εδώ, η κουζίνα καθοδηγείται από τα προϊόντα που έρχονται από κάθε μεριά της Ελλάδας, τα οποία η ίδια αναζητά με αγάπη. Το Fennel, με τη σειρά του, είναι ένα pop up εστιατόριο που αναλαμβάνει private dining σε μικρά και μεγάλα events.
Το μενού αποτελείται από 8 πιάτα (κόστος 50 ευρώ / άτομο) με τους σεφ Μαρίνα Χρονά και Γιάννη Κανδυλίδη να προτείνουν ο καθένας τις δικές του δημιουργίες. Είναι ενδιαφέρον ότι έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν κοινά υλικά, προκειμένου να τα αναδείξει ο καθένας με τον δικό του μαγειρικό τρόπο.
Για παράδειγμα, το Ρίνι παρουσιάζει μία πορτοκαλοσαλάτα με ψητά παντζάρια, φινόκιο, πίκλα κρεμμύδι και γαλένι, ενώ το Fennel προτείνει κολιό, παντζάρι, πορτοκάλι και χρένο. Κολοκύθα, καρύδια κι ελληνικό μπλε τυρί, μπουγιαμπέσα με πεσκανδρίτσα και ντολμάς μπακαλιάρου έρχονται να συμπληρώσουν μεταξύ άλλων το μενού, το οποίο πλαισιώνεται από τα κρασιά του οινοποιείου Οινογένεσις, από τη βόρεια Ελλάδα.
COOK FOR WOMEN
- Ρίνι, Ρεθύμνου 8, Αθήνα
- 25/11, 19:30-23:00. Για κρατήσεις: 210 8836781